ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίνης: "Είμαστε οικογένεια"

Νίνης: "Είμαστε οικογένεια"
INTIME SPORTS

Ο Σωτήρης Νίνης στάθηκε στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην Εθνική ενώ παράλληλα τόνισε πως η καλύτερη επιλογή για έναν Έλληνα παίκτη είναι να πάει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε πρωτάθλημα του εξωτερικού.

"Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα να φεύγουν παίκτες στο εξωτερικό. Χαιρόμαστε ως φίλαθλοι και ως παίκτες αν πάνε 2-3 παίκτες στο εξωτερικό αλλά υπάρχουν άλλες χώρες όπως π.χ η Βουλγαρία που στέλνουν κάθε χρόνο 15 παίκτες στο εξωτερικό.

Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο εξωτερικό το έχουν πολύ κάτω το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμα και από χώρες που δεν θέλω να πω.

Όσοι παίζουν στην Εθνική δίνουν το 1000% για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, να κάνει αξιοπρεπείς εμφανίσεις και πορείες και να πηγαίνει σε μεγάλες διοργανώσεις", τόνισε αρχικά ο σκόρερ του πρώτου ελληνικού τέρματος κόντρα στους Λιθουανούς και δημιουργός του δεύτερου, για να συνεχίσει:

"Το σημαντικό για μένα είναι να βοηθώ την Εθνική. Βρέθηκα εγώ και ο Κώστας και πετύχαμε τα γκολ, θα μπορούσε να το κάνει και κάποιος άλλος.

Κοιτάμε το σύνολο, έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, είμαστε μία οικογένεια, χαιρόμαστε που βρισκόμαστε μαζί και ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε μαζί τον επόμενο μήνα.

Δεν έχω να δώσω απάντηση σε κάποιον, έχω αποδείξει ποιος είμαι. Και μόνο που με βάζει ο προπονητής και συμμετέχω στο παιχνίδι, αυτό λέει πολλά. Αισθάνομαι ήδη αρκετά βελτιωμένος σε κάποια πράγματα, αν γύριζα το χρόνο πίσω μακάρι να έφευγα πιο νωρίς.

Για μένα όσο πιο γρήγορα φύγει ένας ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει καλύτερος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος".

Σάντος: "Παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο"

Ο Φερνάντο Σάντος έμεινε ευχαριστημένος από το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Λιθουανία, τονίζοντας ότι αν οι παίκτες του είχαν πιο καθαρό μυαλό το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

"Η νίκη ήταν απόλυτα δίκαιη. Πετύχαμε δύο γκολ ενώ δημιουργήσαμε 6, 7, 8, ίσως και περισσότερες ευκαιρίες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Ο αντίπαλος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του όμως τον είχαμε αναλύσει καλά και μπορέσαμε να φτάσουμε πολλές φορές με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στις τηλεοπτικές του δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, προσθέτοντας μάλιστα πως "η εικόνα μας ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο στη Λετονία".

Ο Πορτογάλος προπονητής επεσήμανε πως έλειψε το καθαρό μυαλό στους παίκτες του για να πετύχουν περισσότερα τέρματα, ενώ ερωτηθείς για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την γενική εικόνα της "γαλανόλευκης", δήλωσε:

"Ακόμα και στο πρώτο μέρος δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ. Παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο αυτό που ευχαριστιέται ο κόσμος".

Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου αλλά και την ανασκόπηση του Ελλάδα-Λιθουανία (2-0).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ