ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Ρεχάγκελ τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο

Fussball : Euro 2004 in Portugal , Viertelfinale Spiel 26 , Lissabon , 25.06.04
Frankreich - Griechenland ( FRA - GRE ) 0:1
Trainer Otto REHHAGEL / GRE steht nach dem Sieg im Halbfinale
Foto:BONGARTS/Andreas Rentz
ACHTUNG: Nutzungseinschraenkung siehe Dateiinformation!
Fussball : Euro 2004 in Portugal , Viertelfinale Spiel 26 , Lissabon , 25.06.04 Frankreich - Griechenland ( FRA - GRE ) 0:1 Trainer Otto REHHAGEL / GRE steht nach dem Sieg im Halbfinale Foto:BONGARTS/Andreas Rentz ACHTUNG: Nutzungseinschraenkung siehe Dateiinformation! BONGARTS

Ο Ότο Ρεχάγκελ τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο στον αέρα, ενώ συνέκρινε τη σημερινή Εθνική Ελλάδας με εκείνη που κατέκτησε το Euro. Τι είπε για τον Γιώργο Καραγκούνη και ποια ήταν η πρόβλεψή του για το νικητή του Μουντιάλ. (VIDEO)

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την κατάκτηση του Euro και ο Ότο Ρεχάγκελ, ο αρχιτέκτονας εκείνης της επιτυχίας, μίλησε για τον άθλο του 2004, αλλά και για όσα έγιναν σε αυτό το Μουντιάλ. Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ:

Είχαμε την τύχη να έχουμε πολύ καλή φουρνιά και μ' αυτή πήραμε το τρόπαιο. αυτή τη στιγμή η Εθνική ομάδα ήταν καλή, αλλά δεν ήταν σε αυτό το επίεπδο να πάρει τίτλο. Εκείνη η φουρνιά ήταν τόσο καλή που τα κατάφερε.

Τι σας άρεσε περισσότερο;

Πιστεύω πάντα στις δυνάμεις της και τις ικανότητές της. Το δυσάρεστο είναι ότι δε βάζουμε πολλά γκολ. Η ομάδα μας έπαιζε πάντα με ενθουσιασμό και πάθος, αλλά δυσκολευόταν στο σκοράρισμα.

Περιμένατε κάτι διαφορετικό;

Είχαμε την τύχη να έχουμε παίκτες με ιδιαίτερες ικανότητες, όπως οι Νικοπολίδης, Δέλλας, Ζαγοράκης, Κάρα. Δεν παίζαμε μόνο αμυντικά. Αποκλείσαμε σε μία εβδομάδα Γαλλία, Τσεχία και μετά παίξαμε με την Πορτογαλία που περίμενε να μας κερδίσει. Δεν παίζαμε τόσο αμυντικά, όταν μας δυνόταν η ευκαιρία βγαίναμε στην επίθεση. Και τώρα γίνεται αυτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του με την Εθνική.

Πάντα τα έδινε όλα για την ομάδα. Μπορούσες να συζητήσεις μαζί του για ποδοσφαιρικά θέματα, είχε ενθουσιασμό και μπορούσε να ξεσηκώσει και τους υπόλοιπους. Τα πάντα εξαρτώνται και από την ποιότητα του παίκτη. Δεν αρκεί να έχεις πάθος. Ο Καραγκούνης ήταν και πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

Συγκρίνονται οι συλλογικές σας επιτυχίες μ' αυτές που είχατε με την Εθνική ομάδα;

Αυτή η επιτυχία με την Εθνική ομάδα κι όντας ένας ξένος προπονητής ήταν κάτι το ιδιαίτερο παρόλο που είχα κι άλλες μεγάλες επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο.

Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε σε όλους τους Έλληνες;

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να χαιρετήσω όλους τους παίκτες μου. Υπήρξαν και παίκτες που δεν έπαιζαν, αλλά να ξέρουν ότι όλους τους αγαπούσα.

Κλείνοντας ο Ρεχάγκελ ρωτήθηκε αν έχει μάθει να μιλάει ελληνικά και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο, ενώ τόνισε ότι χάρηκε που δικαίωσε όσους τον πίστεψαν από τη μέρα που ήρθε στη χώρα μας. Όσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο είπε ότι Γερμανία ή Βραζιλία θα πάρουν το τρόπαιο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ