ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Είχαμε καλή απόδοση και ήμασταν ανταγωνιστικοί"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ / WORLD CUP PRELIMINARY / GREECE - ESTONIA  (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΚΙΜΠΕ
Σκίμπε ICON

Ο Μίχαελ Σκίμπε έμεινε ευχαριστημένος με την προσπάθεια των διεθνών μας στο φιλικό με την Ελβετία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις περισσότερες εναλλακτικές που έχει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Αν και η Εθνική ηττήθηκε από την Ελβετία με 0-1 στο ΟΑΚΑ, ο Μίχαελ Σκίμπε έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός κόουτς είπε πως χάθηκαν ευκαιρίες για γκολ, πως οι παίκτες του ήταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, ενώ είναι ευχαριστημένος με το ότι έχει πλέον περισσότερες εναλλακτικές επιλογές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Θα δώσουμε τη συνέντευξη στα γερμανικά σήμερα. Καλωσορίζω τους δημοσιογράφους από Ελλάδα και Ελβετία. Νομίζω ότι είδαμε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς και από τις δυο ομάδες. Είναι πολύ καλή ομάδα η Ελβετία και νομίζω ότι απέναντι σε μια ισορροπημένη και καλή ομάδα, δημιουργήσαμε πολύ καλές και επικίνδυνες ευκαιρίες για να σκοράρουμε".

Είναι ένα άσχημο και λυπηρό γεγονός το ότι δεχτήκαμε το γκολ την ώρα που κυριαρχούσαμε στο παιχνίδι. Μετά προσπαθήσαμε να ασκήσουμε πίεση, οι αλλαγές μάς έδωσαν φρεσκάδα, αλλά ο αντίπαλος ήταν επικίνδυνος και θα μπορούσε να βάλει και άλλο γκολ στις αντεπιθέσεις του. Θέλω να δώσω τις ευχές μου στην Ελβετία για το Μουντιάλ", είπε αρχικά ο Μίχαελ Σκίμπε.

Για το αν τον προβληματίζει η εικόνα μετά το γκολ που δεχτήκαμε: "Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, όταν είναι πίσω στο σκορ. Νομίζω μετά προσαρμόσαμε το σύστημά μας, ενώ επηρέασαν και οι αλλαγές. Θέλει κάποια λεπτά για να προσαρμοστείς και πάλι στο ματς. Επιστρέψαμε όμως δριμύτεροι στο παιχνίδι και κάναμε ευκαιρίες μετά το 70'. Είμαι ευχαριστημένος από τις αλλαγές μας. Βοήθησαν στην απόδοσή μας".

Για το τι μήνυμα θέλει να στείλει στον κόσμο: "Έχουμε ακόμα τρία φιλικά μέχρι το καλοκαίρι και μέσα απ' αυτά τα ματς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα επίσημα ματς. Βάζουμε και τους νέους παίκτες στην ομάδα που θα μας βοηθήσουν στο επιθετικό κομμάτι. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν στο μέλλον όπως οι Καρέλης, Κουλούρης και Πέλκας".

Για το ποια Εθνική τού άρεσε, αυτή πριν το 70' ή αυτή μετά το 70': "Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ παλιών και νέων παικτών και πολλοί παίκτες μπορούν να δείξουν το τι μπορούν να προσφέρουν. Είμαι χαρούμενος που έχουμε εναλλακτικές στην ομάδα μας".

Για το αν η Εθνική μπορεί να αποτελέσει έναν φάρο μέσα σε αυτά τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Σήμερα παίξαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ. Είναι ψηλά στο ranking. Είχαμε καλή απόδοση και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Οι πρώτες πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο ήταν δικές μας και αν σκοράραμε, θα ήταν άλλο ματς. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε αυτοί που πρέπει".

Για το πρόβλημα που υπάρχει στο γκολ και αν θα το δούμε να λύνεται: "Ναι, σίγουρα έχουμε περισσότερες επιλογές, αλλά το πιο σημαντικό είναι να παίζουν στις ομάδες τους. Γιατί για παράδειγμα και ο Μήτρογλου ήταν τραυματίας, ο Δώνης είχε ένα θέμα με το χρόνο συμμετοχής του. Είναι σημαντικό να παίζουν οι παίκτες μας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ