ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ποιες αλλαγές φέρνει ο τραυματισμός του Τζαβέλλα

Ποιες αλλαγές φέρνει ο τραυματισμός του Τζαβέλλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Τζαβέλλας δεν θα δώσει το παρών στον αγώνα της Εθνικής μας με την Εσθονία. Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε; Το Sport24.gr αναλύει.

Άτυχος στάθηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας στον αγώνα της Εθνικής μας με την Κύπρο. Ο αγώνας κοντοζύγωνε προς το τέλος, όταν τραυματίστηκε στο δεξί του γόνατο, ο ίδιος το πίεσε λίγο παραπάνω, μένοντας στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είχε ως συνέπεια να μην αντέξει κάποια στιγμή, να πέσει στο χορτάρι και να αντικατασταθεί στο 88' με τον Καρέλλη.

Η μαγνητική έδειξε ότι θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες, κάτι που θα πλήξει κατά κύριο λόγο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τον χάνει από σημαντικούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μιλάμε άλλωστε για έναν βασικό παίκτη, ο οποίος είναι υπερπολύτιμος για τον Ίλια Ίβιτς, αλλά και για τον Μίχαελ Σκίμπε.

Ο Γερμανός αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει και να καλύψει το κενό του εκ των έσω, όπως στην περίπτωση του Διαμαντάκου. Βέβαια, η διαφορά στην περίπτωση του 29χρονου ακραίου μπακ είναι ότι πρόκειται για βασικό παίκτη και όχι για την τελευταία επιλογή στην επίθεση. Ποιες είναι οι λύσεις του ομοσπονδιακού μας εκλέκτορα; Πώς μπορεί να καλύψει το κενό του ενόψει Ταλίν;

Σενάριο 1: Ο Χοσέ Χολέμπας ήταν το φαβορί βάσει του ρεπορτάζ να ξεκινήσει βασικός στον χθεσινό αγώνα (7/10). Τελικά, προτιμήθηκε ο Τζαβέλλας και ο άσος της Γουότφορντ έμεινε στον πάγκο από τον Σκίμπε. Μια λογική λύση, λοιπόν, είναι να ξεκινήσει αριστερά στην άμυνα ο Χολέμπας όπως κάνει και στην ομάδα του στα παιχνίδια της Premier League. Είναι το πιθανότερο αυτό από τον Γερμανό προπονητή.

Σενάριο 2: Να τοποθετηθεί ο Κώστας Σταφυλίδης πίσω αριστερά αντί της μεσαίας γραμμής που τον είδαμε στο παιχνίδι με την Κύπρο και τον Χολέμπας πιο μπροστά του αντί του Μπακασέτα φερ ειπείν, ο οποίος δεν βρέθηκε και στην καλύτερη βραδιά του χθες (7/10). Δεν θα μας εκπλήξει να δούμε το δίδυμο αυτό στα αριστερά, με τον άσο της Άουγκσμπουργκ πίσω και τον Χολέμπας ως αριστερό χαφ. Και γιατί όχι τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ως αμυντικό μέσο. Είχε παίξει με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στα προκριματικά του Euro μπροστά από τα στόπερ, κάνοντας εκπληκτικό ματς.

Σενάριο 3: Να παίξει με τρία σέντερ μπακ η Εθνική μας, κάτι βέβαια που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει το 4-2-3-1 που έχει χρησιμοποιήσει στα τελευταία ματς και έχει φέρει σερί νίκες, πηγαίνοντας σε 5-3-2 ή 3-5-2, αναλόγως με το αν η ομάδα βρίσκεται σε θέση άμυνας ή επίθεσης. Σε αυτή την περίπτωση, οι δυο ακραίοι θα έχουν όλη την πλευρά. Ο Τόρο δεν χάνει την θέση του στα δεξιά, επιλογές υπάρχουν στα σέντερ μπακ και στα αριστερά θα έπαιζε την πλευρά ένας εκ των Σταφυλίδη ή Χολέμπας, με φαβορί τον δεύτερο.

Δείτε ακόμα:

Η υπόσχεση του Τζαβέλλα

Ένα μήνα εκτός ο Τζαβέλλας

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ