ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Restart για τη μεγάλη αλλαγή η Εθνική

Restart για τη μεγάλη αλλαγή η Εθνική
INTIME SPORTS

Σημαντικό για αρκετούς λόγους είναι το φιλικό της Εθνικής με την Πολωνία στο Γκντανσκ (21:45). Το ξεκίνημα για την αλλαγή πορείας με φόντο το Μουντιάλ της Ρωσίας και η κατάταξη στο FIFA Ranking. Τα πλάνα των δυο προπονητών.

Μπορεί να μην διακυβεύεται κάποια πρόκριση, ούτε να είναι από τα επονομαζόμενα και ως "do or die" παιχνίδια. Είναι φιλικού χαρακτήρα, εντούτοις με τις ιδιαιτερότητές του και την κρισιμότητά του για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με αυτό καθ' εαυτό το ματς στην "PGE Arena" του Γκντανσκ (21:45).

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πολωνία, λίγες ημέρες μετά το νέο φιάσκο και την ήττα στα Νησιά Φερόε που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες διεκδίκησης της 3ης θέσης στο έκτο γκρουπ που οδηγεί στα μπαράζ για το EURO της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2016.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν αναμένεται να προβεί σε οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα, θέλοντας να φρεσκάρει την 11άδα του, να δει κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του, να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που υπολογίζει και γενικά να τεστάρει την "γαλανόλευκη" σε δύσκολες συνθήκες και κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έδειξε στην τελευταία προπόνηση ο Ουρουγουανός τεχνικός, φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για το αρχικό σχήμα, όπου θα κατεβάσει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Καπίνο στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Βύντρα, αριστερά ο Σταφυλίδης και ανάμεσά τους οι Παπασταθόπουλος και Μόρας. Ο Ταχτσίδης και ο Τζιόλης σε ρόλο αμυντικών μέσων, δεκάρι ο Νίνης, δεξιός εξτρέμ ο Κολοβός, απέναντι ο Φούντας και μπροστά ο Καρέλης.

Η ομάδα οφείλει να κοιτάξει την "επόμενη μέρα" από... χθες. Η πρόκριση χάθηκε, όμως υπάρχει και συνέχεια, δεν μπαίνουν "τίτλοι τέλους" επειδή δεν πήγε καλά μια διοργάνωση. Ουδείς έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, ούτε απαγορεύεται η αποτυχία. Όλα μέσα στον αθλητισμό είναι, εντούτοις πρέπει όλοι να δουν πως θα φέρουν και πάλι την Εθνική στον ίσιο δρόμο, αυτόν που μας είχε συνηθίσει από το έπος του 2004 μέχρι το χαμένο πέναλτι του Γκέκα στους "16" του Μουντιάλ.

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018, όπου η Εθνική θέλει να δώσει το παρών και πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμη. Αυτό σημαίνει να έχει καταλήξει στο πως θα πορευτεί από 'δω και πέρα, να έχει αποφασίσει με τον (όποιο) προπονητή για το πλάνο που θα ακολουθηθεί και την αγωνιστική "ταυτότητα". Με δεδομένη την βαθμολογική υποχώρηση στην κατάταξη της FIFA, ο βαθμός δυσκολίας θα ανέβει κατά πολύ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάπου εδώ πρέπει να τονιστεί πως γι' αυτό το λόγο το φιλικό με την Πολωνία δεν είναι για να περνάει στα... ψιλά και να αντιμετωπίζεται ως αγγαρεία. Είναι επίσημο διεθνές φιλικό και οι βαθμοί προσμετρώνται στο FIFA Ranking. Μια υποτιθέμενη ήττα κινδυνεύει να ρίξει την ομάδα ακόμα και στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Αν μη τι άλλο, ένα σενάριο εφιαλτικό...

Αναφορικά με τους Πολωνούς, αντιμετωπίζουν με την δέουσα σοβαρότητα το φιλικό, όμως ο Άνταμ Ναβάλκα θα προβεί σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας παίκτες όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εκτός αποστολής. Στη συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψε την 11άδα του αγώνα και το ποιοι οκτώ παίκτες δεν θα αγωνιστούν καθόλου στο ματς με την Ελλάδα.

Ο ομοσπονδιακός κόουτς των γηπεδούχων, πέρα από τον φορ της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος είχε παίξει με την Γεωργία, άφησε εκτός και τους Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Κρικόβιακ. Επίσης, ο Κοβνάτσκι δεν παίζει, συν τους τρεις της Λέγκια, τους Γιοντλόβιεκ, Μπρος, Κούχαρτσικ, που τους ζήτησε πίσω ο προπονητής τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο 4-2-3-1 των γηπεδούχων, ο Μπόρουτ θα είναι βασικός τερματοφύλακας (στο δεύτερο ημίχρονο θα παίξει ο Σέζνι), δεξιός μπακ ο Τσιόνεκ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκλικ, Πάζνταν και αριστερός μπακ ο Κομορόφσκι. Οι Μπόρουσιουκ, Λινάτι θα είναι στη μεσαία γραμμή, ο Ζιελίνσκι δεκάρι, ο Γκροσίτσκι αριστερός εξτρέμ, απέναντι ο Μπλαστσικόβσκι και στην επίθεση ο Μίλικ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ