ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ομοσπονδία Ιράν: "Η ΕΠΟ πρέπει να λογοδοτήσει"

ΕΠΟ / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Το προγραμματισμένο φιλικό της Εθνική μας με το Ιράν για τις 2 Ιουνίου ματαιώθηκε, υπήρξαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν θα γίνει, με τους Ιρανούς να περνούν στην αντεπίθεση εναντίον της ΕΠΟ.

Μια σειρά από γεγονότα και διαφωνίες μεταξύ των ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών Ελλάδας και Ιράν, οδήγησαν στην ματαίωση του φιλικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στις δυο εθνικές ομάδες, που ήταν προγραμματισμένος για τις 2 Ιουνίου.

Το Sport24.gr είχε αναλύσει το παρασκήνιο της υπόθεσης και πώς φτάσαμε στη ματαίωση του παιχνιδιού, από το οποίο η ΕΠΟ θα καρπωνόταν ένα πολύ σημαντικό ποσό. Από το περασμένο Φλεβάρη είχε κλείσει το φιλικό στην Πόλη, όπου βρίσκεται το Ιράν για φιλική αναμέτρηση με την Τουρκία (οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια).

Στις αρχές Μαρτίου και μετά τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από Τούρκους, στα σύνορα του Έβρου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, επικοινώνησε με τους ομολόγους του στην Ομοσπονδία του Ιράν, διαμηνύοντάς τους ότι -έπειτα από αυτό το γεγονός- οι διεθνείς μας δεν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία, θέτοντας στην ουσία ηθικό και εθνικό ζήτημα.

Έπειτα από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε το παιχνίδι να γίνει στην Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι η ΕΠΟ θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα (γήπεδο, ασφάλεια, κτλ) και το Ιράν τα δικά του (αεροπορικά εισιτήρια, μετακινήσεις, διαμονή κτλ).

Μετέπειτα, ακολούθησαν οι απαιτήσεις των Ιρανών αναφορικά με παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων και όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή το παιχνίδι θα μεταδιδόταν και στο Θεοκρατικό Ιράν, ήθελαν να μην υπάρξουν διαφημίσεις για στοίχημα και αλκοολούχα ποτά, δυο εκ των μεγάλων χορηγών της Εθνικής μας. Απευθύνθηκαν μέχρι και στην FIFA, η οποία τους κάλεσε να βρουν μόνοι τους την οριστική λύση, η οποία δεν υπήρξε ποτέ.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Η Ομοσπονδία του Ιράν πέρασε στην αντεπίθεση και τονίζει με ανακοίνωσή της πως αν το φιλικό δεν διεξαχθεί, θα απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, ώστε ο σπόνσορας του φιλικού και η ΕΠΟ να λογοδοτήσουν για αθέτηση συμφωνίας ανάμεσα στις δυο Ομοσπονδίες για την τέλεση του αγώνα στις 2 Ιουνίου.

Σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως "αν το φιλικό Ιράν - Ελλάδα δεν γίνει για τον οποιονδήποτε λόγο, η Ιρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα κυνηγήσει την υπόθεση στα αρμόδια διεθνή όργανα, ώστε να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και η ΕΠΟ με τον σπόνσορα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Παράλληλα, θέλουμε να συγχαρούμε την πρεσβεία του Ιράν στην Ελλάδα και την δική τους στη χώρα μας και δηλώνει ότι τα ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο".

Μάλιστα, η Ιρανική Ομοσπονδία παρουσιάζει και τη σύμβαση που υπάρχει για την τέλεση του φιλικού στις 2 Ιουνίου:

Ομοσπονδία Ιράν: "Η ΕΠΟ πρέπει να λογοδοτήσει"
Ομοσπονδία Ιράν: "Η ΕΠΟ πρέπει να λογοδοτήσει"
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ