ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νέα πρόσωπα, ίδιος στόχος για την Εθνική!

Νέα πρόσωπα, ίδιος στόχος για την Εθνική!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως ο στόχος της Εθνικής είναι οι τρεις βαθμοί και μόνο στον αποψινό αγώνα (21:45) με την Εσθονία στο Ταλίν. Τα πλάνα του Σκίμπε και τι είπε στους παίκτες του.

Με το αδύναμο Γιβραλτάρ το τρίποντο ήταν κάτι σαν υποχρέωση. Από εκείνα τα ματς που κανένας δεν θα σου πει "μπράβο" αν τα πάρεις, αλλά θα σε περάσει γενεές δεκατέσσερις σε περίπτωση αποτυχίας. Εντέλει, αποστολή εξετελέσθη με το εμφατικό 4-1 και ξεκίνημα με το... δεξί στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Με την Κύπρο ήταν η εμφάνιση του πρώτου "πρέπει" για την Εθνική, που χρειαζόταν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς και δεν ήθελε επουδενί να υπάρξει η οποιαδήποτε απώλεια. Χωρίς κάποια σπουδαία απόδοση, το τελικό 2-0 χάρισε το δεύτερο σερί τρίποντο στην Εθνική μας, που έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες (μαζί με τα φιλικά) και άρχισε να αποκτά και πάλι μια κανονικότητα, όπως την είχαμε συνηθίσει για πολλά χρόνια μέχρι το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Κόντρα στην Εσθονία απόψε το βράδυ (21:45), η γαλανόλευκη οφείλει να "εξαργυρώσει" το τρίποντο της Παρασκευής, κάνοντας το "3 στα 3" και κοιτάζοντας το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Είναι ματς κομβικό για την γαλανόλευκη, αν θέλει να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Μπορεί να φαντάζει νωρίς, αλλά δεν είναι. Το παιχνίδι στο Ταλίν κρίνει πολλά και αν η ομάδα πάει με εννέα βαθμούς στη μάχη με τη Βοσνία στις 13/11 στο Φάληρο, θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα. Θα χρειάζονται βέβαια πολλά παραπάνω στην συνέχεια, αλλά θα έχει γίνει η αρχή.

Ίδιο σύστημα, αλλαγές σε πρόσωπα

Ο Σκίμπε έχει τα προβλήματά του, δεν μπορεί να υπολογίζει σε δυο παίκτες βασικούς, τον Φορτούνη και τον Τζαβέλλα, με τον πρώτο μάλιστα να είναι ο MVP με τους Κύπριους. Καταλαβαίνει κάποιος πόσο σημαντική απώλεια είναι ο Τρικαλινός όπως βέβαια και ο ακραίος μπακ του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα μείνει εκτός για ένα μήνα. Στους δυο αυτούς προσθέστε και τον Διαμαντάκο, αν και είναι η τελευταία λύση για την επίθεση.

Στην χθεσινή προπόνηση ανακάτεψε την τράπουλα, δοκίμασε πράγματα και γενικά θέλησε λίγο να... θολώσει τα νερά. Πάντως, φαίνεται πως στο μυαλό του τουλάχιστον έχει ήδη κατασταλάξει στους αρχικούς 11. Σίγουρα δεν θα αλλάξει η διάταξη του 4-2-3-1. Όσο του αποδίδει, τόσο θα την "παγιώνει" παιχνίδι με το παιχνίδι. Αλλαγές θα υπάρξουν σε πρόσωπα, αν και οι περισσότερες θέσεις είναι "κλειδωμένες".

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ "ΦΤΕΡΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ

O Καρνέζης θα καθίσει κάτω από τα γκολπόστ, με το αμυντικό δίδυμο των Παπασταθόπουλου και Μανωλά, να έχει δεξιά του τον Τοροσίδη κι αριστερά του τον Σταφυλίδη, ο οποίος με την Κύπρο ξεκίνησε ως αμυντικός μέσος. Εκεί δοκίμασε τον Παπαδόπουλο στο πλάι του Μανιάτη και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει τον άσο της Λειψίας.

Αυτοί οι δυο, λοιπόν, θα είναι το δίδυμο στο κέντρο, με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Χολέμπας (αριστερά), Γιαννιώτα (δεξιά) και Μάνταλο (κέντρο), ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου.Ο Χολέμπας σε μια θέση που την ξέρει, θυμίζοντας ότι ο Βαλβέρδε συνήθιζε να τον βάζει εκεί στο Champions League, έχοντας στην πλάτη του τον Μαρκάνο.

Αυτό φαίνεται πως είναι το πλάνο του Γερμανού ομοσπονδιακού μας εκλέκτορα, αν και ο Καρέλης επίσης διεκδικεί φανέλα βασικού για το ένα άκρο και ας μην τον βγάζουμε τελείως από το "κάδρο", ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Μπακασέτα στον πάγκο μετά την "χαμηλή πτήση" με την Κύπρο, όπου ομολογουμένως δεν τα πήγε καλά.

Τι ζητά ο Σκίμπε από τους παίκτες του

Εξάλλου, ο Σκίμπε μίλησε στους παίκτες του χθες (9/10 και τους εξήγησε ορισμένα πράγματα που δεν του άρεσαν στον αγώνα με την Κύπρο στο Φάληρο ασχέτως του θετικού αποτελέσματος και δεν θέλει να τα δει να συμβαίνουν ξανά. Προσέχει για να έχει ο Γερμανός, γνωρίζοντας ότι ακόμα η ομάδα είναι στην διαδικασία που χτίζει το "μέταλλό" της και ακόμα έχει πολύ δρόμο μέχρι να φτάσει εκεί που θέλει και ο ίδιος.

"Θέλω περισσότερο τρέξιμο, με την Κύπρο δεν τρέχαμε τόσο πολύ και αφήναμε κενά στις γραμμές μας. Αυτό είναι πρόβλημα, γιατί πέρα από την έλλειψη καλής συνεργασίας μπροστά, υπάρχει ζήτημα με τους χώρους που μπορεί να βρίσκει ο αντίπαλος όταν επιτίθεται", είπε αρχικά στους παίκτες του ο Σκίμπε και συνέχισε:

"Στην πίεσή μας όταν οι άλλοι είχαν την μπάλα, πήγαμε καλά, όμως οφείλουμε να καλύπτουμε σωστά τους χώρους και να είναι κοντά οι γραμμές μας. Αν γίνει αυτό, όλα θα πάνε καλά. Να έχετε στο μυαλό μας τι ζητάμε από το ματς αυτό. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι με τους Εσθονούς".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ