ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Σαμπέλα και οι άλλοι

PORTO ALEGRE, BRAZIL - JUNE 25:  Head coach Alejandro Sabella of Argentina reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group F match between Nigeria and Argentina at Estadio Beira-Rio on June 25, 2014 in Porto Alegre, Brazil.  (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)
PORTO ALEGRE, BRAZIL - JUNE 25: Head coach Alejandro Sabella of Argentina reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group F match between Nigeria and Argentina at Estadio Beira-Rio on June 25, 2014 in Porto Alegre, Brazil. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Εθνική Ελλάδας θα πορευτεί με τον Κώστα Τσάνα στα επόμενα ματς, ωστόσο ψάχνει το διάδοχο του Σέρχιο Μαρκαριάν. "Βροχή" από προτάσεις, ο Αλεχάντρο Σαμπέλα, ο Κρίστοφ Ντάουμ και οι άλλοι...

Η ΕΠΟ αναζητά τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό και στα γραφεία της φθάνουν δεκάδες φαξ με προπονητές υποψήφιους να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας. Ένα από τα ονόματα που έχουν προταθεί είναι κι αυτό του πρώην της εθνικής Αργεντινής, Αλεχάντρο Σαμπέλα.

Μιλάμε για τον προπονητή που οδήγησε την "αλμπισελέστε" στον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει το τρόπαιο στο "Μαρακανά", γνωρίζοντας την ήττα από την αντίστοιχη της Γερμανίας.

Εκτός από τον Αργεντινό, έχουν προταθεί - μεταξύ άλλων - ο Κρίστοφ Ντάουμ και ο Τιμούρ Κετσπάγια. Για το μεν πρώτο, είναι ένα όνομα που είχε ακουστεί στο παρελθόν τόσο για την αντικατάσταση του Φερνάντο Σάντος, όσο και γι' αυτή του Κλάουντιο Ρανιέρι.

Ωστόσο, σε καμία εκ των περιπτώσεων ο Γερμανός δεν ήρθε στην Ελλάδα. Για το Γεωργιανό, εκτιμάται ότι είναι ένας τεχνικός που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα καθώς σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε στην ΑΕΚ, σαν προπονητής κοουτσάρισε τον Ολυμπιακό. Σ' αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί και η εμπειρία του στον πάγκο εθνικής ομάδας, αυτή της χώρας του, Γεωργίας.

Βεβαίως υπάρχουν κι άλλα πολλά ονόματα που έχουν προταθεί στην ΕΠΟ. Το κασέ της ομοσπονδίας, τηρουμένων των οικονομικών δεδομένων, δεν είναι μεγάλο. Για την ακρίβεια κυμαίνεται στα 250.000 με 300.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στα επόμενα ματς, η Εθνική Ελλάδας θα πορευτεί υπό την τεχνική καθοδήγηση του Κώστα Τσάνα και μέχρι να ευρεθεί ο αντικαταστάτης του Σέρχιο Μαρκαριάν.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ