ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπασταθόπουλος: "Οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε με 2 στα 2"

Παπασταθόπουλος: "Οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε με 2 στα 2"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην κάμερα της ΝΟVA μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και αναφέρθηκε στην Εθνική του Σκίμπε, στα νέα στοιχεία που μπαίνουν στην ομάδα, στα προκριματικά του Μουντιάλ και στον... Καραγκούνη.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά την νίκη της Εθνικής Ελλάδος επί της Ολλανδίας στο Αϊντχόφεν με 2-1, μίλησε στη NOVA για το ιστορικό διπλό της γαλανόλευκης, τα κέρδη από την εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τον μέντορά του Γιώργο Καραγκούνη και τη διάρκεια που χρειάζεται στο εξής η Εθνική, ώστε να πορευτεί σε μονοπάτια επιτυχία.

Ο διεθνής σέντερ μπακ της Ντόρτμουντ, τόνισ πως οι διεθνείς θέλουν να ματώνουν τη φανέλα της Εθνικής και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε αγώνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επικείμενα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, καθώς επίσης και για την αγωνιστική διάταξη της γαλανόλευκης:

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχικά, ο Έλληνας αμυντικός δήλωσε: "Δεν μπορούμε να πούμε επειδή κερδίσαμε ένα φιλικό ή επειδή κάναμε δυο καλές εμφανίσεις, ότι τα πράγματα έχουν γίνει όπως πριν. Απλά προσπαθούμε να γυρίσουμε την κατάσταση. Εμείς αυτό που είπαμε, που καθίσαμε όλα τα παιδιά το καλοκαίρι, ότι και στα παιχνίδι της Αυστραλίας, αλλά και από εκεί και πέρα, θα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε μια προσπάθεια.

Ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ξέρουμε πως η κατάσταση που είχε βρεθεί η εθνική ομάδα, ήταν μια κατάσταση η οποία δε μπορούσε να πάει πιο κάτω. Έτσι ξεκινήσαμε πάλι μια προσπάθεια, όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια οικογένεια, για να κατορθώσουμε να κάνουμε το ότι καλύτερο σε αυτή τη φάση"

Σχετικά με το αν έλειψε από την Εθνική το ομαδικό πνεύμα τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε: "Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα. Υπήρχαν προβλήματα και αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά. Μας επηρέασαν όλους. Τελείωσε μια πάρα πολύ μεγάλη εποχή, η εποχή του Σάντος και μετά από αυτή όλα πήγαν στραβά. Δεν είχε η εθνική και την τύχη, που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια και επί Σάντος και επί Ρεχάγκελ. Αυτά τα δυο χρόνια που πέρασαν ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Τώρα, προσπαθούμε να σηκώσουμε κεφάλι και να ξεκινήσουν την καινούργια φάση θετικά".

Για τον ρόλο στην Εθνική σχετικά με τους νεότερους υπογράμμισε: "Κυρίως οι παίκτες με τη μεγαλύτερη εμπειρία κι οι παίκτες, οι οποίοι βρέθηκαν πολλά χρόνια σε αυτή την ομάδα, είναι αυτοί που θα κοιτάξουν να σηκώσουν το βάρος αυτό και να διαμορφώσουν μια κατάσταση θετική σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα και με τα παιδιά που δεν αγωνίζονται πλέον μιλάμε. Προσωπικά έχω πολύ καλή σχέση με τον Γιώργο Καραγκούνη και μετά από κάθε παιχνίδι μου στέλνει μηνύματα και με ρωτάει πως πάνε τα πράγματα, γιατί και αυτός ανησυχεί για την εθνική ομάδα, αλλά και άλλα παιδιά".

Σχετικά με την αντίδραση της Εθνικής στο φιλικό με την Ολλανδία, ο Παπασταθόπουλος δήλωσε: "Όπως έχουμε πει μτο θέμα δεν είναι να κάνει ένας λάθος. Και τα λάθη στα φιλικά παιχνίδια δε στοιχίζουν. Εμείς έχουμε πει πως πρέπει πάντα να δίνουμε το 100%, να αγωνιζόμαστε σα να μην υπάρχει αύριο, να βγαίνουμε από το γήπεδο, εφόσον έχουμε ματώσει τη φανέλα και εφόσον έχουμε δώσει πάντα για αυτή τη φανέλα που έχει μια ιδιαίτερη τιμή. Είναι η φανέλα της πατρίδας μας. Από εκεί και πέρα, αν έχουμε κάνει τα πάντα και δεν έρθει το θετικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον θα βγούμε με το κεφάλι ψηλά".

Στη συνέχεια μίλησε για τη διάταξη με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς: "Πιστεύω ότι αυτό είναι θέμα προπονητή. Αλλά πιστεύω για να παίξει μια ομάδα με τρεις, είναι πολύ δύσκολο όταν βρίσκεται ανά ένα ενάμιση μήνα και κάνουμε όλοι μαζί πέντε προπονήσεις. Γιατί θα πρέπει να σκεφτούμε το ότι για να παίζεις με τρεις θέλει ιδιαίτερη ομοιογένεια, παίκτες που έχουν παίξει το συγκεκριμένο σύστημα και το παίζουν και στις ομάδες τους, όπως βλέπουμε στην εθνική Ιταλίας, που στην ουσία είναι η άμυνας της Γιουβέντους. Οπότε θεωρώ πως είναι ένα πάρα πολύ καλό σύστημα, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σίγουρα υπάρχει ταλέντο, αλλά είναι δύσκολο σύστημα. Είναι ένα σύστημα που δε βγαίνει εύκολα. Η ομάδα μπορεί με μια προετοιμασία ή αν οι ποδοσφαιριστές είναι αρκετές ημέρες μαζί να το βγάλει μέσα στο γήπεδο".

Ο Παπασταθόπουλος αναφέρθηκε και στο κίνητρο των διεθνών: "Το περασμένο Euro ήταν πάρα πολύ δύσκολο, γιατί οι μικρές ομάδες έχουν κάνει πια τεράστια βήματα προόδου. Δηλαδή οι μικρές ομάδες έχουν πάρα πολύ καλή τεχνική, έχουν παίκτες που αγωνίζονται σε πάρα πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, κάνουν πλέον την ίδια προπόνηση με τις μεγάλες ομάδες και πλέον η ψαλίδα στο ποδόσφαιρο έχει κλείσει. Οπότε πως αν η εθνική ομάδα, που ξέραμε και όχι αυτή των προκριματικών, βρίσκονταν σε αυτή τη διοργάνωση, θα μπορούσε να πετύχει πάρα πολλά. Σίγουρα και αυτό είναι ένα κίνητρο. Το να βλέπει μετά από τόσα χρόνια, που πηγαίναμε σε όλες τις διοργανώσεις, μια διοργάνωση από τον καναπέ είναι κίνητρο".

Συν τις άλλοις αναφέρθηκε στη συνέχεια στην έναρξη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας: "Είναι παιχνίδια στα οποία θα πρέπει να ξεκινήσουμε θετικά. Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε τα δυο πρώτα ματς, γιατί αν θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στα φαβορί του ομίλου, θα πρέπει αυτά τα παιχνίδια να τα καθαρίσουμε. Το ξέρουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές. Σήμερα είναι μια ημέρα, που είμαστε πιο χαλαροί και από αύριο τα κεφάλια μέσα, έτσι ώστε να κατορθώσουμε να ξεκινήσουμε με νίκη, που πιστεύω ότι θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο εάν αναλογιστούμε πως εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που θα έχουμε την πρωτοβουλία και θα πρέπει να παίξουμε".

Τέλος, δήλωσε για την αλλαγή στην αγωνιστική μας εικόνα: "Αρχίζουν να μπαίνουν νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Αν δούμε το παιχνίδι με την Ολλανδία, μας απείλησαν καθαρά έξω από την περιοχή. Ξέχωρα από τη φάση του γκολ που έβαλαν, που ξεκίνησε από δικό μου λάθος, απειληθήκαμε μόνο από μακριά σουτ. Δεν απειληθήκαμε από ευκαιρίες μέσα στην περιοχή. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό σημάδι. Από εκεί και πέρα, είχαμε και εμείς δυο τρεις φάσεις, που αν υπήρχε η τελική πάσα, θα μπορούσαμε να βγάλουμε ένα ακόμα γκολ. Κάναμε καλές φάσεις, δημιουργήσαμε και πιστεύω πως όλα αυτά γίνονται γιατί αρχίζει να υπάρχει μια ομοιογένεια, αρχίζει η ομάδα να βγάζει στο γήπεδο τον καλό της εαυτό και μέσα από τη δουλειά και το καλό κλίμα, βγαίνει και το ταλέντο μέσα στο γήπεδο".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ