ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρώτη επίσημη ήττα της Εθνικής με Σκίμπε στον πάγκο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM     (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΚΙΜΠΕ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΚΙΜΠΕ ICON

Η Εθνική είχε να χάσει περίπου δυο χρόνια σε επίσημο ματς, αφού με τον Μίχαελ Σκίμπε ήταν αήττητη, μέχρι να χάσει χθες βράδυ (3/9) από το Βέλγιο με 2-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το Sport24.gr θυμίζει.

Μπορεί το ντεμπούτο του Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας να συνδυάστηκε με ήττα 1-0 από το Λουξεμβούργο, εντούτοις ήταν σε φιλική αναμέτρηση. Χάσαμε ξανά από τους Αυστραλούς με το ίδιο σκορ στην περιοδεία της γαλανόλευκης στην χώρα της Ωκεανίας (νίκη με 2-1 στο έτερο φιλικό λίγες ημέρες μετά), όμως σε επίσημους αγώνες ο Γερμανός είχε να υπερηφανεύεται ότι μέχρι χθες (3/9) ήταν αήττητος στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Με τον Σκίμπε στον πάγκο, η Εθνική μετρούσε τρεις νίκες στα προκριματικά (4-1 το Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε, 2-0 την Κύπρο στο Φάληρο, 2-0 στο Ταλίν την Εσθονία) και τέσσερις ισοπαλίες (1-1 με τη Βοσνία στο Φάληρο και 0-0 στη Ζένιτσα, 1-1 στις Βρυξέλλες με το Βέλγιο και 0-0 με τους Εσθονούς στο Φάληρο). Δυστυχώς, έμελλε στο όγδοο παιχνίδι και σχεδόν δυο χρόνια από την προηγούμενη ήττα σε επίσημο ματς, να μπει ένα τέλος στο αήττητο σερί και να έρθει αρνητικό αποτέλεσμα σε κακό χρονικά σημείο.

Η τελευταία ήττα ήταν με τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο, όταν εκτελούσε χρέη υπηρεσιακού προπονητή. Η Εθνική ηττήθηκε 3-1 στο Μπέλφαστ από τη Βόρεια Ιρλανδία στις 8 Οκτωβρίου 2015 για την εφιαλτική προκριματική φάση του Euro 2016. Από τότε, δεν είχαμε ξαναχάσει και αν καταφέρναμε να κρατήσουμε τουλάχιστον το 1-1 με τους Βέλγους, θα μπορούσε να επαναληφθεί το αήττητο των προκριματικών του Μουντιάλ του 1994 και του Euro 2012, όταν η γαλανόλευκη πήγε στα τελικά χωρίς να χάσει ματς μέχρι εκεί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ