ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Σκίμπε, οι σκέψεις της ΕΠΟ και το ταξίδι στην Αυστραλία

Ο Σκίμπε, οι σκέψεις της ΕΠΟ και το ταξίδι στην Αυστραλία

Το θέμα του επόμενου προπονητή της Εθνικής αναμένεται να δρομολογηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού άλλωστε ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα βρεθεί στη Νιόν λόγω έκτακτης σύσκεψης μετά το θέμα που προέκυψε με τον Μισέλ Πλατινί. Οι περιπτώσεις που εξετάζονται, πολλά χρήματα για τα φιλικά στην Αυστραλία.

Μετά το φιάσκο με τον Μπερντ Σούστερ, στην ΕΠΟ προσέχουν για να έχουν, ώστε να μην εκτεθούν για μια ακόμη φορά στο θέμα του προπονητή και προσπαθούν να κινηθούν με μυστικότητα, προτού προβούν σε ανακοινώσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τρίτη (20/10) αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις, αφού θα υπάρξει κύκλος επαφών του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Γκιρτζίκη, με τους υποψήφιους για τον "γαλανόλευκο" πάγκο.

Πάντως, ο ίδιος θα βρεθεί στη Νιόν λόγω έκτακτης σύσκεψης μετά το θέμα που προέκυψε με τον Μισέλ Πλατινί και εκεί θα βρεθούν όλοι οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών. Μετέπειτα, θα ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με το θέμα του ανθρώπου που θα αναλάβει αντί του Κώστα Τσάνα, ο οποίος πάντως θα παραμείνει στο προπονητικό τιμ και θα αποτελεί το "μάτι" της ΕΠΟ μέσα στην ομάδα.

Κατ' αρχάς, θα πρέπει να τονιστεί πως στα ταμεία της Ομοσπονδίας αναμένεται να μπει ένα ποσό που θα πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ για τα δυο φιλικά στην Αυστραλία το διάστημα 30 Μαΐου - 7 Ιουνίου. Ένα ποσό-ανάσα που σίγουρα διευκολύνει πολύ τις κινήσεις που θα γίνουν για τον επόμενο προπονητή, αν και πάνω-κάτω έχει αποφασιστεί ότι δίνονται περίπου 600.000 ευρώ.

Στο χθεσινό Δ.Σ. της ΕΠΟ, υπήρξε επιφανειακή αναφορά πάνω στο θέμα του προπονητή και δεν συζητήθηκαν πολλά πράγματα. Ο κ. Γκιρτζίκης έχει πάρει επ' ώμου το ζήτημα, αφού έχει εξουσιοδοτηθεί να βρει τον επόμενο ομοσπονδιακό εκλέκτορα και γνωρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι του στενού του κύκλου τις προθέσεις του και τις συναντήσεις του. Ουσιαστικά, αν και πολλοί περίμεναν να πέσουν ονόματα στο τραπέζι, αυτό δεν έγινε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαφές.

Το γερμανικό μοντέλο είναι δεδομένο ότι αρέσει στον Ξανθιώτη πρόεδρο, με τον Μίκαελ Σκίμπε να εξετάζεται, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι έχει απαραίτητα τον πρώτο λόγο. Ο 50χρονος που έχει διατελέσει ασίσταντ του Ρούντι Φέλερ στην εθνική Γερμανίας (2000-2004) και πρώτος προπονητής σε Ντόρτμουντ, Γαλατάσαραϊ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Χέρτα Βερολίνου έχει προταθεί στην Ομοσπονδία και είναι στη λίστα του Γιώργου Γκιρτζίκη.

Αναφορικά με την περίπτωση του Φέλιξ Μάγκατ, ο Γερμανός προπονητής δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει στην Εθνική ομάδα και το οικονομικό δεν αποτελεί τροχοπέδη, διότι δεν λείπουν χρήματα από τον έμπειρο και... ιδιόρρυθμο Γερμανό προπονητή. Το θέμα είναι αν θα ασχοληθεί η Ομοσπονδία μαζί του, με τον ίδιο πάντως να μην είναι αρνητικός εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από την ελληνική πλευρά.

Ο Ολλανδός, Μάρτιν Γιολ είναι ένα όνομα που πάντα παίζει δυνατά στο ρεπορτάζ της Εθνικής, όπως και αυτό του Ρουμάνου, Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος δεν έχει ζήτημα ούτε με το να έχει βοηθό τον Τσάνα, ούτε με τα χρήματα. Επίσης ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα και σίγουρα είναι έμπειρος. Στην ΕΠΟ έχει προταθεί και ο Λουί Φερναντές.

Όπως και να 'χει, η Εθνική θα πάει στο φιλικό με το Λουξεμβούργο με νέο προπονητή, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε και ο Γιώργος Γκιρτζίκης μετά το παιχνίδι με την Ουγγαρία στο Φάληρο. Αφού δεν προχώρησε το θέμα Σούστερ, έχει ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών και μένει να δούμε που θα καθίσει τελικά η... μπίλια. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει πάρει πάνω του το θέμα και καλείται να το φέρει εις πέρας, συμφωνώντας με έναν προπονητή που θα βάλει και πάλι την ομάδα σε νικηφόρα "τροχιά"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ