ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρωσία - Ελλάδα 4-0

Ρωσία - Ελλάδα 4-0
INTIME SPORTS

Μετά από ένα εφιαλτικό δεύτερο ημίχρονο όπου όλα πήγαν στραβά, η Ελλάδα ηττήθηκε με σκορ 4-0 από την Ρωσία στο AEL FC Arena και αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.

Στο AEL FC Arena η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ρωσία στον πρώτο ημιτελικό για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19, με περισσότερους από 10000 θεατές να στέκονται στο πλευρό των παικτών του Γιάννη Γκούμα.

Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε σύστημα 3-5-2 θέλοντας να αποκτήσει υπεραριθμία στην μεσαία γραμμή, ενώ στην βασική ενδεκάδα βρέθηκαν οι Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κουλούρης και Βέργος.

Ρωσία - Ελλάδα 4-0
Ρωσία - Ελλάδα 4-0
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός της Ελλάδας, Γιάννης Γκούμας

Ρωσία - Ελλάδα 4-0
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός της Ρωσίας, Ντμίτρι Χομούχα

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Μπόγκναρ (Ουγγαρία)

Βοηθοί: Γιόμπιν (Ελβετία), Φερνάντες (Λουξεμβούργο)

Ρωσία (Χομούχα): Μιτριούσκιν, Τσέρνοβ, Κοτζανιγιάζοβ, Γιακούμπα, Μακάροβ, Γκουλίεβ, Μπαρίνοβ (71' Τσερόβ), Γκολόβιν (58' Μελκάτζε), Μπεζντενέζνικ (46' Ζούεβ), Σεϊντάεβ, Γκασίλιν.

Αναπληρωματικοί: Ρουντάκοβ, Λικάτσεβ, Τσέροβ, Νουρίσοβ, Μελκάτζε, Ζούεβ, Ζεμαλετντίνοβ.

Ελλάδα (Γκούμας): Κότσαρης (85' Θεοδωράκης), Σάλιακας (62' Ορφανίδης), Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κουλούρης (72' Βασαΐτης), Βέργος.

Αναπληρωματικοί: Θεοδωράκης, Ορφανίδης, Βασαΐτης, Πόζογλου, Μηλιώτης, Κυνηγόπουλος, Μαυρίας.

Γκολ: 50' & 79' Τσερνόβ, 52' Γκαζίλιν, 65' πεν. Σεϊντάεβ / -

Κάρτες: 67' Μπαρίνοβ / 64' Κυριακόπουλος, 68' Τσελεπίδης (απευθείας κόκκινη), 78' Βασαΐτης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Αγχωτικό ξεκίνημα

Άργησε να βρει τα πατήματα της η Ελλάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό γιατί ήταν ξεκάθαρο από το ξεκίνημα ότι το άγχος βάραινε τα πόδια των διεθνών μας. Αβίαστα λάθη στα πρώτα λεπτά, χωρίς καθαρό μυαλό και με τους Ρώσους να στέκονται καλύτερα στο χορτάρι, έχοντας δραστήριο τον Γιακούμπα που δημιουργούσε καταστάσεις από δεξιά.

Στο 12' ο Τσελεπίδης απομάκρυνε το επικίνδυνο γύρισμα του Γκουλίεβ, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε την πρώτη τελική στο ματς ένα λεπτό αργότερα, χωρίς να βρει στόχο. Η Εθνική έψαχνε να χτυπήσει στην κόντρα, ωστόσο οι Ρώσοι είχαν γρήγορες επιστροφές και δεν επέτρεπαν επικίνδυνες φάσεις στην άμυνα τους.

Όμως στο 22' η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σάλιακας από δεξιά γύρισε την μπάλα στην καρδιά της ρωσικής περιοχής, όμως η προβολή του Βέργου έφυγε άουτ.

Ρωσία - Ελλάδα 4-0
INTIME SPORTS

Από ένα... αχ

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για την Ελλάδα ήταν αυτή του 31ου λεπτού, όταν από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα από αριστερά, ο Κουλούρης μπήκε ωραία στην πορεία της μπάλας αλλά η προβολή του από τα 4 μέτρα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ!

Οι Ρώσοι απάντησαν στο 44', με τον Γιακούμπα να σεντράρει στην καρδιά της ελληνικής άμυνας και τον Μπεζντενέζνικ να κάνει την προβολή μόνος απέναντι στον Κότσαρη, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Έλληνα γκολκίπερ. Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο του ημιτελικού.

Διπλό σοκ με το καλημέρα

Η Ελλάδα μπήκε καλύτερα από την Ρωσία στην επανάληψη και ο Μιτριούσκιν έβαλε σε κόρνερ το πλασέ του Βέργου στο 47'. Η συνέχεια όμως επιφύλασσε διπλό σοκ για τους διεθνείς μας, που δέχθηκαν δύο τέρματα σε ελάχιστον χρονικό διάστημα.

Από κόρνερ του Γκολόβιν, ο αμαρκάριστος Τσερνόβ με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 1-0 στο 50' και δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 για τους Ρώσους. Λάθος του Ρούσσου, ο Σεϊντάεβ είδε δεξιά τον Γκαζίλιν και αυτός με ψύχραιμο πλασέ απέναντι στον Κότσαρη έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία της ελληνικής εστίας.

Ρωσία - Ελλάδα 4-0
INTIME SPORTS

Και ακόμη χειρότερη η συνέχεια

Το εφιαλτικό δίλεπτο είχε και συνέχεια για την Ελλάδα, που δεν είχε καθαρό μυαλό για να αντιδράσει. Ο Ρούσσος ανέτρεψε τον Μελκάτζε εντός περιοχής και ο Σεϊντάεβ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, παρά την προσπάθεια του Κότσαρη, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-0 για τους Ρώσους στο 65'.

Ρωσία - Ελλάδα 4-0
INTIME SPORTS

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και η απευθείας κόκκινη κάρτα στον Τσελεπίδη, που ως τελευταίος παίκτης γκρέμισε τον Σεϊντάεβ, πριν βγει φάτσα με τον Κότσαρη. Φυσιολογικά το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το μόνο που απέμενε ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ.

Το οποίο διαμορφώθηκε από το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Τσερνόβ στο 79ο λεπτό του αγώνα, για το τελικό 4-0 υπέρ της Ρωσίας, η οποία έτσι εξασφάλισε το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Χομούχα θα περιμένει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία, προκειμένου να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στις 21:00 το βράδυ της 19ης Ιουλίου στην Κατερίνη.

Ρωσία - Ελλάδα 4-0
INTIME SPORTS
Ρωσία - Ελλάδα 4-0
INTIME SPORTS
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ