ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαδόπουλος: "Στην Κροατία θα κριθεί η πρόκριση"

Παπαδόπουλος: "Στην Κροατία θα κριθεί η πρόκριση"
EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε σε ιστοσελίδα της Κροατίας για τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας με την Κροατία αλλά και τους πρώην συμπαίκτες του Μάντζουκιτς και Λόβρεν.

Ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην Κροατία ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα της Ντίναμο Ζάγκρεμπ για έξι μήνες.

Ο "Παπ" μάλιστα είχε συμπαίκτες τους Μάντζουκιτς και Λόβρεν που είναι βασικοί συντελεστές της Εθνικής Κροατίας αλλά και τον Μπάντελ ο οποίος αν και βρίσκεται στην αποστολή δεν θα αγωνιστεί στα παιχνίδια με την Εθνική Ελλάδας.

Για αυτό το λόγο οι Κροάτες θέλησαν να πάρουν την άποψη του πρώην διεθνή επιθετικού σχετικά με τις αναμετρήσεις των δυο ομάδων, τη δυναμική που έχει η Ελλάδα και η Κροατία και να ζητήσουν την άποψη του σχετικά με το ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ο Παπαδόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα της jutarni.hr λέγοντας:

"Πρόσφατα ολοκλήρωσα την καριέρα μου, ήταν αρκετά. Είμαι 36 χρονών πλέον και είναι χρόνος για άλλα πράγματα. Ήδη έχω κάποιες προτάσεις για να δουλέψω ως προπονητής από συλλόγους που με καλούν να πάω να δουλέψω αλλά δεν θέλω να πάω από τώρα. Θέλω να μάθω κάποια πράγματα, να βελτιωθώ, και μετά να αναλάβω μια δουλειά πάνω στο ποδόσφαιρο. Προπονητής, αθλητικός διευθυντής, θα δούμε. Δεν έχω άγχος πλέον. Σιγά-σιγά".

Σύμφωνα με όσα μπορούμε να γνωρίζουμε δεν έχεις τόσο καλές αναμνήσεις από τη Ντίναμο Ζάγρεμπ; "Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Είναι αλήθεια ότι δεν έπαιξα πολύ καιρό για τη Ντίναμο και μπορεί να μην δικαίωσα τις προσδοκίες αλλά στο Ζάγκρεμπ συνάντησα μερικούς σπουδαίους ανθρώπους, φίλους και ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Έφυγα από τη Ντίναμο για κάποιους προσωπικούς λόγους, όπως αποδείχτηκε. Παρόλα αυτά εξακολουθώ να παρακολουθώ την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Δεν βλέπω όλα τα ματς επειδή δεν μπορώ να έχω συνέχεια πρόσβαση αλλά παρακολουθώ μέσω των social media και το ίντερνετ προσπαθώντας να έχω ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει. Άλλωστε είμαι χαρούμενος κάθε φορά που επιστρέφω στην Κροατία. Έχω έρθει πολλές φορές, στο Ζάγκρεμπ, στο Σπλιτ... θα έρθω σύντομα. Ίσως και για το παιχνίδι της Πέμπτης, αν όχι την Πέμπτη, τότε στους επόμενους μήνες. Έχω αναμνήσεις από τη Ντίναμο και δεν είναι τόσο κακές".

Τρεις πρώην συμπαίκτες σου στη Ντίναμο είναι σημαντικοί παίκτες της Εθνικής ομάδας της Κροατία και γνωστά ονόματα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι Μάντζουκιτς, Μπάντελ (σ.σ. ο οποίος χτύπησε και δεν θα παίξει) και ο Λόβρεν τρεις παίκτες που τα πάνε καλά;
"Ναι τους παρακολουθώ και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτούς και την καριέρα που έκαναν. Τους θυμάμαι από τη Ντίναμο που ήταν νέοι και ταλαντούχοι και είδαν δείξει από τότε ότι μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Θυμάμαι τον Μπάντελ που ποτέ δεν έχανε τη μπάλα. Την έδινες σε αυτόν και ήσουν σίγουρα ότι δεν θα την χάσει. Ο Λόβρεν παίζει στην Λίβερπουλ και αυτό τα λέει όλα. Ο Μάντζουκιτς ήταν τότε ένας δύσκολος χαρακτήρας αλλά στη συνέχεια έδειξε πόσο μέλλον έχει. Παίζει σε όλες τις θέσεις, είναι παίκτης ομάδας και μεγάλης ποιότητας. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για τους Κροάτες παίκτες για να υποδείξω τον Μόντριτς, τον Πέρισιτς και άλλους. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Κροατία έχει μια πανίσχυρη ομάδα".

Η Κροατία είναι και το φαβορί κόντρα στην Ελλάδα;
"Ίσως αν θέλω να είμαι λίγο αντικειμενικός. Αλλά για μένα οι πιθανότητες για κάθε ομάδα να είναι στη Ρωσία είναι 50-50%. Επειδή και η Ελλάδα δεν είναι αδύναμη, έχουμε παίκτες σε μεγάλους συλλόγους που παίζουν σε σπουδαία παιχνίδια. Είναι αλήθεια ότι έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών όπως ότι δεν παίξει ο Μανωλάς στο Μάκσιμιρ αλλά παρόλα αυτά η Ελλάδα έχει αρκετά δυνατό σύνολο για να τα πάει καλύτερα σε αυτά τα 180 λεπτά από την Κροατία. Έχουμε το ομαδικό πνεύμα, την επικοινωνία που μας κάνει χαρούμενους και μας δίνει τεράστια δύναμη. Θα είναι μια μεγάλη μάχη, αρκετά μοιρασμένη".

Στη Κροατία η πλειοψηφία του κόσμου δεν ήθελαν να αντιμετωπίσει η Κροατία την Ελλάδα επειδή δεν... μας ταιριάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων όσο και συλλόγων, σπάνια νικάμε, παίζουν ρόλο τα στατιστικά;
"Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο τραγικά (χαχα). Οι ομάδες είναι κάτι διαφορετικό και τις Εθνικές ομάδες δεν πρέπει να τις βλέπουμε μέσα από το ίδιο πρίσμα. Οι ελληνικοί σύλλογοι είναι ακόμα πλούσιοι, μπορούν να ψοδεύουν χρήματα για ενίσχυση ενώ τα κλαμπ στην Κροατία έχουν κυρίως αφοσιωθεί στην παραγωγή νεαρών ποδοσφαιριστών. Δεν μπορούν να αντέξουν ποδοσφαιριστές που εμείς ακόμα μπορούμε. Δεν μου κάνει εντύπωση που η Ριέκα έχασε από τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ, είναι φυσιολογικό.
Όσο για τις Εθνικές ομάδες ειλικρινά δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει κάτι να κρύψει από την Κροατία. Πρέπει να αφήσουμε τα παιχνίδια του παρελθόντος στην ιστορία. Ας ξεχάσουμε ότι έχει γίνει καθώς αυτά τα 180 λεπτά δεν έχουν να κάνουν με αυτό. Έχουμε μπροστά μας δυο νέα παιχνίδια".

Τι θα μπορούσε να κρίνει αυτές τις αναμετρήσεις για το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τη Ρωσία;
"Η άποψη μου είναι ότι ο "νικητής" θα ξεκαθαρίσει στο Μάκσιμιρ στο πρώτο παιχνίδι. Τα πρώτα 90 λεπτά θα μας δείξουν πολλά. Αν η Ελλάδα δεν χάσει τότε θα έχει τεράστια ευκαιρία να περάσει. Παίζουμε στο Ζάγκρεπ, δεν θα είμαι υπερβολικός ζητώντας τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι όλοι το φοβούνται αυτό στην ομάδα μας και θα προετοιμάσουν κατάλληλα το ματς. Αυτό θα μας δώσει επιπλέον εμπιστοσύνη και η Κροατία θα έχει δύσκολο έργο ώστε να μας κερδίσει στον Πειραιά".

Ποιο είναι το μυστικό για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Πριν δυο χρόνο η ομάδα άγγιξε τον πάτο αλλά τώρα επιστρέφει για τα καλά και είναι έτοιμη για το Μουντιάλ;
"Ήταν δύσκολος καιρός. Υποτίθεται ότι θα γινόταν μια αλλαγή στη γενιά των ποδοσφαιριστών και αυτό πολλές φορές δεν είναι εύκολο. Το είδαμε και στην περίπτωση μας. Πήρε χρόνο για κάποια πράγματα να βρουν το δρόμο τους και κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες τους ρόλους τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις που υπήρχαν. Υπάρχει χώρος για πρόοδο αλλά η Ελλάδα και πάλι είναι καλή ομάδα και έχει δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθένα. Πιστεύω ότι θα δείξουμε στο Μάκσιμιρ ότι μπορούμε να παίξουμε κόντρα στην Κροατία".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ