ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νικοπολίδης: "Έχουμε τους παίκτες να κάνουμε τη διαφορά"

Νικοπολίδης: "Έχουμε τους παίκτες να κάνουμε τη διαφορά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης, υποστήριξε πως η νέα φουρνιά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών έχει το ταλέντο να φτάσει ψηλά αρκεί οι νεαροί ποδοσφαιριστές να έχουν... ρυθμό.

Η Εθνική Ελπίδων τη Δευτέρα το βράδυ κέρδισε τη Μολδαβία με 5-1 αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και βγάζοντας φάσεις δουλεμένες στη προπόνηση.

Οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη έκαναν το δυο στα δυο στην έναρξη της προκριματικής φάσης για την τελική φάση του 2019 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης σε δηλώσεις του στο Sport24.gr υποστήριξε πως η φουρνιά που έχει στα χέρια του είναι αρκετά ταλαντούχα και υπάρχουν παίκτες να κάνουν τη διαφορά αρκεί να έχουν ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια τους με τις ομάδες τους. Κάτι που όπως παραδέχτηκε συμβαίνει περισσότερο σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Νικοπολίδης μίλησε και για την αναμέτρηση της Εθνικής με το Βέλγιο αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πλέον.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Είμαι ευχαριστημένος κυρίως από την απόδοση και στα δυο παιχνίδια τα παιδιά είχαν καλή απόδοση και νομίζω ότι εδώ και αρκετό καιρό έχουμε βρει τη χημεία μεταξύ μας και πιστεύω έχουμε και τους παίκτες που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Είχαμε παίξει και την Παρασκευή οπότε υπήρχε και κούραση και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά".

Από τι μείνατε περισσότερο ευχαριστημένος απ' αυτά τα δυο παιχνίδια;
"Και από την διάθεση των παιδιών και φυσικά τα αποτελέσματα".

Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος πλην της πρόκρισης;
"Φυσικά και στόχος είναι η πρόκριση, βήμα-βήμα όμως. Κάναμε καλή αρχή και έχουμε δυο ακόμα εκτός έδρας ματς τον Οκτώβριο που θα πρέπει να τα πάρουμε και αυτά. Είναι καλό να κερδίζεις τα παιχνίδια με τις ομάδες με χαμηλότερη δυναμικότητα για να μην έχεις απώλειες".

Εικόνα από τους δυο βασικούς αντιπάλους μας την Κροατία και τη Τσεχία έχουμε;
"Έχουμε εικόνα από τους Κροάτες, είναι μια πολύ καλή ομάδα, ποιοτική. Άλλωστε οι Κροάτες είναι καλοί στις μικρές ηλικίες".

Σε αντίθεση με τους προκατόχους σας είστε στην ευχάριστη θέση οι νεαροί ποδοσφαιριστές να έχουν σημαντικό ρόλο στις ομάδες του ακόμα και σε μεγάλες ελληνικές ομάδες αλλά και στο εξωτερικό πόσο σας ωφελεί αυτό;
"Σίγουρα είναι σημαντικό αυτό γιατί σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο ο ρυθμός. Όσο περισσότερες συμμετοχές έχουν τόσο κάνουν εύκολο το έργο μου. Το είχα πει όταν είχα αναλάβει αυτή την ομάδα, ότι έχει το ταλέντο αλλά θα πρέπει τα παιδιά να έχουν ρυθμό".

Είδατε το ματς με το Βέλγιο; Θεωρείτε ότι μπορούμε να προκριθούμε;
"Ναι φυσικά και το είδα. Παίξαμε πολύ καλά απέναντι σε μια καλή ομάδα και μας αδικεί το σκορ. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τους έξι βαθμούς και να πάμε στα μπαράζ. Θεωρώ ότι το Βέλγιο μπορεί να πάει στη Βοσνία και να πάρει τη νίκη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ