ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πανευρωπαϊκό U-19: Στον "αέρα" το τουρνουά ή προχωράει κανονικά;

Πανευρωπαϊκό U-19: Στον "αέρα" το τουρνουά ή προχωράει κανονικά;

Το ερώτημα για το αν υπάρχει κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση, ενώ στο σάιτ της UEFA δεν αναγράφεται στο logo του Πανευρωπαϊκού U-19 το που διεξάγεται. Που θα γίνει τελικά; Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Η Ελλάδα έχει λάβει το χρίσμα για να διοργανώσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 το διάστημα 6-19 Ιουλίου σε Λάρισα, Κατερίνη και Βέροια. Βέβαια, πολλά έχουν ακουστεί για το αν και κατά πόσο η χώρα μας θα τελέσει το τουρνουά ή αυτό θα μεταφερθεί σε άλλη χώρα εξαιτίας του ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του Grexit, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την ποδοσφαιρική μας απομόνωση.

Μάλιστα, αν μπει κάποιος στο σάιτ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, βλέπει ότι στο logo του τουρνουά δεν αναγράφεται το όνομα της Ελλάδας όπως συμβαίνει στα αντίστοιχα τουρνουά U-17 (Βουλγαρία) και U-21 (Τσεχία). Αυτό είναι λογικό να εγείρει κάποια ερωτηματικά για το αν όντως υφίσταται ζήτημα και αν έχουν "παγώσει" από ελληνικής πλευράς οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να γίνει κανονικά το τουρνουά και να είναι όλα έτοιμα.

Το Sport24.gr θέλησε να μάθει τόσο την πλευρά της Ομοσπονδίας που είναι η άμεσα υπεύθυνη για την τελική φάση όσο και αυτής του Eurosport που έχει αναλάβει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Η θέση της ΕΠΟ

Από τη μεριά της ΕΠΟ, μας τόνισαν πως υπάρχει καθημερινή επαφή με την πλευρά της UEFA για το συγκεκριμένο θέμα και πως δεν υφίσταται κανένα ζήτημα αυτή την στιγμή. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά, έχουν τυπωθεί μάλιστα και οι αφίσες του τουρνουά, τα έργα στα γήπεδα δεν έχουν σταματήσει καθόλου και όλα προχωρούν σα να μην έχει προηγηθεί τίποτα. Η συνεργασία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές είναι συνεχής και ούτε από την πλευρά της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έχει "παγώσει" κάτι, μέχρι να υπάρξει η απάντηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Τι λέει το Eurosport

Από 'κει και πέρα, το Sport24.gr συνομίλησε και με υπεύθυνο από το ελληνικό Eurosport, θέλοντας να μάθει αν υπάρχει κάποια αλλαγή στον προγραμματισμό του καναλιού και αν έχουν κάποια ενημέρωση για πιθανή αλλαγή στον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά. Η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική και μας τονίστηκε πως όποια ενημέρωση έχουν ως τώρα για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού U-19, αφορά την Ελλάδα και όχι κάποια άλλη χώρα. Δεν τίθεται θέμα (ως τώρα τουλάχιστον) για το κανάλι, το οποίο προετοιμάζεται με δεδομένο πως η διοργάνωση θα γίνει σε Λάρισα, Κατερίνη και Βέροια.

Eν κατακλείδι

Όπως και να 'χει, η τελική απόφαση ανήκει στην UEFA και θα εξαρτηθεί φυσικά με το αν υπάρξει ή όχι Grexit. Στην Ομοσπονδία δεν φαίνεται να ανησυχούν γι' αυτό το ενδεχόμενο, πορεύονται με το δεδομένο πως το EURO U-19 θα γίνει στην πατρίδα μας και καθημερινά προχωράει η προετοιμασία για να είναι όλα στην εντέλεια. Τον ίδιο προγραμματισμό κάνει και το κανάλι που έχει αναλάβει να δείξει τα παιχνίδια. Μένει να δούμε τι έχουν να πουν και οι "ξένοι"...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ