ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πίσω στιβαρή, μπροστά ακίνδυνη η Εθνική στο 0-0 με την Τουρκία

Πίσω στιβαρή, μπροστά ακίνδυνη η Εθνική στο 0-0 με την Τουρκία
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Τουρκία στο γήπεδο "Φατίχ Τερίμ" της Κωνσταντινούπολης, σε ένα ματς που απειλήθηκε ελάχιστα, αλλά ούτε και η ίδια προβλημάτισε ιδιαίτερα τους "γείτονες". Τουλάχιστον, στάθηκε αξιοπρεπώς (video)

Πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι θύμισε αρκετά την ομάδα του Ρεχάγκελ και του Σάντος, η Εθνική πήρε ένα εύκολο και ξεκούραστο 0-0 με την Τουρκία στο "Φατίχ Τερίμ" της Κωνσταντινούπολης.

Η γαλανόλευκη δεν έθελξε με την απόδοσή της, μπροστά έκανε ελάχιστα πράγματα, δείγμα του ότι έχει πολλά θέματα να λύσει, εντούτοις στάθηκε αξιοπρεπώς κόντρα σε έναν αντίπαλο που θα παίξει στην τελική φάση του EURO 2016 και... οφείλει να είναι πιο έτοιμο για το μεγάλο ραντεβού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η τακτική του Μίχαελ Σκίμπε απέδωσε στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού περιορίστηκαν οι χώροι για τους γηπεδούχους, όμως... θυσίασε το παραγωγικό κομμάτι, αφού η μπάλα κυκλοφορούσε με δυσκολία και ο Βολκάν δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλές περιπτώσεις.

Το παρών στο γήπεδο έδωσε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Πόλη και κάθισε δίπλα στον ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ παραδίπλα βρισκόταν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης. Θετικό το πρόσημο για την ομάδα σε αυτό το ματς, αλλά τα προβλήματα είναι αρκετά που έχει να επιλύσει ο 50χρονος κόουτς στην συνέχεια.

Πίσω στιβαρή, μπροστά ακίνδυνη η Εθνική στο 0-0 με την Τουρκία
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Φατίχ Τερίμ"

Διαιτητής: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία)

Βοηθοί: Τζιανλούκα Καριολάτο (Ιταλία), Αλεσάντρο Τζιαλατίνι (Ιταλία)

ΤΟΥΡΚΙΑ (Τερίμ): Βολκάν Μπαμπατζάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81' Τασντεμίρ), Γκιονούλ, Τοσούν, Αρντά Τουράν (93' Γιασίν), Σαχάν (73' Οκάι), Εζιακούπ (63' Τσολάκ), Τοπάλ, Τουφάν (86' Ποτούκ), Τσαλίκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (78' Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας (91' Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46' Πέτσος), Φορτούνης (90' Καρέλης), Μήτρογλου (70' Γιάννου).

Γκολ: -

Κάρτες: -

Δείτε εδώ το Live του αγώνα Τουρκία - Ελλάδα

Η ανασκόπηση του αγώνα

Με τρία σέντερ μπακ και με "γεμάτο" κέντρο παρέταξε την ομάδα ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο Καρνέζης στο τέρμα, τριάδα μπροστά του οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Παπαδόπουλος, στα δυο άκρα οι Χολέμπας και Τοροσίδης, με τους Τζιόλη, Σάμαρη και Ταχτσίδη στη μεσαία γραμμή. Ο Φορτούνης ξεκίνησε πίσω από τον Μήτρογλου. Εμφανής η διάθεση του Γερμανού προπονητή να περιορίσει την επιθετικότητα των Τούρκων και τους κινδύνους για την γαλανόλευκη εστία.

Πράγματι, οι γηπεδούχοι απείλησαν σε πολύ λίγες περιπτώσεις τον Καρνέζη και αδυνατούσαν να βρουν κενούς χώρους είτε από τον άξονα είτε από τα δυο άκρα. Στο 23', ο γκολκίπερ της Ουντινέζε απέκρουσε την κεφαλιά του Τοπάλ, ενώ τα σουτ των Τουφάν (26') και Τσολχάνογλου (28') δεν βρήκαν στόχο. Πέραν τούτου ουδέν για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, με την Εθνική να απειλεί στο 39' με τον Μήτρογλου, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ.

Πίσω στιβαρή, μπροστά ακίνδυνη η Εθνική στο 0-0 με την Τουρκία
INTIME SPORTS

Η Εθνική μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πέτσο να παίρνει την θέση του Ταχτσίδη και θα μπορούσε στο 50' να μπει σε θέση οδηγού, αν ο Φορτούνης ενεργούσε ως... Φορτούνης. Έκλεψε την μπάλα, προχώρησε προς την περιοχή και παρά το γεγονός ότι είχε χώρο μπροστά του, δεν έκανε το σουτ, αλλά την πάσα στον Μήτρογλου που σούταρε αδύναμα, με τον Βολκάν να αποκρούει εύκολα. Ευτυχώς για την -κατά τ' άλλα φερέγγυα- ελληνική άμυνα- που τρία λεπτά μετά δεν πλήρωσε την αδράνειά της, με τον Καρνέζη να αποκρούει το (κακό) πλασέ του Αρντά Τουράν.

Ο ρυθμός ήταν καλός στα επόμενα λεπτά χωρίς πάντως να γίνονται και οι ανάλογες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Οι Τούρκοι πήραν μέτρα, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι απειλούσαν τον Καρνέζη, με τους διεθνείς μας να ανταποκρίνονται άριστα στα μετόπισθεν. Μπροστά όμως τίποτα και ο Βολκάν παρέμενε θεατής. Οι δυο προπονητές ξεκίνησαν ένα... ντεμαράζ αλλαγών στην συνέχεια, θέλοντας να δουν κάποιους παίκτες, με το 0-0 να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε και να αντικατοπτρίζει την γενικότερη εικόνα του ματς.

Η φάση του αγώνα

Στο 50' θα έπρεπε να ενεργήσει καλύτερα ο Φορτούνης και αντί να πασάρει στον Μήτρογλου και εκείνος να κάνει ένα αδύναμο πλασέ, θα μπορούσε να δοκιμάσει το δεξί του και να απειλήσει τον Βολκάν. Ήταν μια επίθεση με καλές προϋποθέσεις για την Εθνική, αλλά την σπατάλησε.

Πίσω στιβαρή, μπροστά ακίνδυνη η Εθνική στο 0-0 με την Τουρκία
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Πάολο Βαλέρι από την Ιταλία δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο ματς. Ήταν κοντά στις φάσεις, δεν του προέκυψε και η δύσκολη στιγμή, πέρασε εν πολλοίς απαρατήρητος. Αν και στα φιλικά το τελευταίο που ενδιαφέρει, είναι τα διαιτητικά σφυρίγματα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κατηύθυνε μαεστρικά την ελληνική άμυνα. Κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες, έβγαινε πρώτος στην μπάλα και είχε καθαρό μυαλό. Πολύ καλό ματς από τον στόπερ της Ντόρτμουντ, ένας παίκτης-κεφάλαιο για την "επόμενη μέρα" της Εθνικής ομάδας. Ο καλός "Πάπα" δίνει ξεχωριστή ποιότητα στο ανασταλτικό κομμάτι της γαλανόλευκης.

Μας άρεσε

Η ανασταλτική λειτουργία της Εθνικής τα πήγε πολύ καλά σε ένα φιλικό απαιτήσεων και ιδιαιτεροτήτων. Καλή πίεση στους Τούρκους, κάλυψη χώρων, καθάρισαν τις περισσότερες φάσεις οι τρεις στόπερ που κατέβασε ο Σκίμπε, ενώ όποτε χρειάστηκε, ανταποκρίθηκε μια χαρά και ο Καρνέζης. Αμυντικά θύμισε την Εθνική στα... καλά της η ομάδα. Βέβαια, πρέπει να βελτιωθεί και μπροστά και έχει πολλή δουλειά μπροστά της.

Δεν μας άρεσε

Η ανθρώπινη βλακεία δεν θα νικηθεί ποτέ και δεν έχει... σύνορα. Υπάρχει παντού. Πάλι έλλειψη σεβασμού στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από τους Τούρκους (το έχουμε κάνει αντιστοίχως και εμείς σε άλλες περιπτώσεις), ενώ κάποιοι δεν σεβάστηκαν ούτε το ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι που έχει συγκλονίσει την ανθρωπότητα.

Τουρκία - Ελλάδα 0-0 (highlights)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ