ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάντος: "Οι παίκτες αυτοί άξιζαν την πρόκριση"

Σάντος: "Οι παίκτες αυτοί άξιζαν την πρόκριση"
INTIME SPORTS

Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το 2-1 επί της Γεωργίας ότι η εθνική ομάδα αξίζει να βρίσκεται στα τελικά του Euro 2012 και αφιέρωσε την πρόκριση σε όλους τους Έλληνες.

"Ήταν ένα περίεργο ματς. Η ομάδα μπήκε καλά στο γήπεδο αλλά στο πρώτο σουτ που δεχτήκαμε στην πρώτη ευκαιρία, αν μπορείς να την πεις ευκαιρία, προηγήθηκαν.

Μετά πιέσαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και στο τέλος πιστεύω ότι αξίζαμε την εύνοια της τύχης", ξεκίνησε τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό "MEGA" ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

"Όταν η Γεωργία έμεινε με 10 παίκτες γυρίσαμε το ματς. Άξιζαν αυτοί οι παίκτες να βρίσκονται στα τελικά του Euro 2012 και εκεί θα βρίσκονται.

Η ομάδα παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ διατήρησε καθαρό το μυαλό της, παίξαμε ορθόδοξα με αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας.

Δείξαμε ότι αρχίσαμε να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Όσον αφορά στο ποιος είναι ο νέος στόχος της εθνικής ομάδας από τη στιγμή που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα γήπεδα Πολωνίας/Ουκρανίας, είπε:

"Δεν υπάρχει κάποιος πήχης ενόψει Euro, εμείς θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Έχουμε πίστη σε αυτούς τους παίκτες και πιστεύω θα τα πάμε καλά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες για τον τρόπο που με υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν την ομάδα. Η πρόκριση είναι για αυτούς. Τους κάναμε να χαμογελάσουν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε".

Να μοιραστώ την χαρά με τους Έλληνες

Λίγο αργότερα στην συνέντευξη τύπου ο Φερνάντο Σάντος τόνισε:

"Ευχαριστώ τον Θεό για την πρόκριση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια όχι μόνο στους παίκτες που βρίσκονται εδώ μαζί μας, αλλά και σε αυτούς δεν είναι εδώ. Επίσης, σε όλα τα μέλη του τεχνικού τιμ, στον πρόεδρο, κ. Πιλάβιο και τον τεχνικό διευθυντή, κ. Φύσσα, οι οποίοι με στήριξαν πολύ".

"Θέλω να μοιραστώ αυτή τη χαρά με όλους τους Έλληνες, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία. Εύχομαι αυτή η πρόκριση να λειτουργήσει ως έμπνευση για να ξεπεραστούν οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα".

"Η νίκη ήρθε δύσκολα απέναντι σε μία καλή ομάδα, όπως είναι η Γεωργία, η οποία βελτιώνεται συνεχώς. Μπήκαμε αρκετά καλά, δυνατά και με σκοπό να κερδίσουμε.

"Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ, ενώ οι αντίπαλοί μας δεν είχαν κάνει τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Σε εκείνο το σημείο δείξαμε χαρακτήρα και προσωπικότητα".

"Δεν πανικοβληθήκαμε και κυνηγήσαμε το γκολ με επιμονή και υπομονή, με διάφορους τρόπους, είτε από πλάγια, είτε με σουτ, είτε με κινήσεις μέσα από την περιοχή".

"Στο πρώτο ημίχρονο αξίζαμε ένα γκολ, αλλά δεν ήρθε. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα συνέχισε να κυνηγάει το γκολ με τον ίδιο ρυθμό, χωρίς γεμίσματα από πίσω".

"Κάναμε καλές ευκαιρίες για γκολ. Είναι αλήθεια ότι η Γεωργία που έμεινε με 10 παίκτες, γεγονός που βοήθησε το έργο μας. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και περισσότερο ότι η Εθνική με όλα αυτά που έχει δείξει, άξιζε την πρόκριση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ