ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι επτά "πράσινοι κέρβεροι" της Εθνικής Ελλάδος

Οι επτά "πράσινοι κέρβεροι" της Εθνικής Ελλάδος

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν έχει στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος για το ματς με την Ουγγαρία τρεις γκολκίπερ που προέρχονται από τον Παναθηναϊκό και το Sport24 σας παρουσιάζει όλους τους τερματοφύλακες που εδώ και 16 χρόνια αποτελούν το "No1" της γαλανόλευκης και έχουν ως κοινό στοιχείο ότι έχουν περάσει από το τριφύλλι.

Ορέστης Καρνέζης, Στέφανος Καπίνο και Μάρκος Βελλίδης. Η τριάδα των γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος που μετέχουν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την προσεχή αναμέτρηση με την Ουγγαρία. Οι τρεις τους έχουν δυο κοινά στοιχεία.

Το πρώτο; Ότι προέρχονται και οι τρεις από τον Παναθηναϊκό έχοντας στο παρελθόν συμβόλαιο με την ομάδα των πράσινων. Το δεύτερο που ελάχιστοι θυμούνται; Ότι και οι τρεις έχουν αγωνιστεί έστω και μια φορά με την ομάδα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, καθώς πλην των Βελλίδη, Καπίνο που έχουν βγει από την ακαδημία, και ο Ορέστης Καρνέζης όταν είχε αποκτηθεί από το τριφύλλι επί εποχής Πεσέιρο, έκανε παιχνίδια με την ομάδα των Νέων για να έχει ρυθμό.

Τώρα και οι τρεις τους βρίσκονται μαζί στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος και φυσικά αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον Παναθηναϊκό ότι και οι τρεις πορτιέρο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχουν υπάρξει μέλη της οικογένειας των πράσινων.

Με αφορμή το γεγονός αυτό αλλά και της σχολής των γκολκίπερ που βγάζει εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός και οι οποίοι καταλήγουν να είναι οι "κέρβεροι" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος το Sport24 σας παρουσιάζει και τους επτά πράσινους τερματοφύλακες που από το 1999 έως και σήμερα αποτελούν το "No1" της γαλανόλευκης.

Αντώνης Νικοπολίδης

Ο Αντώνης Νικοπολίδης αποτέλεσε για εννιά χρόνια τον βασικό γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος έχοντας τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004. Μέτρησε συνολικά 90 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο Νικοπολίδης έκανε το ντεμπούτο του στις 18/08/99 σε ένα φιλικό με το Ελ Σαλβαδόρ και ολοκλήρωσε την πορεία του στην Εθνική Ελλάδος εννιά χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 18/06/08 και το ματς με την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008.

Κώστας Χαλκιάς

Ο Κώστας Χαλκιάς πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα με το εθνόσημο όντας παίκτης του Παναθηναϊκού σε ένα φιλικό κόντρα στην Εσθονία τον Νοέμβριο του 2001 και ήταν διεθνής για σχεδόν έντεκα χρόνια καθώς έπαιξε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι το 2012.

Στην παρουσία του στην Εθνική Ελλάδος βρέθηκε στην σκιά του Αντώνη Νικοπολίδη και για αυτό έκανε 32 συμμετοχές με την "γαλανόλευκη".

Στέφανος Κοτσόλης

Ο μοναδικός γκολκίπερ από το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού ο οποίος έχει υπάρξει μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Κοτσόλης είχε κληθεί όταν αγωνιζόταν στο τριφύλλι και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 16/11/05 σε ένα φιλικό με την Ουγγαρία.

Εν συνεχεία κλήθηκε τρεις ακόμα φορές την εποχή που αγωνιζόταν στην Λάρισα αλλά η τελευταία του παρουσία στην Εθνική Ελλάδος έγινε και πάλι σαν παίκτης του Παναθηναϊκού, τον Ιούνιο του 2011.

Αλέξανδρος Τζόρβας

Γέννημα θρέμμα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού ο Αλέξανδρος Τζόρβας υπερασπίστηκε και αυτός σε αρκετά παιχνίδια την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Ο Τζόρβας μέχρι σήμερα μετράει συνολικά 16 παρουσίες στην ενδεκάδα της Εθνικής έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του 19/11/08 σε ένα φιλικό με αντίπαλο την Ιταλία με την Ιταλία ενώ η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2011 σε φιλικό κόντρα στην Ρωσία και έκτοτε έχει κληθεί και άλλες φορές χωρίς όμως να έχει αγωνιστεί.

Ορέστης Καρνέζης

Ο βασικός πορτιέρο αυτή την περίοδο της Εθνικής Ελλάδος είναι ο Ορέστης Καρνέζης. Ο "Όρε" έκανε το ντεμπούτο του το 2012 και συγκεκριμένα στις 29 Φεβρουαρίου σε ένα φιλικό με το Βέλγιο αλλά έκτοτε έχει παίξει ουσιαστικά σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Είναι το "No1" της Εθνικής μας ομάδας και υπερασπίστηκε με επιτυχία την γαλανόλευκη και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Συνολικά μετράει 27 συμμετοχές έως τώρα και όντας μόλις 30 χρονών έχει μπροστά του αρκετά χρόνια για να υπερασπιστεί την εστία της Εθνικής Ελλάδος.

Στέφανος Καπίνο

Ο πιο φέρελπις γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος είναι προϊόν της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Στέφανο Καπίνο ο οποίος αν και από το 2011 μέχρι σήμερα είναι συνεχώς μέσα στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει μόλις δυο συμμετοχές και αυτές σε φιλικό. Η πρώτη του παρουσία ήταν στις 15/11/11 κόντρα στην Ρουμανία.

Φυσικά ο Καπίνο ο οποίος στις 18 Μαρτίου έκλεισε τα 21 του χρόνια έχει όλο το μέλλον μπροστά του όχι μόνο για να γίνει ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος αλλά και για να ξεπεράσει το ρεκόρ των 90 συμμετοχών του Αντώνη Νικοπολίδη.

Μάρκος Βελλίδης

Όπως και ο Καπίνο έτσι και ο Μάρκος Βελλίδης είναι γέννημα θρέμμα του Παναθηναϊκού προερχόμενος και αυτός από την ακαδημία του τριφυλλιού και έχοντας μάθει τα βασικά ως μέλος της πράσινης ακαδημίας. Ο Βελλίδης βρίσκεται για πρώτη φορά στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού καθώς καρπώνεται την πολύ καλή φετινή του παρουσία με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την σκληρή δουλειά που έχει ρίξει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο 28χρονος γκολκίπερ τα προηγούμενα χρόνια έχει υπάρξει μέλος των Εθνικών ομάδων Ελπίδων και Νέων αλλά όπως γράψαμε αυτή είναι η πρώτη φορά που μετέχει σε αποστολή της Εθνικής Ανδρών.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ