ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Δεν θα οπλοφορώ με την Ελβετία"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CROATIA - GREECE / ΣΚΙΜΠΕ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CROATIA - GREECE / ΣΚΙΜΠΕ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μίχαελ Σκίμπε μίλησε ενόψει του φιλικού της Εθνικής μας με την Ελβετία και φυσικά ρωτήθηκε και για την παρουσία όπλου σε ελληνικό γήπεδο με σαφή αναφορά σε όσα έγιναν στην Τούμπα. Ο ίδιος απάντησε με τρόπο μοναδικό.

Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει σηκώσει μανίκια και δουλεύει πυρετωδώς για τα δυο φιλικά προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας με Ελβετία (23/3, ΟΑΚΑ) και Αίγυπτο (27/3, Ζυρίχη). Ο Γερμανός κόουτς κλήθηκε να μιλήσει στο "blick.ch" και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την διακοπή λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στην Τούμπα στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Όταν, δε, του έγινε ερώτηση για τα πιστόλια, ο ίδιος απάντησε με τον τρόπο του.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και αν επηρεάζει τη δουλειά του όλο αυτό που έχει γίνει, απάντησε: "Το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ σημαντικό στην Ελλάδα και από συναισθηματικής απόψεως. Και για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, υπάρχει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Η διακοπή δεν επηρεάζει τη δουλειά μου. Οι περισσότεροι παίκτες μου παίζουν στο εξωτερικό και για τους λίγους που αγωνίζονται εδώ, το Σαββατοκύριακο ήταν ελεύθερο. Αυτό δεν είναι κακό για την Εθνική ομάδα".

Για τα πιστόλια στα γήπεδα, απάντησε με τρόπο δεικτικό: "Όχι, δεν θα κουβαλάω όπλο με την Ελβετία. Εγώ 'εκτελώ' μόνο με τη μπάλα. Ένα από τα αδέλφια μου συνεργάζεται στη Γερμανία με την αστυνομία. Όταν ήμουν νέος και ήθελαν να καταταχθώ στο στρατό, εγώ υποτίθεται ότι έπρεπε να παίζω στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο πλαίσιο της εκστρατείας αθλητικής προώθησης. Αλλά λίγο πριν από αυτό, έπαθα ρήξη χιαστού".

Για την ελβετική εθνική ομάδα, σχολίασε: "Ανυπομονώ να τους δω και να συναντήσω τους πρώην παίκτες μου, Ρόμαν Μπούρκι και Μίκαελ Λανγκ. Δούλεψα για λίγο με τον Στίβεν Ζούμπερ, προτού πάει στη Μόσχα. Νομίζω ότι έχουν πολλές επιλογές, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό. Ο Σεφέροβιτς είναι καλός επιθετικός, αλλά δεν παίζει σταθερά. Η Ελβετία έχει παρόμοια προβλήματα με εμάς και τη Γερμανία".

Ο Σκίμπε είπε ακόμα ότι το ελληνικό κρασί είναι καλό, αλλά " δυστυχώς το φαγητό είναι εκπληκτικό και δεν μπορώ να αντισταθώ στο καλό φαγητό. Γι' αυτό πρέπει να προπονούμαι πέντε φορές την εβδομάδα. Η ζωή γενικά στην Ελλάδα είναι ευχάριστη, όμορφη και με ήλιο".

Για την Εθνική μας τόνισε: "Με τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο έχουμε δυο κεντρικούς αμυντικούς που παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο. Η αμυντική μας γραμμή είναι πιο δυνατή από την επιθετική. Ο πραγματικά καλός επιθετικός μας είναι ο Μήτρογλου. Έχασε κάποια ματς εξαιτίας μυικού τραυματισμού και ευτυχώς παίζει ξανά στη Μαρσέιγ και σκόραρε. Είναι ένα καλό παιδί και μπορεί να κάνει πράγματα".

Ο Σκίμπε ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τον Ότο Ρεχάγκελ, λέγοντας ότι ο κόσμος ακόμα τον αποθεώνει στην Ελλάδα και πως τότε όλοι οι Έλληνες ήταν χαρούμενοι με το επίτευγμα της Εθνικής. Επίσης, είπε ότι "ήθελαν ξανά στην Εθνική έναν προπονητή με το γερμανικό μέταλλο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ