ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίκος Βέργος: Το όνειρο με την Εθνική, ο Ολυμπιακός και ο... Ζλάταν

Νίκος Βέργος: Το όνειρο με την Εθνική, ο Ολυμπιακός και ο... Ζλάταν
INTIME SPORTS

Πρότυπό του είναι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, θέλει να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, θυμάται το... όνειρο στο "Θέατρο των Ονείρων" και πιστεύει ότι με την Εθνική Νέων μπορεί να φτάσει ψηλά στο EURO U-19. O Νίκος Βέργος μίλησε στο Sport24.gr.

Την φετινή σεζόν έκανε παπάδες με την ομάδα U-20 του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας 28 γκολ στο πρωτάθλημα και στο Youth League της UEFA. Ένας επιθετικός με πολλές ικανότητες, άριστη επαφή με τα δίχτυα, που δείχνει έτοιμος να κάνει το ξεπέταγμα. Αρκεί να πάρει την ευκαιρία του και να μην την σπαταλήσει. Το ταλέντο υπάρχει και χρόνο με το χρόνο το καλλιεργεί και το εξελίσσει.

Ο Νίκος Βέργος αποτελεί το "βαρύ πυροβολικό" της Εθνικής Νέων, που ρίχνεται στη μάχη του EURO U-19 που διεξάγεται στην χώρα μας το διάστημα 6-19 Ιουλίου σε Λάρισα, Κατερίνη και Βέροια. Ο Γιάννης Γκούμας ποντάρει πολλά πάνω του και ο ίδιος δείχνει έτοιμος να επωμιστεί το ρόλο του και να... πληγώσει τις αντίπαλες άμυνες με την γαλανόλευκη φανέλα.

Ο 19χρονος διεθνής φορ μίλησε στο Sport24.gr και αναφέρθηκε στο επικείμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εκφράζοντας την πίστη του πως θα μπορέσει η Εθνική να φτάσει πολύ ψηλά, γιατί όχι και στην κορυφή, αποκάλυψε τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα, ενώ ονειρεύεται να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Το εξωτερικό μπορεί να περιμένει, ένα ένα τα βήματα...

Οι ερυθρόλευκοι "έκλεψαν" από τα χέρια της περίφημης ακαδημίας της Μπαρτσελόνα τον Βέργο, το 2009. Ο Νίκος σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε το χάντμπολ. Στα 11 του αντί να παίζει το καλοκαίρι στις παιδικές χαρές και στη θάλασσα με τους συνομήλικους του έπαιρνε τα… όρη και τα βουνά για να κάνει προετοιμασία, ενώ το 1000άρι το έβγαζε σε χρόνο κάτω από 4'. Οι προδιαγραφές υπήρχαν από νωρίς, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ψηλά με την Εθνική στο EURO

Για τους στόχους της ομάδας σε αυτό το EURO και αν μπορεί η Εθνική να προχωρήσει όπως το 2007 και το 2012, όταν και πήγε στον τελικό, απάντησε πως "αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια και όπου φτάσουμε. Εγώ πιστεύω πάντως ότι αν παίζουμε ο ένας για τον άλλον, μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, γιατί όχι να μην επαναλάβουμε ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια".

Για τον ίδιο είναι η πρώτη παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική και το περιμένει πως και πως. "Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία, ειδικά όσο πλησιάζουν τα ματς. Δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερο άγχος, όχι ακόμα τουλάχιστον. Σίγουρα όμως περιμένω να ξεκινήσει η διοργάνωση".

Νίκος Βέργος: Το όνειρο με την Εθνική, ο Ολυμπιακός και ο... Ζλάταν
INTIME SPORTS

"Είμαστε πολύ καλά όλοι μας στις προπονήσεις. Το ίδιο συνέβαινε και στις προηγούμενες κλήσεις του προπονητή. Πιστεύω πως όλα θα πάνε μια χαρά και θα είμαστε όπως πρέπει", απάντησε στην ερώτηση του Sport24.gr για το πως κυλάει η προετοιμασία με τον Γιάννη Γκούμα, ενώ για το ποιες ομάδες ξεχωρίζει και θεωρεί φαβορί στην διοργάνωση, τόνισε: "Κάποιες ομάδες τις έχουμε αντιμετωπίσει ήδη και τις ξέρουμε. Πάντως, θα ξεχώριζα την Ισπανία και την Γαλλία".

Ερωτηθείς για ποιο λόγο θα πρέπει οι Έλληνες φίλαθλοι σε Λάρισα, Κατερίνη και Βέροια να πάνε στο γήπεδο και να δουν τα παιχνίδια της ομάδας, είπε πως "θα πρέπει να περιμένουν ότι θα τα δώσουμε όλα, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και τους θέλουμε δίπλα μας για να στηρίξουν. Είναι πολύ σημαντικό ειδικά από την στιγμή που η διοργάνωση διεξάγεται στην χώρα μας".

Ο Ζλάταν και ο "Κάρα"

Πηγαίνοντας στα πιο... προσωπικά, ρωτήθηκε για το ποιο είναι το ποδοσφαιρικό του είδωλο και η απάντησή του ήταν χωρίς καμία σκέψη: "Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, αυτός είναι το πρότυπό μου", ενώ για το ποιον ξεχωρίζει για την θητεία του στην Εθνική ομάδα και θα ήθελε να έχει ανάλογη διαδρομή, απάντησε: "Θα έλεγα τους παλαιότερους παίκτες. Σίγουρα τον Γιώργο Καραγκούνη, που έχει πάρει EURO, έχει κάνει απίστευτα πράγματα με την Εθνική και έχει πίσω του μεγάλη καριέρα".

Φέτος,έκανε μια εκπληκτική χρονιά με 28 γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη με την Κ-20 του Ολυμπιακού και το καλοκαίρι θα είναι στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας. Ποιος είναι ο μεγάλος του στόχος; Ο Νίκος Βέργος είπε στο Sport24.gr ότι "θέλω να είμαι μέλος της ομάδας και να παίξω όσο μπορώ. Να με κρατήσει ο νέος προπονητής και φυσικά να γίνομαι ολοένα και καλύτερος".

Νίκος Βέργος: Το όνειρο με την Εθνική, ο Ολυμπιακός και ο... Ζλάταν
INTIME SPORTS

Η καθιέρωση στον Ολυμπιακό και το... "Ολντ Τράφορντ"

Για την πρόταση τον περασμένο Γενάρη από την Άντερλεχτ, την οποία απέρριψε ο Ολυμπιακός, δήλωσε άγνοια, διότι δεν τα χειρίζεται ο ίδιος αυτά τα θέματα, όμως για την προοπτική της Ευρώπης, αν υπάρξει ενδιαφέρον σε περίπτωση που κάνει καλό EURO ή κοιτάζει μόνο τον Ολυμπιακό, ήταν ξεκάθαρος: "Πρώτος μου στόχος είναι ο Ολυμπιακός. Πρώτα απ' όλα είναι η ομάδα μου, να παίξω γι' αυτήν. Το εξωτερικό το αφήνω για πιο μετά, τώρα έχω άλλες προτεραιότητες".

Το ντεμπούτο του στην Ευρώπη έγινε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ", σε αγώνα της φάσης των "16" του Champions League. Όσο για το πρώτο του γκολ με την ανδρική ομάδα, ήταν σε ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, λίγο αφού μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι. Τι θυμάται και πως περιγράφει τα συναισθήματά του; Ιδού τι απάντησε στο Sport24.gr:

"Όταν έπαιξα στο Champions League, ήταν για μένα κάτι το ξεχωριστό, δεν το περίμενα και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Όταν έγινε η κλήρωση, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μου συνέβαινε κάτι τέτοια. Ήταν μια πολύ ωραία και μοναδική εμπειρία για μένα, αν και δεν καταφέραμε να προκριθούμε. Όσο για το γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης, ήμασταν πίσω στο σκορ και με το που μπήκα στο ματς, μπόρεσα να σκοράρω. Δε νικήσαμε βέβαια, αλλά χάρηκα που έβαλα γκολ και είναι δυο στιγμές που δεν πρόκειται να φύγουν από το μυαλό μου".

Τι μήνυμα στέλνει στους Έλληνες φιλάθλους ενόψει του EURO U-19 τόσο για την Εθνική μας όσο και για τον ίδιο; "Να έρθουν στο γήπεδο, να μας στηρίξουν όσο μπορούν και εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Από εμένα να περιμένουν ότι θα τα δίνω όλα όποτε και αν αγωνίζομαι".

Νίκος Βέργος: Το όνειρο με την Εθνική, ο Ολυμπιακός και ο... Ζλάταν
INTIME SPORTS

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ