ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαδόπουλος: "Δώσαμε το 100%"

Παπαδόπουλος: "Δώσαμε το 100%"
Παπαδόπουλος INTIME SPORTS

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στάθηκε στην καλή προσπάθεια της Εθνικής και τόνισε πως στόχος είναι οι νίκες ενώ από την πλευρά του ο Κονέ μίλησε για "βάσεις" που μπήκαν για μια καλύτερη εθνική ομάδα.

"Δώσαμε το 100% στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά ήμασταν άτυχοι. Η Εθνική έδειξε ότι είναι εδώ με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Παλέψαμε, πήραμε την ισοπαλία και θα δούμε στη συνέχεια τι θα κάνουμε", είπε αρχικά ο άσος της Λεβερκούζεν.

Για το τι δεν πήγε καλά στο ματς, δήλωσε:
"Δεν μπορώ να πω τι δεν κάναμε καλά, αλλά σημασία έχει πως τα δώσαμε όλα. Πρέπει να είμαστε όπως σήμερα, να τα δίνουμε όλα. Σήμερα ήμασταν άτυχοι και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε".

Για τα επόμενα παιχνίδια, είπε:
"Η ζωή συνεχίζεται και θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να κερδίσουμε. Δεν μπορώ τι να περιμένει ο κόσμος, αλλά να είναι σίγουροι πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Κονέ: "Βάλαμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο"

Για την γεύση που αφήνει αυτό το παιχνίδι:

"Πικρή σίγουρα. Καταφέραμε όμως να βρούμε τον εαυτό μας μετά από οκτώ μήνες. Η ουσία όμως ήταν ότι δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να έχουμε ελπίδες. Είμαστε μια νέα ομάδα με ταλέντο και σήμερα δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε αρκετές φάσεις, κυκλοφορία της μπάλας.

Θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού που έπαιζε η Εθνική τόσο χρόνια και σήμερα βάλαμε τις βάσεις. Βάλαμε τις βάσεις για το μέλλον που είναι τα επόμενα πέντε παιχνίδια. Αν παίζουμε έτσι και καταφέρουμε και βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα τότε και το θέαμα θα είναι πιο ωραίο".

Αν φάνηκε η έλλειψη φορ:
"'Όχι δεν φάνηκε η έλλειψη επιθετικού. Ήμασταν διαβασμένοι πολύ καλά και ξέραμε ότι τα μπακ του αντιπάλου κλείνουν προς τα μέσα και θα είχαμε χώρους από τα άκρα όπως και παίξαμε. Φτάναμε στην περιοχή και με μια καλή σέντρα θα μπορούσαμε να τελειώσουμε μια φάση. Αν παίζαμε από το κέντρο θα μπορούσαν πιο εύκολα να κλέψουν την μπάλα και να βγουν στην αντεπίθεση.

Παίξαμε έξυπνα από τα πλάγια αλλά όπως είπα μας έλειψε η ουσία να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Αυτή είναι η πικρία γιατί αναπτυχθήκαμε καλά. Εγώ θέλω να πω ότι πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έβαλες τις βάσεις".

Αν χάθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης:
"Αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι και τον Ιούνιο πάρουμε το διπλό στα Φαρόε μπορούμε να περάσουμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και πρέπει να το δείξουμε στα επόμενα παιχνίδια"

Φετφατζίδης: ''Θα τα καταφέρουμε''

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής μας. Μετά το ματς ανέφερε πως η Ελλάδα εξακολουθεί και έχει πιθανότητες πρόκρισης: '' Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά έχουμε πιθανότητες. Πρέπει να πάρουμε όλα τα ματς'' είπε αρχικά και ρωτήθηκε για τον λόγο που έγινε αλλαγή: ''Ήταν θέμα προπονητή. Αισθανόμουν κουρασμένο είναι η αλήθεια, αφού δεν είχα και πολλά παιχνίδια στα πόδια μου με την ομάδα μου''.

Ο ακραίος επιθετικός της Εθνικής πρόσθεσε: '' Θα έρθει το γκολ, δεν μπορεί να αργήσει άλλο. Θα σκοράρουμε στο επόμενο ματς''. Όσο για το τι έχει αλλάξει στην Εθνική μας απάντησε: ''Έφυγαν κάποια παιδιά που έδιναν το σύνθημα και είχαν ψυχή. Πρέπει εμείς οι νέοι να έχουμε το ίδιο πνεύμα. να συνεχίσουμε αυτό που άρχισαν αυτοί''.

Σάμαρης: ''Δύσκολο, αλλά αισιοδοξούμε''

Ο Ανδρέας Σάμαρης υποστήριξε: ' 'Ήταν ένα δύσκολο ματς από την αρχή και βάση της πίεσης που υπήρχε για τη βαθμολογία. Δυστυχώς ενώ μπήκαμε καλά και γενικώς κάναμε καλό ματς σε σχέση με τον αντίπαλο, δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε. Παραμένει η πίεση. Παραμένουμε στους έξι βαθμούς από την Ουγγαρία και δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας. Πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο που αγωνιστήκαμε σήμερα, έτσι ώστε να καλύψουμε τη διαφορά.

Η εμφάνισή μας σήμερα θα έλεγα το μόνο που μας δείχνει είναι πως είμαστε κοντά σε αυτά που θέλει ο προπονητής μας. Η ουσία είναι πως είμαστε έξι βαθμούς πίσω, ενώ απομένουν πέντε ματς. Δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας, αλλά πλέον είμαστε πιο αισιόδοξοι για να καλύψουμε το έδαφος, το οποίο βέβαια είναι δύσκολο να καλυφθεί''.

Για το δυνατό σημείο που πίεσε η Εθνική αλλά δεν βρήκε δίχτυα: ' 'Σίγουρα έπαιξε το ρόλο του αυτό καθώς μπήκαμε δυνατά. Κάναμε φάσεις αλλά για ελάχιστα εκατοστά που κάνουν τη διαφορά στο ποδόσφαιρο, δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε, σίγουρα όμως η Εθνική δεν έχει συνηθίσει να πιέζει όπως σήμερα. Πρέπει όμως να πατήσουμε στο ίδιο μοτίβο που υπήρξε σήμερα, έτσι ώστε να καλύψουμε τη διαφορά. Θα βρούμε την ουσία στα επόμενα ματς και σίγουρα θα βρούμε και νίκες''.

Καρνέζης: ''Δεν μπορείς να κερδίσεις στα λόγια''

Και ο τρματοφύλακας της Εθνικής, Ορέστης Καρνέζης, εξακολουθεί και πιστεύει στην πρόκριση. Μετά το ματς είπε: ''Μας έλειψε το γκολ σήμερα δυστυχώς. Υπάρχουν μαθηματικά ελπίδες και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Όπως αγωνιστήκαμε σήμερα για να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε τις προηγούμενες αγωνιστικές. Είναι και έργο προπονητή η εικόνα που παρουσιάσαμε σήμερα. Όλες οι ομάδες που τα πήγαν σχετικά καλά στο Μουντιάλ, δυσκολεύτηκαν στην αρχή τώρα των προκριματικών. Είμαστε απογοητευμένοι διότι χάσαμε βαθμούς που δεν έπρεπε και σε αγώνες που ήμασταν καλύτεροι. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να κερδίσεις στα λόγια και στα χαρτιά. Πρέπει να αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο πως είσαι ανώτερος''.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ