ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρώτο γαλανόλευκο δείγμα με... άρωμα Σκίμπε

Πρώτο γαλανόλευκο δείγμα με... άρωμα Σκίμπε
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα αναμετράται στο γήπεδο "Stade Municipal" με το Λουξεμβούργο, έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Μίχαελ Σκίμπε. Σύστημα 4-3-3 δοκίμασε χθες (12/11) ο Γερμανός κόουτς, ατομικό πρόγραμμα ο Πέτσος.

Ανέλαβε την Εθνική ομάδα πριν λίγες ημέρες και καλείται να την βγάλει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Παράλληλα, θέλει να βάλει και ο ίδιος την δική του καριέρα σε νικηφόρες ράγες, καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία προπονητική του επιτυχία.

Το πρώτο δείγμα γραφής με αντίπαλο το Λουξεμβούργο (20:30, live streaming απο το epo.gr) θα δώσει η Εθνική ομάδα με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της, ο οποίος έχει κάνει όλες κι όλες τέσσερις προπονήσεις με τους διεθνείς, επομένως βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης του ρόστερ, μαθαίνει τους παίκτες και σιγά σιγά θα προσαρμοστεί πλήρως.

Η γαλανόλευκη προφανώς θέλει να μπει στην εποχή Σκίμπε με μια καλή εμφάνιση και φυσικά τη νίκη. Κάθε θετικό αποτέλεσμα βοηθάει και στην βαθμολογική αναρρίχηση στην κατάταξη της FIFA, όπου η Εθνική βρίσκεται στην 37η θέση. Προφανώς απέχει πολύ από εκεί που θέλει να βρεθεί, όμως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα.

Την αποστολή στο Λουξεμβούργο δεν έχει ακολουθήσει ο Κώστας Φορτούνης λόγω ενοχλήσεων στη μέση, θα κάνει θεραπείες και αν βελτιωθεί η κατάστασή του τις επόμενες ημέρες, θα πάει στην Τουρκία για το δεύτερο διεθνές φιλικό με την Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου. Από 'κει και πέρα, στην χθεσινή προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι διεθνείς εκτός του Θάνου Πέτσου της Ραπίντ Βιέννης, ο οποίος ακολούθησε ατομικό εξαιτίας χαμηλής οσφυαλγίας λειτουργικού τύπου.

Με Καπίνο τέρμα και Μήτρογλου στην κορυφή

Ο 50χρονος Γερμανός προπονητής αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές και θα... ανακατέψει την ομάδα, διότι υπάρχουν δυο παιχνίδια σε αυτό το ταξίδι και αυτό με τους γείτονες είναι μεγαλύτερης δυσκολίας από το αποψινό με το Λουξεμβούργο. Η προπόνηση της Πέμπτης (12/11) άργησε 1,5 ώρα να ξεκινήσει, διότι έπεσε σε κίνηση το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα στο "Stade Municipal", το οποίο χωράει λιγότερο από 3.000 θεατές (περίπου 500 Έλληνες θα είναι στο γήπεδο).

Ο Σκίμπε δοκίμασε ένα 4-3-3 στην προπόνηση, ο Στέφανος Καπίνο αναμένεται να ξεκινήσει στα γκολπόστ, όπως και ο Κώστας Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. Από 'κει και πέρα, επίκεινται αρκετές εκπλήξεις από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος θέλει να δει όλο το ρόστερ του, άρα θα... μοιράσει τους παίκτες σε αυτά τα δυο ματς.

Επομένως, δεν θα αποτελούσε έκπληξη να ξεκινούσε την ομάδα που χρησιμοποίησε στο οικογενειακό διπλό στην ανοιχτή προπόνηση της Τετάρτης, με Μόρα και Παπασταθόπουλο μπροστά από τον Καπίνο, Κίτσιου δεξιά, Τζαβέλλα αριστερά, τους Σάμαρη, Ταχτσίδη και Πέλκα ως τριάδα στα χαφ, αριστερά τον Καρέλη, δεξιά τον Αραβίδη και μπροστά τον Μήτρογλου. Βέβαια, μπορεί εντέλει να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ο προπονητής, ο οποίος λογικό είναι ακόμα να ψάχνεται και να κάνει τις δοκιμές του.

Όπως και να 'χει, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την Εθνική του Σκίμπε στο... χορτάρι, χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα. Η ομάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, απαιτείται χρόνος και υπομονή και γι' αυτό άλλωστε γίνονται και τα φιλικά. Θα ακολουθήσουν και άλλα στην συνέχεια, με τελικό στόχο να είναι η γαλανόλευκη έτοιμη στον αγώνα με την Κύπρο στο ΓΣΠ της Λευκωσίας για την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ως τότε, δουλειά και βελτίωση σε όλους τους τομείς. Αγωνιστικούς και μη...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ