ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρόκριση με Σιαμπάνη, Εμμανουηλίδη για την Εθνική Νέων

Πρόκριση με Σιαμπάνη, Εμμανουηλίδη για την Εθνική Νέων

Η Εθνική Νέων επικράτησε της Ρωσίας με 2-1 με πρωταγωνιστές τους Σιαμπάνη και Εμμανουηλίδη που πέτυχαν δυο τέρματα τα οποία έφεραν την ανατροπή και έδωσαν τη νίκη και τη πρόκριση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην Elite Round. (VIDEOS)

Μεγάλη πρόκριση στην Elite Round που προήλθε μετά από ανατροπή πέτυχε η Εθνική Νέων επικρατώντας με 2-1 της Ρωσίας στην Κρήτη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε με ένα γκολ από τον Σιαμπάνη, με πέναλτι, και ένα δεύτερο εκπληκτικό τέρμα από τον Εμμανουηλίδη στο 77' να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα τη πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Ελλάδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε να βάλει το γκολ που θα την έφερνε κοντά στην πρόκριση αλλά δεν τα κατάφερε παρά την αρχική της πίεση. Η πρώτη καλή στιγμή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χάθηκε στο 8' με τον Ξενιτίδη να σουτάρει άστοχα.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Ρωσία πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 21' όταν σε αντεπίθεση από τα αριστερά ο Τιχιζιάν πήρε τη μπάλα και μπήκε από τα αριστερά, έκανε το πρώτο σουτ με τον Σιαμπάνη να αποκρούει αλλά στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με νέο σουτ.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα προσπάθησαν να πάρουν και πάλι τα ηνία του αγώνα χωρίς αποτέλεσμα όμως καθώς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τελικές φάσεις. Στο 45' της αναμέτρησης όμως και μετά από κόρνερ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ούτκιν και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι.

Ο γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας, Μάριος Σιαμπάνης, ανέλαβε την εκτέλεση του και ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας στο ιδανικό σημείο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

"Χρυσή αλλαγή" ο Εμμανουηλίδης

Το γκολ που πέτυχε η Ελλάδα της έδωσε "φτερά" και οι παίκτες του Γκούμα στο δεύτερο μέρος μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας ένα δεύτερο τέρμα. Στο 57' ο Γκούμας έριξε στο παιχνίδι τον Εμμανουηλίδη αντί του Δημήτρουλα με τον πρώτο σκόρερ της Super League K20 να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Αρχικά στο 58' η Ελλάδα είχε δοκάρι με τον Ταμπά μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και ψηλοκρεμαστό σουτ του διεθνή ποδοσφαιριστή που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 67' η Ελλάδα είχε μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Ξενιτίδης από μακριά εκτέλεσε ένα φάουλ το οποίο κόντραρε όμως στο τείχος.

Τρία λεπτά αργότερα ο Εμμανουηλίδης από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα με τον Δουβίκα να παίρνει την κεφαλιά αλλά ήταν αρκετά άστοχη.

Στο 77' όμως η Ελλάδα πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν σε βαθιά μπαλιά από τα αριστερά η μπάλα πέρασε προς τον Εμμανουηλίδη ο οποίος την έβαλε μπροστά του και με σουτ με το αριστερό νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-1 πανηγυρίζοντας έξαλλα.

Στα λεπτά που απέμεναν οι Ρώσοι πίεσαν για να βάλουν ένα γκολ ώστε να ισοφαρίσουν και να πάρουν την πρόκριση ενώ στα τελευταία λεπτά έπαιξαν και αρκετά σκληρά με αποτέλεσμα να δουν την κόκκινη κάρτα οι Τιχιζιάν και Μποροντίν.

Ελλάδα: Σιαμπάνης, Παπάζογλου, Δημητρίου, Χατζηδήμπας, Ταμπάς, Μελιόπουλος, Κωστανάσιος, Ξενιτίδης(75' Γιούσης), Δημήτρουλας (57' Εμμανουηλίδης), Δουβίκας (84' Νταλακούρας), Καμπετσής.

Ρωσία: Λομάεβ, Γκολούμπεβ (46' Μουσάεβ), Μπορόντιν, Γκορσκόφ, Ούτκιν, Ντιβέεβ, Κακόεβ, Εβγκένιεβ, Τσιπτσένκο (65' Ρουντένκο), Τιχιζιάν, Κισέλεφ (38' Σουλεϊμάνοφ).

Η Βαθμολογία

Ρουμανία 9
Ελλάδα 6
Ρωσία 3
Γιβραλτάρ 0

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ