ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Σαμπέλα, η γερμανική αγορά και το οικονομικό

Ο Σαμπέλα, η γερμανική αγορά και το οικονομικό
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης συνεχίζει τις επαφές του με υποψήφιους προπονητές για τον πάγκο της Εθνικής, η γερμανική αγορά έχει τον πρώτο λόγο, τι συμβαίνει με Σαμπέλα και πως το οικονομικό αποτελεί τροχοπέδη. Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις.

Μετά την παραίτηση του Σέρχιο Μαρκαριάν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, ξεκίνησε το σαφάρι αναζήτησης του διαδόχου του. Στην κατάσταση που έχει φτάσει η γαλανόλευκη, δεν χωρούν άλλα λάθη, δεν υπάρχει περιθώριο για μια κακή επιλογή που θα πήγαινε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ακόμα πιο πίσω. Οι τελευταίοι 15 μήνες είναι καταστροφικοί και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Οι προτάσεις που έχουν φτάσει στο Πάρκο Γουδή είναι πολλές, έχει γίνει το σχετικό ξεσκαρτάρισμα, έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις και ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει πραγματοποιήσει κύκλο επαφών, προκειμένου να καταλήξει στον εκλεκτό, ο οποίος θα κοουτσάρει την ομάδα στα ματς με Βόρεια Ιρλανδία και Ουγγαρία, αν και τις κλήσεις γι' αυτά ματς θα τις κάνει ο Κώστας Τσάνας, που θα βρίσκεται στο προπονητικό τιμ.

Η Ομοσπονδία θέλει μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας να έχει καταλήξει και να είναι σε θέση να ανακοινώσει το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό. Υπάρχει αισιοδοξία πως δεν θα υπάρξει απόκλιση στο χρονοδιάγραμμα και το (πάρα πολύ) αργότερο τέλος του μήνα να έχει έρθει ο καινούργιος προπονητής και να έχει ξεκινήσει δουλειά, ώστε να μην αργήσει να εγκλιματιστεί και να γνωρίσει τα κατατόπια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το οικονομικό αποτελεί τροχοπέδη και εν πολλοίς δυσκολεύει το έργο της ΕΠΟ, ώστε να συμφωνήσει με έναν προπονητή βεληνεκούς, ο οποίος θα έχει εμπειρία, καλό βιογραφικό και θα έχει τα φόντα να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την Εθνική μας σε μονοπάτια επιτυχίας. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης αντιμετωπίζει εμπόδια και δυσκολίες, διότι υπάρχει "ταβάνι" στα χρήματα που μπορεί να δώσει και δεν είναι πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η γερμανική αγορά έχει πολλούς υπερασπιστές εντός Ομοσπονδίας (Σούστερ, Σλόμκα, Μάγκατ κ.α.), καθώς θεωρούνται λάτρεις της πειθαρχίας, που αυτή την στιγμή είναι το μείζον στην Εθνική. Καλώς ή κακώς, είναι βασικό κριτήριο για την επιλογή του νέου προπονητή το να μπορέσει να συμμαζέψει τα αποδυτήρια και να επιβάλει στους παίκτες τα "θέλω" του και τους κανόνες του και αυτά να γίνουν απολύτως σεβαστά.

Από 'κει και πέρα, γράφτηκε εκ νέου το όνομα του Αργεντινού, Αλεχάντρο Σαμπέλα, ο οποίος έχει προταθεί εδώ και καιρό στην Ομοσπονδία και η περίπτωσή του έχει εξεταστεί αρκετά. Φαίνεται πως "φούντωσε" κάπως περισσότερο η περίπτωσή του, αν και θεωρείται "αλμυρός". Θυμίζουμε πως ο 60χρονος πέρυσι οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από την πλευρά της ΕΠΟ φέρεται να κατατέθηκε βελτιωμένη πρόταση και μάλιστα για να τον δελεάσει, αύξησε το πριμ για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Το πριμ αυτό θα μπορεί να δοθεί, καθώς στα ταμεία θα μπουν κοντά στα 10.000.000 ευρώ (μπόνους πρόκρισης στα τελικά) και αναμφίβολα θα υπάρχουν πολλές περισσότερες ανέσεις, που τώρα δεν υφίστανται.

Πριν μερικές εβδομάδες, ο Σαμπέλα αρνήθηκε άκρως δελεαστική πρόταση από την ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας και αυτό φανερώνει πως το οικονομικό δεν είναι το βασικό κριτήριό του, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και αμελητέο. Πάντως, δεν είναι διόλου απλό να συμφωνήσει με την Ομοσπονδία. Όπως και να 'χει, το θέμα του διαδόχου προχωράει, συνεχίζονται οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις και ως εκ τούτου αναμένονται οριστικές εξελίξεις μέσα στο προσεχές δεκαήμερο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ