ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάντος: "Ανταγωνιστικό το παιχνίδι με την Ιρλανδία"

Σάντος: "Ανταγωνιστικό το παιχνίδι με την Ιρλανδία"
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι με την Ιρλανδία θα είναι πολύ ανταγωνιστικό για την Ελλάδα, όπως τόνισε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου. Τι είπε για τον Τραπατόνι, τον Σαμαρά την διαφορά του με τον Ρεχάγκελ και τους παίκτες που θα ξεκινήσουν

Αρκετά ανταγωνιστικό χαρακτήρισε το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ιρλανδία την Τετάρτη (14/11) ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (13/11) το βράδυ στο Δουβλίνο.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός τόνισε πως οι ομάδες του Τζιοβάνι Τραπατόνι είναι σκληρές, είπε επίσης πως θα διατηρηθεί ο βασικός κορμός της Εθνικής με κάποιες προσθήκες, ενώ αναφέρθηκε τόσο στις διαφορές του με τον Ότο Ρεχάγκελ, όσο και στην κρίση που υπάρχει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου:

" Θα γίνει ένα δυνατό φιλικό ανάμεσα σε δυο δυνατές ομάδες. Η Ιρλανδία είναι ίδια με μας. Δυνατή ομάδα, βασίζεται στην δύναμη κι όχι στην ταχύτητα κι ανεξαρτήτως αντιπάλου παλεύει όλα τα ματς. Θα γίνει ένα καλό ματς κι ελπίζω να χαροποιήσουμε τους θεατές που θα το παρακολουθήσουν" είπε αρχικά ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός και μετά απάντησε στις ερωτήσεις:

Για τον Τραπατόνι: " Δεν τον ξέρω πολύ καλά. Τον έχω συναντήσει 2-3 φορές. Είναι πολύ καλός προπονητής, άξιος σεβασμού και οι ομάδες του είναι πάντα δυνατές κι ανταγωνιστικές".

Για το αν θα παίξει 4-4-2: " Για μένα δεν είναι σημαντικό πως θα παίξουμε γιατί τα τελευταία τρία χρόνια παίζουμε 4-3-3 και τον τελευταίο καιρό δοκιμάζουμε το 4-4-2. Για μένα είναι σημαντικό όχι το σύστημα, αλλά να ακολουθήσουν οι παίκτες τις οδηγίες μου".

Για την Ιρλανδία: " Παλεύουν, έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο, πάντα το κοινό σπρώχνει την ομάδα και έχει ταιριάξει το στυλ παιχνιδιού του Τραπατόνι με την ομάδα".

Για το αν επηρεάζεται το ποδόσφαιρο από την κρίση: "Ε ίμαι σίγουρος ότι όταν υπάρχει κρίση σε μια χώρα επηρεάζει τα πάντα στην κοινωνία. Και το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας. Θεωρώ ότι η κρίση δεν αφορά μόνο αυτά τα δυο κράτη, αλλά τα περισσότερα στην Ευρώπη. Άρα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Θεωρώ όμως ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιρλανδία, αλλά και η πατρίδα μου η Πορτογαλία θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν".

Για το πόσο διαφέρει η Ελλάδα του Σάντος από την Ελλάδα του Ρεχάγκελ: " Έχω πει πολλές φορές, ότι ο Ρεχάγκελ έγραψε χρυσή σελίδα όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο ρεαλισμός και το γεγονός ότι ξέρουμε πολύ καλά τις δυνάμεις μας κι ότι δουλεύουμε για να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας είναι τα κοινά μας στοιχεία. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ προέρχομαι από την πορτογαλική σχολή ποδοσφαίρου κι αυτός από την γερμανική. Κοινός μας παρονομαστής ο ρεαλισμός".

Για το φιλικό: " Θα είναι ένα πολύ δυνατό ματς. Υπάρχουν φιλικά που είναι φιλικά κι άλλα που είναι πιο ανταγωνιστικά. Με την Ιρλανδία θα είναι ανταγωνιστικό".

Για τον Σαμαρά: " Για μένα είναι το ίδιο όλοι οι παίκτες. Δεν υπάρχει κανένας σημαντικότερος από άλλον. Θεωρώ ότι ο Σαμαράς είναι σίγουρος για τις δυνατότητές του, ο Σαμαράς είναι σίγουρος για τις ικανότητές του κι όλη η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση".

Για το αν είναι ρίσκο να χρησιμοποιήσει πολλούς νέους ποδοσφαιριστές: " Όσον αφορά στα ρίσκα, το να βάλω νέους ποδοσφαιριστές δεν συνιστά ρίσκο γιατί για να βρίσκονται εδώ τους υπολογίζω. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τον αγώνα, αλλά οποτεδήποτε αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο, αν όχι να κερδίσουμε θα πρέπει να έχουμε δώσει τα πάντα για το θετικό αποτέλεσμα".

Για το αν θα υπάρξουν νέα πρόσωπα ή θα διατηρηθεί ο κορμός: " Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να δούμε τα παιδιά που είναι καιρό μαζί μας, αλλά όσο και να το θες δεν μπορείς να βάλεις 11 νέους. Είναι παράλογο και δεν θα το κάνουμε. Θα παραταχθεί μια ομάδα με τον κορμό που έχουμε συνηθίσει και διάφορα νέα πρόσωπα για να κάνουμε δοκιμές".

Για το αν θα ξεκινήσει ο Σταφυλίδης: " Όσον αφορά στον Χολέμπας, τον τελευταίο καιρό στην Εθνική τον έχουμε συνηθίσει να παίζει από το κέντρο και μπροστά, όμως στον Ολυμπιακό παίζει αριστερό μπακ. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Όμως θα παίξει βασικός ο Χολέμπας. Και ο Καρνέζης επίσης".

Για το ότι ο Τραπατόνι ανακοίνωσε ήδη την 11άδα του: "Α ν είχαμε κάνει προπονήσεις θα ήξεραν πάνω κάτω ποιοι θα έπαιζαν. Αλλά δεν θέλω να το ανακοινώσω πριν μιλήσω μαζί τους. δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν θα το κάνω ούτε τώρα"

Για το αν θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα η ομάδα: " Η γρήγορη ανάπτυξη γίνεται όταν η ομάδα βγάζει σωστά αυτά που πρέπει να γίνουν στο χορτάρι και το πόσο γρήγορα θα πάει η μπάλα από το Α σημείο στο Β. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία των ποδοσφαιριστών".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ