ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Ευχαριστούμε την Κύπρο για την θέση μας..."

Σκίμπε: "Ευχαριστούμε την Κύπρο για την θέση μας..."
EUROKINISSI

Ο Μίχαελ Σκίμπε μίλησε για την εικόνα της Εθνικής μας στον αγώνα με την Εσθονία στο Φάληρο, ευχαρίστησε την Κύπρο για το δικό της αποτέλεσμα και προανήγγειλε 2-3 αλλαγές στο ματς με το Βέλγιο την Κυριακή (3/9).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Εσθονία στο Φάληρο (0-0), ευχαρίστησε την Κύπρο για το δικό της αποτέλεσμα με την Βοσνία που κρατάει 2η την γαλανόλευκη στον όμιλο και προανήγγειλε 2-3 αλλαγές στο παιχνίδι με το Βέλγιο την Κυριακή (3/9).

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, διότι δεν κάναμε πολλές φάσεις και φέραμε 0-0. Στο δεύτερο μέρος είδαμε πως κάποιοι παίκτες δεν είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν με το Βέλγιο τον Μάρτιο και με την Βοσνία τον Ιούνιο, όμως η ομάδα προσπάθησε. Πιέσαμε για το γκολ, αλλά η Εσθονία έπαιξε καλά αμυντικά και ήταν δύσκολο να σκοράρουμε. Δεν είμαστε χαρούμενοι, όμως είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της Κύπρου και ευχαριστούμε την Κύπρο για αυτή τη νίκη και την βοήθεια, διότι μας κρατάει στην 2η θέση", είπε αρχικά ο Μίχαελ Σκίμπε.

Για την κακή εικόνα της ομάδας στο παραγωγικό κομμάτι, ανέφερε: "Θεωρώ πως στο δεύτερο μέρος χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλές φάσεις. Ο Δώνης και ο Τζαβέλλας ήταν καλοί από τα αριστερά, ο Φορτούνης ήταν εξαιρετικός και στα 90 λεπτά. Όμως, δεν ήμασταν στο β' μέρος στο ίδιο επίπεδο και φανήκαμε πιο κουρασμένοι".

Για τον αγώνα με το Βέλγιο, τόνισε: "Έχουμε τρεις μέρες για το ματς με το Βέλγιο. Πρέπει να δούμε το τι γίνεται με τους παίκτες και ειδικά με όσους είναι κουρασμένοι. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στον πάγκο. Με το Βέλγιο θα πρέπει να παίξουμε πιο καλά, όμως το Βέλγιο θα αγωνιστεί πιο επιθετικά και θα βρούμε χώρους Χαίρομαι που θα παίξουμε με το Βέλγιο και ελπίζω να έχουμε ένα πιο καλό αποτελέσματα".

Για το αν βοήθησε την ομάδα, είπε: "Ναι, φυσικά, προσπάθησα να κάνω τα πάντα. Στήριξα τους παίκτες μου. Από την άλλη, προσπαθήσαμε να παίξουμε επιθετικά, αλλά δεν είναι εύκολο να παίξεις όπως θέλεις με ομάδες όπως η Εσθονία που παίζουν τόσο αμυντικά. Είναι πιο καλός ο ένας βαθμός από τον κανένα, αλλά από την άλλη ναι θα έπρεπε να είχαμε περισσότερες ευκαιρίες".

Για τις αλλαγές στα αριστερά, αν και έλεγε ότι ήταν το δυνατό κομμάτι της ομάδας, απάντησε: "Ο Παπαδόπουλος είχε πρόβλημα τραυματισμού στο ημίχρονο και έτσι πήγαμε στην αλλαγή με τον Σταφυλίδη που είναι δυνατός από τα αριστερά. Επίσης, ο Βέλλιος δεν παίζει τόσο στην Αγγλία και έτσι κουράστηκε στο 65 με 70 και έπρεπε να τον αλλάξουμε. Είναι δύσκολο για εμάς γιατί έχουμε πολλά παιδιά που δεν παίζουν στις ομάδες τους. Παλέψαμε όμως και κάναμε κατάθεση ψυχής και καρδιάς στο γήπεδο και είμαι περήφανος γι' αυτό αλλά θα πρέπει να πάμε καλύτερα και να παίξουμε καλά".

Για το μετεγγραφικό κομμάτι και αν επηρέασε την ομάδα: "Το μετεγγραφικό είναι πρόβλημα για όλες τις εθνικές. Η 31η Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα των μετεγγραφών. Ο Ρέτσος άλλαξε σήμερα ομάδα, ο Μήτρογλου νομίζω πήγε στη Μαρσέιγ, αλλά και ο Καρνέζης βρήκε ομάδα. Δεν έχουν πρόβλημα με αυτό όμως, διότι και πριν και τώρα έχουν πολύ καλό συμβόλαιο. Για τον κόσμο λέμε ξανά πως παλεύουμε για το Μουντιάλ και μακάρι να τους έχουμε μαζί μας με Βέλγιο. Στο γήπεδο λέω ξανά πως οι παίκτες μας τα δίνουν όλα. Δεν έχουμε χάσει σε επτά ματς και θεωρώ πως η ομάδα προσπαθεί και πηγαίνει καλά. Να έρθει ο κόσμος την Κυριακή στο γήπεδο για να μας δώσει ώθηση για τον αγώνα με Βέλγιο".

Για τα προβλήματα της ομάδας: "Η Εσθονία έπαιζε με πεντάδα πίσω και πολύ κοντά τις αποστάσεις και μετά με τετράδα στον άξονα. Δεν είχαμε χώρο να παίζουμε πιο γρήγορα και με καλές μπαλιές. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε απέναντί τους έτσι όπως αμύνονταν. Με το Βέλγιο θα είναι αλλιώς, διότι είναι πολύ πιο καλή από την Εσθονία, πολύ ποιοτική και θα παίξει πιο επιθετικά. Σταθήκαμε και άτυχοι, η Εσθονία είχε καλή άμυνα και όπως είπα ξανά πιο καλά το 0-0 από το να χάναμε".

Για τις αλλαγές στην 11άδα: "Ο Σωκράτης γυρίζει και ελπίζουμε να είναι ΟΚ. Ελπίζουμε να παίξει και ο Μήτρογλου, πολύ καλός φορ σε διεθνές επίπεδο. Ελπίζουμε να έχουμε κάποιες αλλαγές και να δούμε τους κουρασμένους παίκτες. Να δούμε το τι θα κάνουμε την Κυριακή και χρησιμοποιώντας και την εμπειρία που έχουμε στον πάγκο. Θεωρώ πως θα έχουμε 2-3 αλλαγές στο βασικό σχήμα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ