ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Έχω την εμπειρία να οδηγήσω την Εθνική στο Μουντιάλ"

Σκίμπε: "Έχω την εμπειρία να οδηγήσω την Εθνική στο Μουντιάλ"
INTIME SPORTS

Παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Μίχαελ Σκίμπε με τον Γερμανός προπονητή να δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ. (VIDEO)

Το μεσημέρι της Τετάρτης (04/11) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Μίχαελ Σκίμπε. Ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Ο κύριος Γκιρτζίκης είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το νέο προπονητή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Τσάνα που μετά την παραίτηση του κυρίου Μαρκαριάν ανέλαβε την Εθνική και θα συνεχίσει να εργάζεται με τον κύριο Σκίμπε.

Ήταν δύσκολη αποστολή να βρεθεί ο νέος προπονητής και είδαμε 40 προπονητές περίπου. Εξετάσαμε εξονυχιστικά πολλές περιπτώσεις για να κάνουμε στο τέλος την καλύτερη επιλογή. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν. Νομίζω ότι κάναμε εντέλει την καλύτερη επιλογή.

Ο κύριος Σκίμπε ‘Εχει εμπειρία γι’ αυτή την θέση. Τόσο με τους συλλόγους του όσο και με την εθνική Γερμανίας. Είναι σε μια ηλικία που έχει όρεξη για να πετύχει πράγματα με την Εθνική. Έχει την εμπιστοσύνη την δική μου και της εκτελεστικής επιτροπής.

Με τη βήθεια του κυρίου Τσάνα, της ΕΠΟ και των παικτών θα ξαναφέρει την Εθνική στον δρόμο των επιτυχιών. Γίνεται μια νέα προσπάθεια για να έχει επιτυχίες η Εθνική και να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις. Ο κόσμος αγαπά την Εθνική και το έδειξε και στα άσχημα αποτελέσματα.

Τέλος, θέλω να πω ότι η καλή κριτική είναι η καλόπιστη κριτική. Ας αφήσουμε την Εθνική μακριά από αντιπαραθέσεις. Και πάλι, καλή επιτυχία στον καινούργιο προπονητή».

Ο κύριος Σκίμπε, ανέφερε με τη σειρά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας. Τιμή να είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την Εθνική και θα προσπαθήσουμε να εξελιχθούμε για να πάμε ξανά στις μεγάλες διοργανώσεις. Από το 2000 ως το 2004 ήμουν στην εθνική Γερμανίας σε πάνω από 50 ματς και έχω καλή εμπειρία από εθνικές ομάδες. Και πάλι χαίρομαι που είμαι ξανά εδώ και θέλω την στήριξη όλων των Ελλήνων. Θα παλέψουμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα".

Για το αν μίλησε με τον Ότο Ρεχάγκελ και αν γνωρίζει το υλικό, είπε: «Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει με τον Ότο Ρεχάγκελ, θα το κάνω μετά τα δυο φιλικά. Έχω καλές σχέσεις μαζί του, καθώς όταν ήμουν στην εθνική Γερμανίας την ίδια περίοδο που εκείνος ήταν στην Ελλάδα. Έχω δει τα τέσσερα τελευταία ματς που ήταν προπονητής ο Κώστας Τσάνας και τα αναλύσαμε μάλιστα μαζί και από την άλλη ξέρω αρκετούς Έλληνες παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Γερμανία και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ελληνικές ομάδες».

Για το αν θα θυσιάσει την προσπάθεια για καλό ποδόσφαιρο στο βωμό του αποτελέσματος: «Είναι ένα νέο ξεκίνημα τώρα και οι παίκτες ξέρουν ότι έχουν χάσει τα ματς και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη γι’ αυτό. Αν θέλουμε να περάσουμε στην τελική φάση του Μουντιάλ, θα πρέπει οι παίκτες να αποδώσουν πολύ καλύτερα. Θέλω να αλλάξω κάπως το στυλ της ομάδας, ξέρω ότι έχω καλούς αμυντικούς παίκτες και ότι δεν δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Θέλω να γίνουμε λίγο πιο επιθετικοί στο παιχνίδι μας, αλλά παράλληλα να είμαστε και καλοί στην άμυνα, ώστε να φέρουμε και καλά αποτελέσματα».

Για το ποιο είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή των παικτών. Αν είναι η φόρμα τους ή η εμπειρία τους: «Από τη μια οι παίκτες πρέπει να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά καλό είναι να έχουν καλή νοοτροπία και εμπειρία, ώστε να περάσουμε στα τελικά του Μουντιάλ. Χρειάζεται να είμαστε καλοί και στο ψυχολογικό κομμάτι».

Για το αν είναι υπέρ του «κλειστού κλαμπ» της Εθνικής όπως επί Ρεχάγκελ και αν οι παίκτες μας μπορούν να ανταποκριθούν στη δική του φιλοσοφία ή πρέπει ο ίδιος να αλλάξει λίγο το δικό του σκεπτικό: «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις 25-30 παίκτες και να τους εμπιστεύεσαι και να μην αλλάζεις συνέχεια τα πρόσωπα. Θα παίζουν πολύ καλύτερα αν ξέρουν ότι είναι σημαντικοί για την Εθνική ομάδα. Θα δημιουργηθεί και καλύτερο κλίμα μεταξύ τους. Αν όμως υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή ένας νέος παίκτης είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, τότε θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, πρέπει ο προπονητής να προσαρμόζει το στυλ στους παίκτες που έχει στην διάθεσή του και θα το δώ αυτό στα δυο φιλικά με το Λουξεμβούργο και την Τουρκία».

Για το αν θεωρεί ότι ο χρόνος που έχει μέχρι τα προκριματικά είναι επαρκής για να είναι έτοιμη η ομάδα και να έχει αφομοιώσει αυτά που ο ίδιος θέλει: «Ναι, έτσι νομίζω. Έχουμε ένα χρόνο μέχρι του χρόνου και τον αγώνα με τον Κύπρο. Είναι αρκετό διάστημα και έχουμε και άλλα φιλικά ως τότε. Ένα τον Μάρτιο και μετά για δυο φιλικά στην Αυστραλία. Θεωρώ ότι θα έχουμε αρκετό χρόνο για να είμαστε έτοιμοι και να νικήσουμε την Κύπρο».

Για το πόσο έχει μελετήσει την Εθνική και αν το ρίσκο είναι μεγάλο για την ΕΠΟ που τον επέλεξε διότι έχει και αποτυχίες την τελευταία οκταετία: «Υπό φυσιολογικές προϋποθέσεις, θα ήθελα να δουλέψω περισσότερο με τις ομάδες που ήμουν όπως θα συμβεί τώρα με την Εθνική Ελλάδας. Μόνο έτσι αναπτύσσεται από μια ομάδα. Δυο φορές υπέγραψα σε ομάδα και αναγκάστηκα μετά να πάει σε άλλη ομάδα λόγω οικονομικών τους προβλημάτων ή γιατί ήμουν πολύ ακριβός. Νομίζω ότι η ΕΠΟ το σκέφτηκε καλά προτού συμφωνήσει μαζί μου. Θεωρώ ότι έκανε καλή επιλογή η ΕΠΟ με εμένα, διότι έχω την εμπειρία για να τα πάει καλά η Εθνική ομάδα και να προκριθεί στο Μουντιάλ».

Δείτε το βίντεο της παρουσίασής του και όλα όσα ειπώθηκαν σε αυτή

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ