ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρώτα οι εκλογές, μετά ο νέος προπονητής

Πρώτα οι εκλογές, μετά ο νέος προπονητής

Προς το παρόν, έχει "παγώσει" το θέμα του νέου προπονητή στην Εθνική ομάδα λόγω του ότι είναι... ακέφαλη η ΕΠΟ. Μιλάει με προπονητές ο Γιώργος Καραγκούνης, μέχρι αρχές Φλεβάρη αναμένεται να έχει προκύψει ο διάδοχος του Ρανιέρι.

Η ΕΠΟ είναι "ακέφαλη" μετά την παραίτηση του Γιώργου Σαρρή και οι επικείμενες εκλογές στις 23 Ιανουαρίου θα βγάλουν τον διάδοχό του. Μέχρι τότε όμως, το θέμα του προπονητή στην Εθνική ομάδα μπαίνει στο... ψυγείο και ο λόγος είναι προφανής.

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ο άνθρωπος που έχει πάρει "επ' ώμου" το θέμα και θα λάβει την τελική απόφαση. Εκείνος κάνει τις συζητήσεις με τους υποψήφιους διαδόχους του Κλάουντιο Ρανιέρι και εκείνος θα δώσει το "χρίσμα" στον επόμενο κόουτς.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί όσο η Ομοσπονδία δεν έχει πρόεδρο, ο οποίος εννοείται ότι πρέπει να έχει λόγο και άποψη σε ένα τέτοιο ζήτημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η όποια τελική εισήγηση του "Κάρα" δεν θα γίνει αποδεκτή.

Ο Καραγκούνης συνεχίζει κανονικά τις επαφές του, πραγματοποιεί τις συναντήσεις και πιθανότατα τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου θα έχει λυθεί το θέμα και θα έχει ανακοινωθεί ο νέος προπονητής, που θα κοουτσάρει την ομάδα στο υπόλοιπο των προκριματικών του EURO 2016.

Το όνομα του Γιώργου Δώνη προφανώς και είναι ένα μέσα στα υποψήφια, αφού είναι ελεύθερος, είναι Έλληνας, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και θα χρειαζόταν πολύ λιγότερο χρόνο προσαρμογής από έναν ξένο. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα είναι... εγχώρια η επιλογή, αλλά ο πρώην κόουτς του ΑΠΟΕΛ είναι ανάμεσα στα ονόματα.

Αισίως ολοένα και ακούγεται και η περίπτωση του Μίτσελ, αλλά κανείς δεν ξέρει αν ο Ισπανός θα ήθελε να κοουτσάρει Εθνική ομάδα μετά τον Ολυμπιακό και αν οι απαιτήσεις του θα μπορούσαν να καλυφθούν από την Ομοσπονδία, που προφανώς και δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες παλαιότερων ετών. Πάντως, έχει αρκετούς υποστηρικτές ο πρώην προπονητής των Πειραιωτών.

Όπως και να 'χει, ο Γιώργος Καραγκούνης κάνει τις κινήσεις του και τις επαφές με διάφορους υποψήφιους ομοσπονδιακούς προπονητές για τον πάγκο της "γαλανόλευκης", αλλά μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ δεν θα υπάρξει εξέλιξη. Εν αναμονή λοιπόν...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ