ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Παίξαμε καλά για 60 λεπτά και μετά μπλοκάραμε"

Σκίμπε: "Παίξαμε καλά για 60 λεπτά και μετά μπλοκάραμε"
Σκίμπε INTIME SPORTS

Ο Μίχαελ Σκίμπε υποστήριξε ότι του άρεσε το πρόσωπο που έδειξε η Εθνική Ελλάδος κόντρα στο Λουξεμβούργο για περίπου μια ώρα και μετά μίλησε για ψυχολογικό μπλοκάρισμα των διεθνών.

Την ευκαιρία να δει κάποια θετικά στοιχεία για μια ώρα αγώνα και κάποια αρνητικά στα τριάντα που απέμεναν μέχρι τη λήξη του αγώνα με το Λουξεμβούργο και τελικά την ήττα με 1-0 είχε ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για ψυχολογικό μπλοκάρισμα από τη στιγμή που το γκολ δεν ήρθε μετά από μια ώρα αγώνα και τις ευκαιρίες που δημιούργησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Γερμανός υποστήριξε επίσης ότι θα γίνουν αλλαγές στο φιλικό με την Τουρκία σε πρόσωπα και σύστημα καθώς θέλει να δει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες του σε αυτά τα δυο παιχνίδια.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε:

"Συγχαρητήρια στο Λουξεμβούργο για τη νίκη του που στο τέλος του ματς δίκαια το πήρε. Δυστυχώς δεν καταφέραμε στα πρώτα 60-70 λεπτά από μια σειρά από καλές ευκαιρίες να βάλουμε γκολ και αυτό κράτησε τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι.

Και στο τέλος δυστυχώς είχαμε το γκολ και 2-3 γρήγορες αντεπιθέσεις με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μπήκε το γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλό αυτό που είδαμε με πολλές ευκαιρίες αλλά πρέπει να βάζουμε το γκολ.

Ξέραμε τι μας περίμενε γιατί είδαμε και στο ματς με την Σλοβακία ότι το Λουξεμβούργο δεν τα παράτησε ακόμα και όταν βρέθηκε να χάνει με 3-0 και έβαλε δυο γρήγορα γκολ και μας είχε δείξει αυτό ότι τρέχει μέχρι το τέλος και τα δίνει όλα.

Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Ήξερα ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα και πρέπει να τα δώσουμε όλα ώστε να μετατρέψουμε αυτό που υπάρχει τώρα ώστε στα προκριματικά για το Μουντιάλ να έχουμε ένα καλό τέλος".

Τι περιμένετε στο φιλικό με την Τουρκία;
"Ξέρουμε και περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι με πιο πολύ ένταση μέσα στην Τουρκία και θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα".

Τι είναι αυτό που δεν σας άρεσε και θα θέλατε να το αλλάξετε άμεσα;
"Χάσαμε το ρυθμό μετά το 60 ένιωσα ότι σφίχτηκε η ομάδα και χάσαμε τον ρυθμό μας. Φάνηκε ένα μπλοκάρισμα ψυχολογικό γιατί περιμένεις για το γκολ αλλά αυτό δεν ήρθε".

Ο Ρανιέρι έχασε από τα Φερόε, ο Μαρκαριάν έχασε από Φερόε, εσείς χάσατε από το Λουξεμβούργο σε μια ακόμη μαύρη στιγμή της Εθνικής Ελλάδος, σας σόκαρε η ήττα;
"Δεν χαίρομαι φυσικά αλλά δεν είμαι σοκαρισμένος. Δείχνει τη δουλειά που έχουμε μπροστά μας ώστε να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει η ομάδα να είναι πιο σίγουρη σε αυτό που κάνει. Που να μπορεί να παίξει ένα δεύτερο ημίχρονο το ίδιο καλά με το πρώτο. Αυτός είναι ο στόχος αλλά πιστεύω ότι κατά μεγάλο βαθμό ότι ήμασταν μπλοκαρισμένοι. Το ένιωθα στο πλάι στην γραμμή αυτό το μπλοκάρισμα που είχαν τα παιδιά".

Πρόκειται να κάνετε αλλαγές προσώπων στο φιλικό με την Τουρκία;
"Σίγουρα θα αλλάξουμε κάτι γιατί θέλω να δω τους παίκτες και να γνωρίσω όσους περισσότερο γίνεται. Σήμερα αφήσαμε κάποιους απέξω που είναι βασικοί. Σίγουρα και στα πρόσωπα και στην τακτική θα έχουμε κάποιες αλλαγές".

Δεν σκοράρουμε, όχι γιατί δεν έχουμε επιθετικούς αλλά γιατί δεν έχουμε τους παίκτες στη μεσαία γραμμή, δεν έχουμε εξτρέμ και τους χαφ να δώσουν τις πάσες, σας προβληματίζει αυτό;
"Αυτό θα το δείξει το μέλλον. Αυτά που πρέπει να κάνουμε τώρα μετά που θα πάρουμε μια εικόνα από την ομάδα είναι να δούμε τι φταίει και να δουλέψουμε. Το καλό είναι σήμερα ότι τα πρώτα 60 λεπτά κάναμε ευκαιρίες και αυτό δεν υπήρχε πάντα. Το επόμενο βήμα είναι αυτές οι ευκαιρίες να μπουν γκολ. Αλλά και όταν δεν γίνει αυτό από το πρώτο λεπτό να μην πέσουμε ψυχολογικά τόσο χαμηλά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ