ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ποιος θα πάρει την θέση του Καρνέζη

Ποιος θα πάρει την θέση του Καρνέζη

Ο Καρνέζης χτύπησε και δεν θα παίξει στο Βέλγιο, ο Καπίνο προέρχεται από τραυματισμό, ο Γλύκος δεν είναι πάντα σταθερός και η θέση του τερματοφύλακα της Εθνικής στις Βρυξέλλες προκαλεί "πονοκέφαλο". Τι πιστεύουν οι αναγνώστες του Sport24.gr;

Το ξεκίνημα της Εθνική μας ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ κρίνεται πέρα για πέρα θετικό, μετρώντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία ως τώρα, ευρισκόμενη στην 2η θέση του ομίλου της, πίσω μόνο από το Βέλγιο που είναι και το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά.

Η γαλανόλευκη αντιμετωπίζει στις 25 Μαρτίου τους Βέλγους στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και αν για μια θέση προβληματίζεται έντονα ο Μίχαελ Σκίμπε, είναι αυτή του βασικού τερματοφύλακα. Με δεδομένο ότι θα ασκηθεί ιδιαίτερη πίεση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο κίπερ που θα κληθεί να υπερασπιστεί τα γκολπόστ, θα πρέπει να είναι 100% έτοιμος.

ΣΤΑ... ΠΙΤΣ Ο ΚΑΡΝΕΖΗΣ

Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα δεν λείπουν και ο ομοσπονδιακός μας προπονητής προβληματίζεται έντονα. Και όχι άδικα με δεδομένες τις απαιτήσεις και την κρισιμότητα του αγώνα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως ο Ορέστης Καρνέζης είναι τραυματίας και ως εκ τούτου δεν θα βρίσκεται στις κλήσεις του Γερμανού.

Ο διεθνής Έλληνας γκολκίπερ τραυματίστηκε στον νικηφόρο αγώνα της Ουντινέζε με την Πεσκάρα για την 28η αγωνιστική του Καμπιονάτο κι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 79ο λεπτό. Ο 29χρονος έχει υποστεί εξάρθρωση στη φάλαγγα του μικρού δάκτυλου του δεξιού χεριού, με το χρόνο απουσίας του να υπολογίζεται στις δύο εβδομάδες. Εν ολίγοις, δεν μπορεί ο Σκίμπε να ρισκάρει και να τον καλέσει, περιμένοντας ως την τελευταία στιγμή σε ένα θαύμα.

Ο Καρνέζης, ο οποίος παίζει αδιαλείπτως στα επίσημα ματς της Εθνικής από τότε που καλείται, θα πρέπει να μείνει στα... πιτς και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψει στις κλήσεις στο ματς με την Βοσνία τον προσεχή Ιούνιο. Θυμίζουμε πως σε ματς της Εθνικής είχε τραυματιστεί με την Ακτή Ελεφαντοστού στις 24/6/2014 για το Μουντιάλ και είχε μπει στην θέση του στο 24ο λεπτό ο Γλύκος.

Ο ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΠΙΝΟ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΑΘΗΣ ΓΛΥΚΟΣ

Το πρόβλημα επιτείνεται εξαιτίας του ότι οι γκολκίπερ που βρίσκονται στο κατόπι του Καρνέζη, επίσης δεν είναι στα καλύτερά τους και αναφερόμαστε στον Στέφανο Καπίνο και τον Παναγιώτη Γλύκο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού προέρχεται από τραυματισμό και ναι μεν είναι στην αποστολή για την Μπεσίκτας (αλλά θα παίξει ο πιο έτοιμος Λεάλι), κάτι που θα συμβεί και στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει στο 100% της φόρμας του.

Όσο για τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ, δεν είναι πάντα σταθερός. Στον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ δέχτηκε τρία γκολ (δεν ευθύνεται στα δυο πρώτα του Αραούχο) και στο τρίτο έκανε κάκιστη έξοδο σε εύκολο γέμισμα, με τον Αραβίδη να σκοράρει από κοντά σε άδειο τέρμα. Μάλιστα, σύμφωνα με το "ασπρόμαυρο" ρεπορτάζ, ο Βλάνταν Ίβιτς σκέφτεται την ενεργοποίηση του Ζέλικο Μπρκιτς στα επικείμενα παιχνίδια και αυτό κάτι λέει.

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ

Εξάλλου, ο Μίχαελ Σκίμπε κοιτάζει και άλλες περιπτώσεις τερματοφυλάκων για την τριάδα που θα πάρει μαζί του στην βελγική πρωτεύουσα για το ματς με τους "κόκκινους διαβόλους". Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης του ΠΑΣ Γιάννινα κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, ο Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού έχει κληθεί ήδη μια φορά και ο Γερμανός κόουτς τον έχει στο μυαλό του, ενώ οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Παναθηναϊκός), Βασίλης Μπάρκας (ΑΕΚ), Ανδρέας Γιαννιώτης (Πανιώνιος), Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ) και Μιχάλης Σηφάκης (Κορτράικ) δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι.

Μάλιστα, οι δυο λεγεωνάριοι έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και βρίσκονται σε καλό μομέντουμ. Ο 25χρονος Λάμπρου μετρά 26 συμμετοχές φέτος (δεν έχει χάσει ούτε λεπτό) και σε 9 ματς έχει κρατήσει το μηδέν με τη Βίλεμ, ενώ ο 32χρονος Σηφάκης έχει 8 συμμετοχές, είναι βασικός αυτή την περίοδο και κράτησε το μηδέν στο ματς με την Σταντάρ Λιέγης.

Τι κάνουν οι Έλληνες στη Super League:

ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ/ΣΟΥΤ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ
Καπίνο Ολυμπιακός 1/6
Πασχαλάκης ΠΑΣ Γιάννινα 1/6
Βλαχοδήμος Παναθηναϊκός 1/5,3
Γλύκος ΠΑΟΚ 1/4,9
Μπάρκας ΑΕΚ 1/4,8
Γιαννιώτης Πανιώνιος 1/4,3
Κυριακίδης Παναιτωλικός 1/3,9

Ο ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας καλείται να πάρει τις τελικές του αποφάσεις άμεσα. Σίγουρα η επιλογή της τελικής 3άδας των τερματοφυλάκων είναι πολύ σημαντική, διότι το παιχνίδι με το Βέλγιο είναι απαιτητικό, κρίσιμο και θα χρειάζεται άπαντες να βρίσκονται στο 100% της ετοιμότητάς τους. Εν αναμονή, λοιπόν, των κλήσεων του Μίχαελ Σκίμπε...



TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ