ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ομοσπονδία Βοσνίας: "Ευχόμαστε να είμαστε καλοί οικοδεσπότες"

Ομοσπονδία Βοσνίας: "Ευχόμαστε να είμαστε καλοί οικοδεσπότες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή όσα έλαβαν χώρα στο "Γ. Καραϊσκάκης", εκφράζοντας τη λύπη τους, όμως παράλληλα έδειξε διάθεση να ρίξει τους τόνους ενόψει του επαναληπτικού.

Τα άσχημα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, προκάλεσαν την αντίδραση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της δεύτερης, η οποία εξέφρασε τη λύπη αλλά και τη διαμαρτυρία της.

Παράλληλα όμως, θέλησε να ρίξει τους τόνους ενόψει του επαναληπτικού στη Ζένιτσα, τονίζοντας πως θα υποδεχθεί την Ελλάδα ως "έναν μεγάλο αθλητικό αντίπαλο και φίλο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς στην Αθήνα, τα οποία σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως φιλοξενία, εκφράζουμε την διαμαρτυρία και την λύπη μας. Εκτιμώντας την απάντηση της Ελλάδας, όμως, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μία ευκαιρία στις σχέσεις μεταξύ δύο φιλικών ομοσπονδιών.

Εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός πως οι οπαδοί μας πανηγυρίζοντας το γκολ έκαναν ένα «αντιαθλητικό φάουλ».

Η συμπεριφορά των οπαδών μας ήταν ακατάλληλη, αλλά η αντίδρασή τους μετά το γκολ πρέπει να κριθεί με μεγαλύτερη ευαισθησία και κατανόηση, καθώς σίγουρα ο λόγος ήταν η πρόκληση με πανό και συνθήματα από τους Έλληνες οπαδούς. Ωστόσο, είμαστε συγκλονισμένοι και μας δίνει μεγάλη χαρά η ώθηση που είχαμε από την εξέδρα για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει ελπίδα για την υλοποίηση του τελικού στόχου.

Γνωρίζουμε ότι η FIFA θα τιμωρήσει όλες τις αντιαθλητικές συμπεριφορές και ότι δεν συνάδουν με τους κανόνες του ποδοσφαίρου.

Ελπίζουμε ότι η FIFA θα δεχθεί μέρος των «συναισθημάτων» των οπαδών μας.

Ευχόμαστε στον δεύτερο γύρο να είμαστε καλοί οικοδεσπότες για όλους τους αντιπάλους, αλλά και να υποδεχθούμε την Ελλάδα ως έναν μεγάλο αθλητικό αντίπαλο και φίλο".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσέτνικ και σημαίες της Μεγάλης Ελλάδας στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Δρόσος: "Στη δικαιοσύνη αυτές οι περιθωριακές μειονότητες"
Συγγνώμη από ΕΠΟ στους Βόσνιους για το φασιστικό πανό
Οι ιστοσελίδες της Βοσνίας για το ματς με την Ελλάδα
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ