ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάντος: "Είναι μεγάλη η λύπη"

NATAL, BRAZIL - JUNE 19: Head coach Fernando Santos of Greece reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group  C match between Japan and Greece at Estadio das Dunas on June 19, 2014 in Natal, Brazil.  (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
NATAL, BRAZIL - JUNE 19: Head coach Fernando Santos of Greece reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Japan and Greece at Estadio das Dunas on June 19, 2014 in Natal, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images) GETTY IMAGES

Απογοητευμένος εφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος και με δυσκολία μπορούσε να αρθρώσει το λόγο του μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής μας ομάδας.

Για τελευταία φορά κάθισε στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος κόουτς, συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη στο Ρεσίφε, στη διαδικασία των πέναλτι, στην αποβολή του, στην Κόστα Ρίκα και στον τερματοφύλακά της.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Δεν μου αρέσει να μιλάω για έλλειψη τύχης. Η νίκη θα πήγαινε σε μία από τις δύο ομάδα. Συγχαρητήρια στην Κόστα Ρίκα. Στεναχωριόμαστε γιατί θέλαμε να κάνουμε ξανά χαρούμενο τον ελληνικό λαό. Δεν τα καταφέραμε όμως. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη, ωστόσο ο Νάβας ήταν εξαιρετικός. Στο δεύτερο ημίχρονο, θέλαμε να πιέσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό κάναμε, αλλά δεχτήκαμε ένα παράξενο γκολ. Μετά προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Είχαμε την αποβολή και έτσι είχαν λιγότερες δυνατότητες για αντεπίθεση

Εμείς, πιέσαμε και δίκαια φτάσαμε στην ισοφάριση. Το ίδιο κάναμε και στην παράταση αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Ξεκινήσαμε αγχωμένα, αλλά είχαμε περισσότερο χρόνο. Για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, χρειαζόμασταν καλύτερες πάσες. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε σε ένα ακόμα γκολ. Είχαμε μία τελευταία ευκαιρία με τον Μήτρογλου, αλλά ο Νάβας ήταν φανταστικός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Στην παράταση έπρεπε να ήμασταν περισσότερο ήρεμοι. Η Κόστα Ρίκα ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε τη νίκη".

Για την εμφάνιση του Νάβας: "Ήταν ο πρωταγωνιστής. Έσωσε τέσσερα σίγουρα τέρματα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Χωρίς αυτόν θα υπήρχε άλλο αποτέλεσμα".

Για την αποβολή του πριν τα πέναλτι: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με απέβαλε (ο διαιτητής). Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για να στηρίξουμε τους παίκτες, και με απέβαλε γι’ αυτό τον λόγο. Ενώ ο πάγκος της Κόστα Ρίκα έκανε ακριβώς το ίδιο στην άλλη μεριά. Και στο τέλος του παιχνιδιού και της παράτασης αυτό του είπα. Μου απάντησε 'εγώ αποφασίζω εδώ πέρα'".

Για το αν θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το ματς: "Δεν ξέρω. Πάντα αναρωτιέμαι μετά από κάθε παιχνίδι. Πιστεύω η Κόστα Ρίκα έπαιξε καλά. Εμείς κάναμε ευκαιρίες. Μετά δεχτήκαμε ένα γκολ και αυτό άλλαξε τα πλάνα μας. Δεν μπορούμε να παίξουμε με πέντε επιθετικούς. Έβαλα Γκέκα και Μήτρογλου για να έχουμε λύσεις μπροστά. Έχουμε έμπειρους παίκτες. Έχουμε τον Κατσουράνη τον Καραγκούνη. Οδήγησαν την ομάδα. Από εκεί και πέρα, φτάσαμε στην ισοπαλία".

Για την πρώτη του αντίδραση μετά τον αποκλεισμό: "Λυπήθηκα. Εκείνες τις στιγμές από το μυαλό σου δεν περνάνε άλλα πράγματα. Ήθελα να πάω στο Σαλβαδόρ. Είναι μεγάλη η λύπη".

Για την πορεία της Κόστα Ρίκα: "Μας εξέπληξε. Ο κόσμος την ξέρει πλέον. Δεν νομίζω πως μπορεί να πάει πιο μακριά. Έχει σπουδαία ομάδα, αλλά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάποια στιγμή κουράζεσαι. Σίγουρα όμως της αξίζουν συγχαρητήρια".

"ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ την εκπομπή Super BALL την Δευτέρα στις 21:00, με πλούσιο ρεπορτάζ από την Βραζιλία και συνέντευξη του προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, που σχολιάζει το Μουντιάλ."

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ