ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίκη στην πρεμιέρα με 1-0 για την Εθνική Νέων επί της Λιθουανίας

Νίκη στην πρεμιέρα με 1-0 για την Εθνική Νέων επί της Λιθουανίας

Με τον Λάζαρο Λάμπρου να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης η Εθνική Νέων επικράτησε με 1-0 της αντίστοιχης ομάδας της Λιθουανίας στη πρεμιέρα του 7ου προκριματικού ομίλου και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση.

Πρεμιέρα με το δεξί για την Εθνική Νέων στο πλαίσιο του 7ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πορτογαλία καθώς οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα επικράτησαν με 1-0 της αντίστοιχης ομάδας της Λιθουανίας και κατέκτησαν το πρώτο τους τρίποντο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λάζαρος Λάμπρου στο 12' με τον άσο του Παναθηναϊκού να δέχεται την όμορφη πάσα από τον Βιδάλη και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Νίκη στην πρεμιέρα με 1-0 για την Εθνική Νέων επί της Λιθουανίας

Στη συνέχεια η πίεση από την Εθνική δε μειώθηκε, αλλά οι πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, με σημαντικότερες αυτές των Σβαρνά και Λάμπρου στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δε μεταφράστηκαν σε γκολ.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η εικόνα του ματς δε μεταβλήθηκε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα επέβαλε το ρυθμό της και ήταν αυτή που δε σταμάτησε να απειλεί την αντίπαλη εστία, δημιουργώντας πληθώρα αξιοσημείωτων ευκαιριών με τους Ανδρούτσο (59΄), Μανθάτη (63΄), και Μεγαρίτη (84΄ και 88΄).

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιαν Βάλασεκ (Σλοβακία) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ρεγκάκο, Μεγκελάιτις, Λάσικας και Αντάμονις.

Ελλάδα: Αστράς, Κατράνης, Σβαρνάς, Ευαγγέλου, Βιδάλης (64΄ Σταθόπουλος), Πατράλης, Μανθάτης (90΄ Μελισσόπουλος), Αγγελόπουλος (72΄ Μεγαρίτης), Ανδρούτσος, Ρεγκάκος, Λάμπρου

Λιθουανία: Αντάμονις, Σβικάουσκας, Λάουσις, Μπαράουσκας, Μπλαζεβίτσιους (46΄ Σεσπλάουκις), Μπρατσεβίτσιους, Λάσικας, Γιουργκελεβίτσιους, Ματουλεβίτσιους, Βρίρκσας (70΄ Κόνικας), Μεγκελάιτις (59΄ Γιάνονις).

Γκούμας: "Κάναμε καλή αρχή, είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μας"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Γκούμας μετά το τέλος του αγώνα σημείωσε πως οι Έλληνες διεθνείς έκαναν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο τουρνουά και το μόνο που δεν τον άφησε ικανοποιημένο ήταν το γεγονός ότι η ομάδα του δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε:

«Κάναμε μια πολύ καλή αρχή σε αυτό το προκριματικό τουρνουά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παιδιών και από την προσπάθεια που κατέβαλαν. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα ευρύτερο σκορ. Φυσικά, αυτό που έχει σημασία είναι ότι φύγαμε από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τη Μολδαβία. Οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, που είναι να καθαρίσουμε την υπόθεση πρόκριση από το δεύτερο ματς».

Κόντρα στην Μολδαβία την Πέμπτη

Πλέον η Εθνική Νέων έχει να δώσει δυο ακόμη παιχνίδια και με νίκη επί της Μολδαβίας την Πέμπτη (12/11) μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση ανάλογα τι θα έχει συμβεί και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Νέων έχει ως εξής.

12/11/2015, Ελλάδα-Μολδαβία, Mangualde Municipal Stadium, ώρα 15:00

15/11/2015, Πορτογαλία-Ελλάδα, Sports Park Fontelo, ώρα 17:00.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ