ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι δηλώσεις των προπονητών του ομίλου της Εθνικής Ελλάδος

Οι δηλώσεις των προπονητών του ομίλου της Εθνικής Ελλάδος
INTIME SPORTS

Μετά το πέρας της κλήρωσης της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων οι τέσσερις προπονητές του 1ου ομίλου όπου μετέχει και η Ελλάδα μίλησαν για την κλήρωση.

Οι προπονητές της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ουκρανίας και της Αυστρίας που μετέχουν στον πρώτο όμιλο μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά για τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όλοι τους τόνισαν ότι θα γίνουν αμφίρροπα ματς και πως επιδίωξη θα είναι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν οι Γιάννης Γκούμας, Πατρίκ Γκονφαλόν, Ολεξάντρ Γκολόβκο και Χέρμαν Στάντλερ.

ΕΛΛΑΔΑ - Γιάννης Γκούμας:

"Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα τελικά του EURO 2015 είναι πάρα πολύ καλές και το επίπεδο είναι υψηλό. Θεωρώ ότι η κλήρωση, συγκριτικά και με τις ομάδες που κληρώθηκαν στο 2ο όμιλο, είναι ευνοϊκή, αλλά δεν εξασφαλίζει τίποτα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η δουλειά, σε διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου, δεν είναι εύκολη για καμία από τις ομάδες. Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες και εμείς, για να θεωρήσουμε ότι θα έχουμε κάνει μια επιτυχημένη πορεία, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να είμαστε αξιόμαχοι σε κάθε αγώνα και να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας.

Οφείλουμε να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουμε τη συμμετοχή μας σε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή και ότι δε μας χαρίστηκε επειδή η Ελλάδα διοργανώνει το τουρνουά".

ΓΑΛΛΙΑ - Πατρίκ Γκονφαλόν:

"Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, καθώς αποφύγαμε τα μεγάλα φαβορί. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε μία τελική φάση με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να δώσουμε την καλύτερη εικόνα από τη νέα γενιά του γαλλικού ποδοσφαίρου. Βασικός στόχος μας είναι να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο ως ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε στοχεύουμε ψηλά.

Όπως δείξαμε στα προκριματικά, που δεχθήκαμε μόνο δύο γκολ, τα πάντα ξεκινούν από την πολύ καλή αμυντική μας λειτουργία. Βέβαια, διαθέτουμε και την επιθετική ποιότητα ώστε να καταφέρουμε κάτι καλό για εμάς. Πρώτος στόχος μας είναι να φτάσουμε στα ημιτελικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αν μας δοθεί η ευκαιρία δε θα κυνηγήσουμε τον τίτλο".

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Ολεξάντρ Γκολόβκο:

"Είναι πολύ σπουδαίο για εμάς το ότι έχουμε φτάσει στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, γεγονός που έρχεται να πιστοποιήσει τη σημαντική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο Νέων στο ουκρανικό ποδόσφαιρο. Ο όμιλος που κληρωθήκαμε είναι εξαιρετικά αμφίρροπος. Σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Βασικός μας στόχος είναι να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία στο τουρνουά και να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε".

ΑΥΣΤΡΙΑ – Χέρμαν Στάντλερ:

"Το εφετινό καλοκαίρι είναι πολύ ξεχωριστό για το αυστριακό ποδόσφαιρο, καθώς δείχνει το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στη χώρα μας στις μικρές ηλικίες. Μετά την Εθνική Κ-17 και την Εθνική Κ-20, τώρα είναι η σειρά της Εθνικής Κ-19 να συμμετάσχει σε τελική φάση μιας πολύ μεγάλης διοργάνωσης φέτος το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως η κλήρωση ήταν καλή για εμάς, αφού αποφύγαμε τα μεγάλα φαβορί. Ωστόσο, δε μπορεί να προδικάσει κανείς την εξέλιξη του τουρνουά. Εκτιμώ ότι η ζέστη θα αποτελέσει αρνητικό παράγοντα για κάποιες ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ