ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Απ' τις καλύτερες ομάδες του κόσμου το Βέλγιο, αλλά χωρίς φόβο"

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίχαελ Σκίμπε και οι Ζέκα, Μανθάτης και Ανδρούτσος μίλησαν μετά το τέλος της προπόνησης της Εθνικής μας ομάδας. Ατομικό για Μανωλά και Μήτρογλου, πέρασε από τον Άγιο Κοσμά ο τραυματίας Καρνέζης.

Η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (21/3) την πρώτη της προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη ενόψει του αγώνα με το Βέλγιο το προσεχές Σάββατο (25/3, 21:45) για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όλα κύλησαν χωρίς προβλήματα, το πρόγραμμα ήταν σχετικά χαλαρό, με αρκετό κορόιδο, διπλό 9Χ9 στο μισό γήπεδο και στόχος ήταν να ξεμουδιάσουν οι παίκτες. Ήταν και ανοιχτή η προπόνηση, δεν θα μπορούσε ο Μίχαελ Σκίμπε να δείξει πολλά πράγματα στο τακτικό σκέλος.

Από αύριο (22/3) που η προπόνηση είναι διπλή (10:30 και 17:30) θα δουλέψουν οι διεθνείς μας περισσότερα πράγματα και θα φανεί το πώς προσανατολίζεται ο ομοσπονδιακός μας προπονητής να παρατάξει την γαλανόλευκη στον αγωνιστικό χώρο του "King Baudouin Stadium".

Οι Μανωλάς και Μήτρογλου έκαναν ατομικό πρόγραμμα αποφόρτισης, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και θα φορτσάρουν τις επόμενες ημέρες. Εξάλλου, από την προπόνηση πέρασε και ο Ορέστης Καρνέζης, ασχέτως αν είναι τραυματίας και εκτός αποστολής. Ο ίδιος ήταν δίπλα στην Εθνική μας και μάλιστα είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρωτάρη, Κάρλος Ζέκα.

ΣΚΙΜΠΕ: "ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ"

Ο Μίχαελ Σκίμπε, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την προπόνηση και ανέφερε αρχικά πως "παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά θα την αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβο. Θα δείξουμε την ποιότητά μας στο γήπεδο, τόσο στην άμυνα, όσο και στην κόντρα επίθεση, όπως είχαμε κάνει στα φιλικά με την Αυστραλία και την Ολλανδία. Το Βέλγιο είναι μια πολύ καλή ομάδα επιθετικά, αλλά κι εμείς έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και θα το δείξουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά. Είναι μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Από 'κει και πέρα, ανέφερε για τους νέους της ομάδας ότι "έχουν αγωνιστεί στους τελευταίους 6-8 μήνες, είναι εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές και τους καλέσαμε για να τους δούμε. Από την άλλη προσθέσαμε έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία και πολλές παραστάσεις στο πρωτάθλημα της Super League με τον Παναθηναϊκό, τον Ζέκα. Είναι μια καλή ευκαιρία και γι’ αυτόν από τη στιγμή που εξασφάλισε το ελληνικό διαβατήριο να έρθει στην Εθνική".

Ο Γερμανός είπε για μια ακόμη φορά πως "πάντα παίζουμε για το θετικό αποτέλεσμα και στόχος μας είναι να πάμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Αν θέλουμε να το κάνουμε, πρέπει να το δείξουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου", ενώ για την κρισιμότητα και τις δυσκολίες του αγώνα, απάντησε πως "όλα τα ματς είναι το ίδιο σημαντικά και πρέπει να πάρουμε καλά αποτελέσματα, αν θέλουμε να περάσουμε στα τελικά".

Για την απουσία του Καρνέζη, τόνισε ότι "είναι κρίμα που τραυματίστηκε και ελπίζουμε να έχουμε τον Καρνέζη τον Ιούνιο, όμως έχουμε τρεις έμπειρους και καλούς τερματοφύλακες μαζί μας". Τέλος, αναφέρθηκε και στον τιμωρημένο Κυριάκο Παπαδόπουλο, για τον οποίο τόνισε πως χαίρεται που παίζει στο Αμβούργο και θα βρίσκεται στις κλήσεις του στα επόμενα παιχνίδια της γαλανόλευκης.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΖΕΚΑ, ΜΑΝΘΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Ο Κάρλος Ζέκα, μιλώντας στα ελληνικά, είπε αρχικά: "Περίμενα πάρα πολύ να έρθει η ώρα να παίξω στην Εθνική. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα και με αγκάλιασαν όλοι οι παίκτες. Ο Καπίνο, ο Τζαβέλλας, όλα τα παιδιά".

Για το αν πίστευε ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα έπαιζε στην Εθνική, απάντησε πως "ούτε περίμενα ότι θα μείνω τόσο πολύ στην Ελλάδα, ούτε φυσικά ότι θα παίξω στην Εθνική Ελλάδας", ενώ για το πόσο είναι διατεθειμένος να τρέξει στο ματς αν χρειαστεί, είπε: "15-20 χιλιόμετρα, μπορώ να τρέχω μέχρι και αύριο αν πρέπει για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει".

Τέλος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ανέφερε ότι "θέλω να δώσω την ψυχή μου και την καρδιά μου για την Ελλάδα και να ανταποδώσω την αγάπη που μου έχουν δώσει".

Ο Γιώργος Μανθάτης, ανέφερε με τη σειρά του: "Είναι όνειρο ζωής και κάτι το φανταστικό. Μας καλωσόρισαν όλοι και το κλίμα είναι πολύ φιλικό. Πάντα πίστευα μέσα μου ότι κάποια στιγμή θα έρθει η στιγμή να παίξω στην Εθνική, αλλά συνέβη σε μικρή ηλικία.

"Ζω ένα όνειρο και με τον Ολυμπιακό και με την Εθνική", ανέφερε ακόμα και συνέχισε για το αν είναι έτοιμος να παίξει βασικός: " Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω το Σάββατο (25/3) αν μου το ζητήσει ο προπονητής μου".

Ο Θανάσης Ανδρούτσος, τόνισε μεταξύ άλλων πως "ακόμα είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσω. Αισθάνομαι τιμή και συγκίνηση. Όλοι οι παίκτες, μας έδωσαν συγχαρητήρια. Είναι κάτι απίστευτο και τρομερό".

Διαιτητές αγώνα Βέλγιο-Ελλάδα

Διαιτητής: Felix Brych (Γερμανία)

1ος Βοηθός: Mark Borsch

2ος Βοηθός: Stefan Lupp

4ος Διαιτητής: Marco Fritz

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ