ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο κρίσιμος Οκτώβριος της Εθνικής

Ο κρίσιμος Οκτώβριος της Εθνικής

Το 4-1 με το Γιβραλτάρ ήταν πάνω-κάτω αναμενόμενο για την Εθνική μας, αλλά δεν θα έχει κανένα απολύτως αντίκρισμα αν δεν συνδυαστεί με θετικά αποτέλεσμα τον Οκτώβριο κόντρα σε Κύπρο και Εσθονία. Το Sport24.gr αναλύει.

Το χθεσινό (6/9) παιχνίδι με το αδύναμο Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας ήταν απ' αυτά που πολλά μπορείς να χάσεις και τίποτα να μην κερδίσεις. Δεν θα πάρεις εύσημα επειδή νίκησες ένα τσούρμο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αλλά είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσεις κραδασμούς που δεν θα μπορείς να τους απορροφήσεις σε περίπτωση απώλειας.

Ειδικά, δε, όταν έχει προηγηθεί μια τόσο εφιαλτική πορεία σε όλη την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και όταν έχεις χάσει δυο φορές από τα Νησιά Φερόε και μια από το Λουξεμβούργο. Νέο στραπάτσο, δεν θα αντεχόταν. Πάμε παρακάτω...

Η Εθνική δεν έβγαλε μάτια στο ματς, δεν έκανε τίποτα εξωπραγματικό και μάλιστα προέκυψαν θεματάκια που θα πρέπει ο Μίχαελ Σκίμπε να κοιτάξει ενόψει της σαφώς δυσκολότερης συνέχειας, που περιλαμβάνει αγώνες με... κανονικούς αντιπάλους. Πάντως, ήρθε η 8η γαλανόλευκη νίκη σε εναρκτήριο αγώνα προκριματικής φάσης Μουντιάλ.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες απ' ό,τι θα έπρεπε βάσει ικανοτήτων και αν ήταν στοιχειωδώς πιο αποτελεσματικοί, θα είχαν σκοράρει και δεύτερο γκολ. Το (ποιοτικότατο) κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, έγιναν αρκετά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή και δεχτήκαμε κάμποσες επιθέσεις κυρίως από την αριστερή πτέρυγα στο β' μέρος. Ζητήματα για σκέψη και ανάλυση από το προπονητικό επιτελείο.

Από 'κει και πέρα, επειδή προφανώς δεν ήταν όλα άσχημα, η ομάδα πέτυχε τέσσερα γκολ, τα τρία εξ αυτών στο τελευταίο τετράλεπτο (!) του πρώτου μέρους. Ας ήταν και το ένα αυτογκόλ έπειτα από την χαμηλή σέντρα του Τοροσίδη. Παράλληλα, έκανε φάσεις και για άλλα τέρματα, έδειξαν διάθεση οι παίκτες και μεσοεπιθετικά λειτούργησαν αρκετά καλά, σε συνέχεια όσων είδαμε στα δυο τελευταία φιλικά.

Το ζητούμενο πλέον είναι τα δυο κομβικά ματς του Οκτωβρίου, που εν πολλοίς θα κρίνουν την τύχη της Εθνικής σε αυτόν τον όμιλο, όπου υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί και άλλες ομάδες που πάνω-κάτω βράζουν στο ίδιο καζάνι. Πλην Βελγίου, δεν τρομάζει κανένας άλλος αντίπαλος, όμως χωρίς σοβαρότητα και σωστή διαχείριση έχει φανεί πως μπορεί να έρθουν αρνητικά αποτελέσματα σε οποιοδήποτε ματς.

Στις 7 Οκτωβρίου, η γαλανόλευκη υποδέχεται στο Φάληρο την Κύπρο, η οποία έχασε 3-0 στη Λευκωσία από το Βέλγιο και τρεις ημέρες μετά (10/10) πάει στο Τάλιν για να παίξει με την Εσθονία που συνετρίβη με 5-0 από τη Βοσνία. Το "2 στα 2" σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να αποτελεί ζητούμενο για την γαλανόλευκη, αν θέλει να παλέψει τουλάχιστον για την 2η θέση του ομίλου. Οποιαδήποτε απώλεια ίσως κοστίσει...

Δεν θα είναι εύκολα παιχνίδια και ας μη μας ξεγελούν οι εύκολες ήττες των προσεχών αντιπάλων μας. Οι Κύπριοι είναι σε διαρκή άνοδο και μην ξεχνάμε πως πάλεψαν μέχρι τέλους για να δώσουν το παρών στο πρόσφατο Euro, ενώ παιχνίδια όπως αυτά στο Τάλιν ακόμα και στα καλά χρόνια της Εθνικής συνήθως τα παίρναμε στο γκολ.

Ο Σκίμπε είναι δεδομένο πως θα αναλύσει καλά τα δυο ματς, δεν θα πάει "αδιάβαστη" η Εθνική μας. Οι έξι βαθμοί πρέπει να έρθουν και μετά έπονται οι δυο μάχες με Βοσνία και Βέλγιο για το κλείσιμο του πρώτου γύρου. Οι δέκα βαθμοί στο φινάλε του αποτελούν ρεαλιστικό στόχο και οτιδήποτε παραπάνω θα είναι κέρδος ενόψει της συνέχειας. Η αρχή έγινε, όμως χωρίς ανάλογη συνέχεια, δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φθινοπωρινή προπόνηση
Μπακασέτας: "Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου"
Η κριτική των διεθνών μας
Παπασταθόπουλος: "Κάποια πράγματα αλλάζουν"
Σκίμπε: "Πάμε με θάρρος στα επόμενα ματς"
Τα χιουμοριστικά tweets για το Γιβραλτάρ - Ελλάδα
Υπόθεση τεσσάρων λεπτών, 4-1 η Εθνική το Γιβραλτάρ
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ