ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι οκτώ που δίνουν "εξετάσεις" στον Σκίμπε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA  / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI.GR

Υπάρχουν νέα πρόσωπα στις κλήσεις του Μίχαελ Σκίμπε και το Sport24.gr παρουσιάζει τους διεθνείς που δίνουν τις δικές τους εξετάσεις εμπιστοσύνης στον ομοσπονδιακό μας προπονητή.

Τα δυο φιλικά της Εθνικής μας ομάδας με Ελβετία (23/3) και Αίγυπτο (27/3) σε ΟΑΚΑ και Ζυρίχη αντίστοιχα, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον ομοσπονδιακό μας προπονητή, Μίχαελ Σκίμπε, να τσεκάρει κάποια νέα πρόσωπα που κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και παράλληλα να δει και τους "παλιούς", να δοκιμάσει πράγματα που έχει στο μυαλό του και να μοντάρει την γαλανόλευκη, η οποία κάνει μια νέα προσπάθεια μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τους διεθνείς που τσέκαρε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σκίμπε, τους κάλεσε στην Εθνική και εκείνοι τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια θα περάσουν από το... κόσκινο του Γερμανού. Θα τους δει, θα τους αξιολογήσει και σε κάθε περίπτωση αποτελεί και για εκείνους μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξουν στον κόουτς ότι καλώς τους επέλεξε και θα πρέπει να το κάνει και στο μέλλον.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Για τη θέση του τερματοφύλακα, ο Ορέστης Καρνέζης αποτελεί τη Νο1 επιλογή και έχει πάντα τον πρώτο λόγο, όμως με τον Στέφανο Καπίνο... απενεργοποιημένο, τον Παναγιώτη Γλύκο από τραυματισμό, τον Γιάννη Ανέστη χωρίς παιχνίδια πλέον, ανοίγει ο δρόμος και για άλλους Έλληνες γκολκίπερ, όπως ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Ο 25χρονος κάνει μια τρομερή σεζόν στον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός θέλει να τον πάρει πίσω το καλοκαίρι και η εξέλιξή του είναι μεγάλη.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παίζει με πολύ μεγάλη ψυχραιμία κάτω από τα γκολπόστ, έχει αντίληψη, πολύ καλά ρεφλέξ και παίζει σε μια θέση που μπορείς να κάνεις καριέρα μέχρι μεγάλη ηλικία. Ανεβαίνει επίπεδο και όσο παίρνει ευκαιρίες θα γίνεται καλύτερος. Φαίνεται ότι δουλεύει, ότι προοδεύει και ο Σκίμπε αποφάσισε να τον πάρει στην Εθνική, δείχνοντας ότι δεν επιλέγει μόνο από τις "μεγάλες" ομάδες και από το εξωτερικό, αλλά παρακολουθεί το τι γίνεται και στις άλλες ομάδες, όπως στον εντυπωσιακό φέτος Ατρόμητο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Ο Βασίλης Μπάρκας από την άλλη δεν έχει μόνιμη θέση βασικού, αλλά τη μοιράζεται με τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ατρομήτου πέρασε μια περίοδο κάμψης όταν πρωτοπήγε στην ΑΕΚ, έβλεπε τον Ανέστη μπροστά του, αλλά πλέον στο Κύπελλο και στην Ευρώπη, ενώ έχει και μια παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÍÔÉÍÁÌÏ ÊÉÅÂÏÕ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÍÔÉÍÁÌÏ ÊÉÅÂÏÕ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Είναι γκολκίπερ με περίσσιο θράσος, έχει πολύ καλό κορμί, καλά αντανακλαστικά και σίγουρα αρκετά περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. Στα 24 του δείχνει έτοιμος για το βήμα παραπάνω και ο Σκίμπε αποφάσισε να τον δει και με τα γαλανόλευκα, προκειμένου να τον αξιολογήσει ο ίδιος. Μένει να δούμε αν ήταν μια κλήση-πυροτέχνημα ή βλέπει πράγματα σε αυτόν που θα τον καθιερώσουν στο μέλλον.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΚΗΣ

Στην άμυνα, εδώ και καιρό γίνεται πολλή κουβέντα για τον φοβερό και τρομερό φέτος Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος είχε κληθεί και παλαιότερα στην Εθνική, αλλά μετά έχασε τη θέση του, ειδικά όταν στην ΑΕΚ δεν έπαιζε σχεδόν καθόλου λόγω του Ροντρίγκο Γκάλο. Αυτά πέρασαν όμως, ο Έλληνας ακραίος μπακ κάνει εξαιρετική σεζόν και αρκετοί θεωρούσαν αδιανόητο να μην καλείται στην γαλανόλευκη. Ο Σκίμπε βέβαια είχε το σκεπτικό του και πορευόταν με αυτούς που εμπιστευόταν και έφερναν νίκες στο δρόμο για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πλέον όμως δεν μπορεί να μην καλείται ο Μπακάκης στην Εθνική και ο Γερμανός τον έντυσε και πάλι στα γαλανόλευκα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει στα δεξιά, στα αριστερά, ακόμα και ως τρίτος στόπερ. Τα προσόντα του είναι αδιαμφισβήτητα, το ίδιο και η ωριμότητα στο παιχνίδι του. Ο Μανόλο Χιμένεθ τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια, τον βάζει σταθερά και εφόσον παίζει στην πολύ καλή φέτος ΑΕΚ, έχει θέση και στην Εθνική. Πλέον, έχει την ευκαιρία να δείξει στον Σκίμπε ότι μπορεί να ποντάρει πολλά πάνω του για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μια πολύ καλή επιλογή δίπλα στον αρχηγό, Βασίλη Τοροσίδη.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Έχει κληθεί σε όλες τις μικρότερες εθνικές ομάδες (Παίδων, Νέων, Ελπίδων), ενώ πήρε το "βάπτισμα του πυρός" για πρώτη φορά στην Ανδρών για την εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον της Βοσνίας τον Ιούνιο του 2017, χωρίς να αγωνιστεί. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε τελικά στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 στον εντός έδρας αγώνα εναντίον του Βελγίου, όταν πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Κώστα Σταφυλίδη. Ο 25χρονος αγωνίζεται σε όλη την αριστερή πλευρά και από φέτος αγωνίζεται στην Ιταλία και την Κάλιαρι.

Οι οκτώ που δίνουν "εξετάσεις" στον Σκίμπε
Λυκογιάννης

Ο Λυκογιάννης είναι προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού και από πολύ νωρίς έγινε βασικό μέλος στις μικρές ομάδες του συλλόγου. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ανδρική ομάδα τον Ιούνιο του 2011, τον Αύγουστο του 2012 επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2015 και ακολούθησε το 2013 νέα ανανέωση μέχρι το 2017. Την περίοδο 2013-14 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο στον Λεβαδειακό, πραγματοποιώντας 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ το καλοκαίρι του 2014 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του για την επόμενη περίοδο (και πάλι ως δανεικός) στον Εργοτέλη.

Αυτά τα δυο φιλικά ίσως είναι η ευκαιρία του να δείξει στον Μίχαελ Σκίμπε ότι μπορεί να τον υπολογίζει για τα καλά και ότι καλώς βρίσκεται τελευταία στις κλήσεις του. Το παιχνίδι του ωριμάζει και θέλει να το δείξει και στην γαλανόλευκη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Υπήρξε μέλος των μικρότερων Εθνικών ομάδων και συγκεκριμένα της Νέων (Κ-19) την περίοδο 2011-2012 (14 συμμετοχές - 1 τέρμα), της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος στην πορεία μέχρι τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων το 2012. Στην Εθνική Νέων (Κ-20) έπαιξε το 2013 (6 συμμετοχές), καθώς και στην Ελπίδων (Κ-21) (2012-2015). Τον Ιούνιο του 2017 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Ανδρών, στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον της Βοσνίας, όπου έκανε το ντεμπούτο του στα τρία τελευταία λεπτά του αγώνα, αντικαθιστώντας τον Πέτρο Μάνταλο.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Κουρμπέλης EUROKINISSI SPORTS

Ο άλλοτε κεντρικός μέσος του Αστέρα και νυν του Παναθηναϊκού, θέλει να δείξει στον Μίχαελ Σκίμπε ότι μέσα στο... συνωστισμό που επικρατεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής της Εθνικής μας, μπορεί να βρει χώρο, ρόλο και χρόνο. Έχει προσόντα, έχει τσαγανό, αγωνίζεται σε μια ομάδα προβληματική μεν, αλλά υψηλών απαιτήσεων και πίεσης και αν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να πάει στο εξωτερικό, όπως είναι και το όνειρό του, η Εθνική θα αποτελέσει ένα πολύ καλό σκαλοπάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτά τα δυο φιλικά ίσως του δώσουν τη δυνατότητα να πάρει χρόνο συμμετοχής και να δείξει πράγματα.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ

Από τους πιο άτυχους διεθνείς μας είναι αναμφίβολα ο επιθετικός της Γκενκ. Ο σοβαρός τραυματισμός του (ρήξη συνδέσμων στο γόνατο) τον άφησε μεγάλο διάστημα εκτός δράσης (ένα οκτάμηνο), αλλά πλέον είναι καλά και έτοιμος να παίξει. Βάζει γκολ στο Βέλγιο, τα πηγαίνει εξαιρετικά, επομένως ο Μίχαελ Σκίμπε δεν θα μπορούσε να μην τον καλέσει ξανά. Άλλωστε, στην επίθεση οι επιλογές είναι λίγες και ο καλός Καρέλης έχει θέση στις κλήσεις του ομοσπονδιακού μας προπονητή. Πλέον, επέστρεψε για τα καλά, φουριόζος και ορεξάτος, αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό του.

Genk's Nikos Karelis jubilates after scoring during the Europa League Group stage F soccer match between Genk and Sassuolo at the Cristal Arena in Genk, Belgium, Thursday, Sept. 29, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Καρέλης AP

Θυμίζουμε πως στις 14 Μαΐου 2014, του ανακοινώθηκε ότι συγκαταλέγεται στους 30 "εκλεκτούς" του Φερνάντο Σάντος για την προεπιλογή της αποστολής της Ελλάδας ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας, δεν επιλέχθηκε όμως στην τελική 23άδα. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε τελικά στις 11 Οκτωβρίου 2014 με προπονητή τον Κλάουντιο Ρανιέρι, στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον της Φινλανδίας (1-1) για τα προκριματικά του Euro 2016, όπου ξεκίνησε ως βασικός και σημείωσε το μοναδικό τέρμα της ελληνικής ομάδας. Τα καλύτερα είναι μπροστά του.

ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ

Άλλοι δυο παίκτες που πήραν σε αυτά τα δυο φιλικά το "βάπτισμα του πυρός" στην Ανδρών είναι οι Κουλούρης και Λημνιός, αμφότεροι του ΠΑΟΚ. Να τονιστεί πως θα είναι στην διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε μόνο για το πρώτο ματς και μετά θα ενσωματωθούν στην Ελπίδων για τον κρίσιμο αγώνα που έχει με την Τσεχία. Το γεγονός πως ακόμα βοηθούν την μικρότερη Εθνική, δείχνει ότι έχουν μέλλον μπροστά τους και αρκετό δρόμο να διανύσουν μέχρι την καθιέρωση στην γαλανόλευκη. Όμως, επειδή υπάρχει "λειψανδρία" στην επιθετική γραμμή, τα ραντάρ του Σκίμπε θα είναι πάνω τους και θα τους τσεκάρει. Το γεγονός πως τους πήρε, δείχνει ότι τους πιστεύει πολύ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Κουλούρης μετράει 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δυο γκολ, αποτελώντας τον δεύτερο φορ του ΠΑΟΚ πίσω από τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, ενώ ο Λημνιός ως εξτρέμ μετράει 15 συμμετοχές στη Super League Σουρωτή και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον καθιερώνει σιγά σιγά. Παίζουν σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, έχουν προσόντα, όπως βέβαια και στοιχεία στο παιχνίδι τους που πρέπει να βελτιώσουν το επόμενο διάστημα. Όμως, όσο εξελίσσονται και βελτιώνονται, τόσο θα βλέπουν την πόρτα της Εθνικής ορθάνοιχτη. Η αρχή έγινε, στο χέρι τους είναι να την διαβούν ξανά και στο μέλλον.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ