ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο έλεγχος των 39 που κάλεσε ο Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΚΙΜΠΕ(Α) ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΚΙΜΠΕ(Α) ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό στα μπαράζ από την Κροατία και το Sport24.gr καταγράφει όλες τις κλήσεις του Μίχαελ Σκίμπε.

Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου προσπάθησε για τρίτη συνεχόμενη φορά να βρεθεί στην τελική φάση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον πλανήτη το καλοκαίρι του 2018.

Μετά την εφιαλτική διετία που προηγήθηκε για τα προκριματικά του Euro της Γαλλίας, ο Μίχαελ Σκίμπε ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2015 την τεχνική ηγεσία, με στόχο να βάλει και πάλι την γαλανόλευκη στον σωστό δρόμο και να επαναφέρει την κανονικότητα στον Άγιο Κοσμά.

Η πρόκριση δεν ήρθε, η ομάδα απέτυχε να περάσει στα τελικά, αφού η Κροατία αποδείχθηκε δύσκολο εμπόδιο. Πάντως, σίγουρα έγιναν βήματα προς τα μπρος και σε σχέση με το χάος που παρέλαβε ο Γερμανός τεχνικός, το πρόσημο κρίνεται θετικό. Γι' αυτό άλλωστε και αναμένεται να παραμείνει στον πάγκο για δυο ακόμη χρόνια.

ΚΛΗΘΗΚΑΝ 39, ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ 29

Το Sport24.gr καταγράφει τις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή την διετία αυτή, τα ματς και τα λεπτά που αγωνίστηκε ο κάθε διεθνής μας, ενώ υπήρξαν και ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στους εκλεκτούς του, αλλά δεν πήραν χρόνο συμμετοχής σε κάποιο από τα 10+2 παιχνίδια που δόθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Μίχαελ Σκίμπε κάλεσε 39 ποδοσφαιριστές από Ελλάδα και εξωτερικό. Απ' αυτούς, οι 29 διεθνείς έπαιξαν έστω και ένα λεπτό σε κάποιο από τα ματς για τα προκριματικά ή τα μπαράζ και οι 10 απλά έκαναν προπονήσεις ή βρέθηκαν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ Ο ΚΑΡΝΕΖΗΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Ο ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Από τους 6 γκολκίπερ που κλήθηκαν, μόνοι οι Καρνέζης και Καπίνο αγωνίστηκαν, με τον νυν γκολκίπερ της Γουότφορντ να παίζει στα 11 παιχνίδια και τον Καπίνο σε εκείνο με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, όπου έκανε εκπληκτική εμφάνιση. Ο Καρνέζης είναι και ο πρώτος σε λεπτά (990) στην γαλανόλευκη.

Από 'κει και πέρα, σε 11 ματς αγωνίστηκε και ο Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού, ο οποίος μέτρησε 891 λεπτά, ενώ ο Μανωλάς είχε 810, αν και έπαιξε ένα ματς λιγότερο από τον Παπασταθόπουλο (795), ο οποίος στο Ταλίν με την Εσθονία βγήκε αλλαγή λόγω τραυματισμού μόλις στο 7ο λεπτό.

Ο Κώστας Μήτρογλου έπαιξε 869 λεπτά και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην γαλανόλευκη επίθεση, ενώ ο Ζέκα μπήκε στη μέση των προκριματικών μόλις πήρε ελληνικό διαβατήριο και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μίχαελ Σκίμπε (8 εμφανίσεις και 636 λεπτά). Πολύ χρόνο συμμετοχής είχαν και οι Κώστας Σταφυλίδης, Πέτρος Μάνταλος, Γιώργος Τζαβέλλας και Βασίλης Τοροσίδης.

Όσο για εκείνον που έπαιξε λιγότερο απ' όλους, ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού, ο οποίος μπήκε μια φορά αλλαγή στο 88'. Μια συμμετοχή και για τον Χοσέ Χολέμπας και 12 λεπτά συμμετοχής, αφού μετά το ματς με την Εσθονία εκτός έδρας ανακοίνωσε ότι σταματά από την Εθνική.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΤΣ ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στέφανος Καπίνο 1 90
Ορέστης Καρνέζης 11 990
Παναγιώτης Γλύκος - -
Δημήτρης Κυριακίδης - -
Ανδρέας Γιαννιώτης - -
Γιάννης Ανέστης - -
Σωκράτης Παπασταθόπουλος 10 795
Κώστας Μανωλάς 9 810
Μάριος Οικονόμου 1 72
Δημήτρης Κολοβέτσιος - -
Μπάμπης Λυκογιάννης 1 21
Παναγιώτης Ρέτσος 4 246
Γιώργος Κουτρουμπής - -
Κυριάκος Παπαδόπουλος 6 434
Βασίλης Τοροσίδης 9 695
Γιώργος Τζαβέλλας 8 707
Κώστας Σταφυλίδης 10 775
Γιάννης Μανιάτης 8 461
Δημήτρης Κουρμπέλης 1 2
Ανδρέας Σάμαρης 6 423
Μανώλης Σιώπης - -
Παναγιώτης Ταχτσίδης 5 356
Ζέκα 8 636
Αλέξανδρος Τζιόλης 9 608
Θάνος Πέτσος - -
Χοσέ Χολέμπας 1 12
Τάσος Μπακασέτας 7 311
Πέτρος Μάνταλος 9 761
Γιάννης Γιαννιώτας 4 104
Θανάσης Ανδρούτσος - -
Γιώργος Μανθάτης - -
Τάσος Δώνης 3 145
Κώστας Φορτούνης 11 891
Δημήτρης Πέλκας 1 12
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος 2 133
Δημήτρης Διαμαντάκος 1 20
Νίκος Καρέλης 3 95
Κώστας Μήτρογλου 10 869
Απόστολος Βέλλιος 4 89
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ