ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο "έλεγχος" της Εθνικής του Ρανιέρι

Ο "έλεγχος" της Εθνικής του Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι κάνει αλχημείες στην Εθνική και προσπαθεί να επιβάλει τα δικά του "θέλω". Ποιοι παίκτες έχουν κληθεί, πόσο έχουν αγωνιστεί και ποια συστήματα έχει χρησιμοποιήσει. Το Sport24.gr αναλύει.

Παρέλαβε μια Εθνική ομάδα με συγκεκριμένη αγωνιστική "ταυτότητα" και προσανατολισμό στο γήπεδο. Σφιχτή πίσω, δεμένες γραμμές, δυσκολοκατάβλητη, χωρίς βέβαια να βγάζει μάτια και να παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο. Εντούτοις, ήταν αποτελεσματική.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι θέλει να φτιάξει την "δική του" Εθνική ομάδα. Στόχος του είναι να της αλλάξει προφίλ, να την κάνει πιο επιθετική, να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να μην περιμένει τον αντίπαλο. Το θέμα είναι αν έχει τα "υλικά" για να το κάνει πράξη και τον τρόπο για να το επιβάλει.

Ως τώρα, τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν και ο ίδιος ζητάει χρόνο. Οι υποχρεώσεις όμως είναι άμεσες και δεν... περιμένουν. Το ζητούμενο είναι να φτιάξει την ομάδα όπως την θέλει και παράλληλα να έρχονται τα αποτελέσματα. Σε αυτό το κομμάτι έχει αποτύχει μέχρι τώρα και μένει να φανεί αν μπορεί να το αλλάξει στα επόμενα παιχνίδια.

Κάνει τις αλχημείες του, αλλάζει πρόσωπα και σχήματα, ανακατεύει την τράπουλα, γενικά το ψάχνει. Στην πράξη όμως, πάνω στο χορτάρι δηλαδή, αυτά δεν επιτυγχάνονται και γι' αυτό το "ταμείο" είναι ελλειμματικό. Κάτι πρέπει να γίνει διαφορετικά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα πρόσωπα που έχει χρησιμοποιήσει στην Εθνική μέχρι στιγμής, το πόσο έχουν αυτά αγωνιστεί και τα συστήματα που έχει δοκιμάσει απέναντι σε Ρουμανία, Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία. Το... κοντέρ έχει γράψει μηδέν νίκες, μια ισοπαλία, δυο ήττες, 1-4 τα γκολ και προτελευταία θέση στο έκτο γκρουπ.

Ποιοι και πόσο έπαιξαν στα τρία παιχνίδια

Κόντρα στη Ρουμανία, 90 λεπτά αγωνίστηκαν οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ταχτσίδης, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου. Από 65 λεπτά οι Σάμαρης και Μάνταλος, 45 ο Σαμαράς, 45 ο Διαμαντάκος και από 25 οι Κονέ και Χριστοδουλόπουλος.

*Σε αυτούς τους χρόνους, δεν έχουν προστεθεί οι καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων.

Απέναντι στη Φινλανδία, 90 λεπτά έπαιξαν οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, 84 λεπτά ο Αθανασιάδης, 80 ο Καρέλης, 70 ο Μαυρίας, 20 ο Μόρας, 10 ο Σαμαράς και 6 ο Μήτρογλου.

*Σε αυτούς τους χρόνους, δεν έχουν προστεθεί οι καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων.

Με τη Βόρεια Ιρλανδία, 90 λεπτά έπαιξαν οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Μήτρογλου, 74 ο Σταφυλίδης, 67 ο Σαμαράς, 45 ο Αθανασιάδης, 45 ο Σάμαρης, 23 ο Σαλπιγγίδης, και 16 ο Βύντρα.

*Σε αυτούς τους χρόνους, δεν έχουν προστεθεί οι καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων.

Οι χρόνοι σε πίνακα:

ΠΑΙΚΤΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ/ΛΕΠΤΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ/ΛΕΠΤΑ Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ/ΛΕΠΤΑ
Καρνέζης 90 90 90
Τοροσίδης 90 90 90
Χολέμπας 90 - -
Παπασταθόπουλος 90 90 90
Μανωλάς 90 90 90
Ταχτσίδης 90 90 90
Σαλπιγγίδης 90 - 23
Μήτρογλου 90 6 90
Σάμαρης 65 90 45
Μάνταλος 65 - -
Σαμαράς 45 10 67
Διαμαντάκος 45 - -
Κονέ 25 - -
Χριστοδουλόπουλος 25 - -
Μόρας - 20 -
Σταφυλίδης - - 74
Μαυρίας - 70 -
Καρέλης - 80 90
Μανιάτης - 90 90

Τα συστήματα του Ρανιέρι

Κόντρα στη Ρουμανία, ο Ιταλός προπονητής επέλεξε να κατεβάσει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Οι Ταχτσίδης και Σάμαρης αμυντικοί μέσοι και μπροστά τους ο Μάνταλος (έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ανδρών), ο οποίος έδωσε την θέση του στον Χριστοδουλόπουλο στα μέσα της επανάληψης.

Το σύστημα έγινε 4-3-2-1 απέναντι στη Φινλανδία και στο 70' το γύρισε σε 3-5-2 με τον Καρέλη δίπλα στον Κλάους, βάζοντας τον Μόρα στην θέση του Μαυρία, με την Εθνική να παίζει με τρία στόπερ.

Κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, έπαιξε φουλ επιθετικά με 4-4-2 ή 4-2-4, έχοντας τους Μήτρογλου-Αθανασιάδη μπροστά, τον Σαμαρά δεξιά και τον Καρέλη αριστερά, ο οποίος στο Ελσίνκι ξεκίνησε στο άλλο άκρο, ενώ ο άσος της Γουέστ Μπρομ είχε μείνει στον πάγκο.

Πολλές αλλαγές στα συστήματα από τον προπονητή, ο οποίος δεν έχει κατασταλάξει, ενώ δοκιμάζει και νέα πρόσωπα, έχοντας όμως και το ελαφρυντικό των πολλών τραυματισμών, ειδικά στις δεύτερες κλήσεις του με Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία, όπου μέτρησε πέντε απουσίες.

Εν κατακλείδι

Ο Ρανιέρι, βλέπουμε πως έχει ορισμένες "σταθερές", που αφορούν το τέρμα, το κέντρο άμυνας, τον Τοροσίδη και τον Ταχτσίδη στα χαφ, εμπιστεύεται πολύ τον Μανιάτη, ο οποίος απουσίασε στο πρώτο ματς, ενώ από 'κει και πέρα, κάνει τις δοκιμές του και τις προσθαφαιρέσεις του, αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ένας παίκτης που έπαιξε 90 λεπτά σε ένα ματς, μπορεί να έμενε πάγκο στο επόμενο και τούμπαλιν.

Ψάχνεται, θέλει να κάνει αλλαγές, βάζει νέα πρόσωπα, αλλά αυτό στο χορτάρι δεν του "βγαίνει" προς το παρόν. Ο ίδιος ζητάει χρόνο για να αλλάξει την Εθνική και να την κάνει όπως την ονειρεύεται. Δυστυχώς όμως, οι υποχρεώσεις τρέχουν και η πρόκριση στα τελικά του EURO 2016 δείχνει να απομακρύνεται.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ