ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Καπίνο στα "γάντια" του Καρνέζη

Ο Καπίνο στα "γάντια" του Καρνέζη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Καπίνο θα ξεκινήσει βασικός τερματοφύλακας της Εθνική μας στον αγώνα με τους Βέλγους και αυτό έχει να συμβεί από το μακρινό 2014 και το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν έχασε το τελευταίο του ματς ο Ορέστης Καρνέζης.

Ο Ορέστης Καρνέζης είναι ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής μας ομάδας εδώ και κάποια χρόνια και αυτό δεν αμφισβητείται. Παρ' όλα αυτά, ο τερματοφύλακας της Ουντινέζε χτύπησε στον αγώνα πρωταθλήματος με την Πεσκάρα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα γκολπόστ της γαλανόλευκης στο ματς με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ.

Ο Στέφανος Καπίνο θα ξεκινήσει βασικός στο ματς με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αφού ο Μίχαελ Σκίμπε έχει αποφασίσει να του δώσει τα γάντια του βασικού σε αυτό το ματς, βλέποντας ότι και στο αιώνιο ντέρμπι της Λεωφόρου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε να έχει ξεπεράσει έναν πρόσφατο τραυματισμό του.

Από πότε όμως έχει να καθίσει άλλος τερματοφύλακας στο τέρμα της Εθνικής σε επίσημο ματς; Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο αρκετά πίσω και να πάμε στο 2014 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όταν στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού ο Καρνέζης χτύπησε και ο Παναγιώτης Γλύκος μπήκε στην θέση του στο 24ο λεπτό.

Έκτοτε, ο Καρνέζης παίζει αδιαλείπτως, δεν έχει χάσει δευτερόλεπτο παρά μόνο σε φιλικά ματς, όπου έχουν πάρει ευκαιρίες άλλοι τερματοφύλακες. Στο αυριανό (25/3) ματς, θα έχουμε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού στην θέση του, σταματώντας το σερί του.

Πότε ήταν το αμέσως προηγούμενο ματς που είχε χάσει ο Καρνέζης; Πρέπει να πάμε στο 2012 και στο ματς με την Γερμανία για τα προημιτελικά του EURO, όταν ο Μιχάλης Σηφάκης υπερασπίστηκε το τέρμα της Εθνικής στην ήττα μας με 4-2. Μετά, επανήλθε πάλι ο νυν τερματοφύλακας της Ουντινέζε, ο οποίος είναι τέταρτος σε συμμετοχές από τους τερματοφύλακες με 41, πίσω από Νικοπολίδη (90), Σαργκάνη (58) και Ατματσίδη (47).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ