ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάντος: "Καιρός να μιλήσουμε στο γήπεδο"

Σάντος: "Καιρός να μιλήσουμε στο γήπεδο"

Ώρα αποδείξεων είναι για την Εθνική μας ομάδα το παιχνίδι με το Ισραήλ σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος. Ατομικό πρόγραμμα ο Φωτάκης

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Παρασκευή (16.00) το Ισραήλ εκτός έδρας για την προκριματική φάση του Euro 2012 και ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει μόνο τη νίκη.

Μάλιστα στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, προέτρεψε τους διεθνείς μας να μιλήσουν μέσα στο γήπεδο και να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος:

" Θέλουμε κι εμείς να κερδίσουμε, όχι μόνο το Ισραήλ. Ξέρουμε ότι για αυτούς είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά και για μας έχει σημασία. Περιμένω ένα δυνατό ματς ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες, όπως και ο πρώτος αγώνας, πριν ένα χρόνο στο Καραϊσκάκη.

Ήταν μια αναμέτρηση με πολύ ένταση. Το Ισραήλ είναι καλή και δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες και έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Δεν θα είναι εύκολο για μας, αλλά έχουμε ένα στόχο, τη νίκη και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, συγκεντρωμένοι 100% στο παιχνίδι, για να τον πετύχουμε".

Για την ώρα του ώρα του αγώνα, είπε: " Πρότεινα να παίξουμε το Σάββατο το βράδυ, είπα να παίξουμε Πέμπτη βράδυ, η Κροατία είπε όχι, οπότε είπα κι εγώ, ότι δεν πειράζει, θα παίξουμε Παρασκευή μεσημέρι" και πρόσθεσε:

" Δεν θεωρώ ότι θα έχουμε κάποια δικαιολογία αν δεν πάμε καλά. Είμαστε προετοιμασμένοι, ξέρουμε τις συνθήκες που επικρατούν εδώ. Για μένα λοιπόν θα είναι μια φθηνή δικαιολογία αν πριν καν αρχίσει ο αγώνας, να πούμε μας φταίει αυτό, ή το άλλο.

Πρέπει να συγκεντρωθούμε. Ξέρουμε ότι το Ισραήλ είναι δυνατή ομάδα, με ποιότητα και παίκτες που έχουν παίξει στο εξωτερικό. Αυτά είναι πράγματα που γνωρίζουμε, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, οπότε θα βγάλουμε τα θετικά μας στοιχεία κι αν το κάνουμε σωστά θα φθάσουμε στη νίκη.

Χρειάζεται συγκέντρωση, που είναι και από τα βασικά μας όπλα. Για τους Ισραηλινούς είναι ματς ζωής και θανάτου, γιατί αν δεν πάρουν θετικό αποτέλεσμα, αποχαιρετούν τη συνέχεια.

Γι’ αυτούς λοιπόν είναι πολύ πιο σημαντικό, καθώς έχουν κι ένα ματς περισσότερο. Το Ισραήλ θα προσπαθήσει από την αρχή να επιτεθεί, όσο περνά η ώρα θα παίρνει και περισσότερα ρίσκα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το δικό μας σκεπτικό και τον τρόπο παιχνιδιού. Είναι καιρός να μιλήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Απ’ έξω μπορούμε να λέμε χιλιάδες θεωρίες και να κάνουμε αναλύσεις, αλλά πάνω στο χορτάρι θα φανεί. Έχουμε δουλέψει όλες αυτές τις μέρες με τον καλύτερο τρόπο, ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα κάνουν αυτό που πρέπει για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Σε ερώτηση, αν η νίκη μας φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση, ο Φερνάντο Σάντος σχολίασε: " Αυτά θα τα δούμε μετά. Θυμάστε τι έγινε εδώ, στο ίδιο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό πέρσι και τον Παναθηναϊκό φέτος, πριν από λίγες μέρες.

Τέτοιες σκέψεις λοιπόν, τι μπορεί να γίνει αν κερδίσουμε και τι μπορεί να γίνει αν χάσουμε, μόνο να μας αποπροσανατολίσουν μπορούν αυτή τη δεδομένη στιγμή, σκεπτόμενοι τα σενάρια, νίκης, ισοπαλίας και ήττας. Όταν πλέον θα έχει γίνει το ματς, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα".

Στο τέλος ρωτήθηκε για την αρχική ενδεκάδα, αλλά δεν αποκάλυψε τις σκέψεις του: " Εγώ ξέρω ποια θα είναι η ενδεκάδα, αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, έχω εμπιστοσύνη σε όσους είναι στην αποστολή. Μου έχουν αποδείξει ότι αξίζει να τους εμπιστεύομαι".

Ατομικό ο Φωτάκης

Από εκεί και πέρα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε στην προπόνηση της Πέμπτης ο Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος είναι μάλλον απίθανο να είναι έτοιμος για τη βασική ενδεκάδα.

Έτσι οι επιλογές του Φερνάντο Σάντος φαίνεται πως είναι οι: Σηφάκης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ζαραδούκας, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Νίνης, Σαμαράς και Σαλπιγγίδης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ