ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι πρώτες σκέψεις του Σκίμπε για την Εθνική

Οι πρώτες σκέψεις του Σκίμπε για την Εθνική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του ο Μίχαελ Σκίμπε για τον αγώνα με το Μαυροβούνιο το βράδυ της Πέμπτης (24/3, 20:00) στο Φάληρο. Το σχήμα που δοκίμασε ο Γερμανός προπονητής.

Η Εθνική προετοιμάζεται για τον φιλικό αγώνα με την Ισλανδία στο Φάληρο και ο Μίχαελ Σκίμπε καταστρώνει τα πλάνα του για την ομάδα που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό. Θέλει να έχει... πινελιές δικές του και να δείξει κάποια πρώτα δείγματα γραφής.

Το σχήμα που δοκίμασε, είναι αυτό με τρεις αμυντικούς και δυο φουλ μπακ. Στο 3-6-1 ο Καρνέζης ήταν στο τέρμα, ο Παπασταθόπουλος να δίνει βάθος στην άμυνα και μπροστά του οι Τζαβέλλας και Οικονόμου ως αριστερός και δεξιός στόπερ. Από 'κει και πέρα, το σχήμα έχει δυο δημιουργούς και γεμάτο άξονα.

Εφόσον είχε 19 παίκτες, δεν μπορούσε να κάνει δίτερμα, γι' αυτό και έβαλε μια 11άδα από τη μια και από την άλλη παίκτες που να αμύνονται, χωρίς να πιέζουν ιδιαίτερα. Στα άκρα ως μπακ-χαφ ήταν ο Τοροσίδης δεξιά και ο Σταφυλίδης αριστερά, αμυντικός μέσος ο Σάμαρης και εσωτερικοί μέσοι οι Μάνταλος και Πέτσος. Δεκάρι ο Φορτούνης στο ρόμβο και μπροστά ο Μήτρογλου.

Όταν αμύνεται η ομάδα, γίνεται 5-4-1, αφού οι δυο ακραίοι γυρίζουν πίσω, ενώ ο Μάνταλος έχει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες από Πέτσο και Σάμαρη, αποτελώντας κάτι σαν... παρτενέρ του Φορτούνη στο δημιουργικό κομμάτι. Περισσότερα πράγματα βέβαια θα δουλέψει την Τετάρτη (23/3) ο Σκίμπε. Θυμίζουμε ότι το δεύτερο φιλικό είναι την ερχόμενη Τρίτη με την Ισλανδία (29/3).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ