ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπάγεβιτς: "Η Ελλάδα έχασε μοναδική ευκαιρία"

Μπάγεβιτς: "Η Ελλάδα έχασε μοναδική ευκαιρία"
INTIME SPORTS

Συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία" παραχώρησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα, στον Φερνάντο Σάντος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία" παραχώρησε ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στον Φερνάντο Σάντος και στην διοργάνωση στα γήπεδα της Βραζιλίας.

"Η Ελλάδα έχασε μοναδική ευκαιρία, την οποία δεν πρόκειται να την έχει ξανά, για να προκριθεί στους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εννοώ, ότι είχε όλες τις προϋποθέσεις με το μέρος της, έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα για μισή ώρα, είχε ευκαιρίες, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε. Ολα ήταν υπέρ, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε το αποτέλεσμα που όλοι θέλαμε", τόνισε αρχικά ο Μπάγεβιτς, ενώ για το πέναλτι του Γκέκα είπε:

Συμβαίνουν αυτά. Τι πρέπει να κάνουμε; Να τον σκοτώσουμε; Ολοι χάνουν πέναλτι. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Επειτα ήταν και ο αντίπαλος τερματοφύλακας ένας από τους καλύτερους του τουρνουά".

Μετέπειτα σχολίασε...

- Η μέχρι τώρα εικόνα από τη Βραζιλία σε ικανοποιεί;

«Οι ομάδες της Λατινικής Αμερικής ξεχωρίζουν, γιατί θεωρώ ότι τους βοηθάει το κλίμα».

- Και η διαιτησία;

«Δεν θα ήθελα να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο για τη διαιτησία. Λάθη ασφαλώς γίνονται και θα γίνονται...».

-Τα πρώτα συμπεράσματα από τις μέχρι τώρα αναμετρήσεις...

«Οι ομάδες της Νοτίου Αμερικής παρουσιάζονται πιο γρήγορες και τεχνικές, έχουν ενσωματώσει στοιχεία ευρωπαϊκά, προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους, την πειθαρχία. Είναι επίσης αγωνιστικές και έχουν καλή φυσική κατάσταση σε σύγκριση με προηγούμενες διοργανώσεις. Το κλίμα πάντως πιστεύω ότι είναι ένας παράγοντας που έχει βοηθήσει αρκετά στο να έχουν μια καλή συμπεριφορά».

- Από πλευράς εκπλήξεων, ποια ξεχωρίζεις;

«Η Κόστα Ρίκα είναι η ευχάριστη έκπληξη, η Ιταλία, που αποχώρησε ήδη, η δυσάρεστη. Υπάρχει δρόμος πάντως ακόμη, στο τέλος θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη».

- Η Βοσνία έφυγε επίσης νωρίς...

«Είχε την ευκαιρία να περάσει στους 16, αλλά την κλότσησε. Ηταν μεγάλη επιτυχία ότι προκρίθηκε στην τελική φάση και πήγε στη Βραζιλία, αλλά μετά ξέχασε πως είχε μια ακόμη ευκαιρία να πάει ένα βήμα πιο μπροστά».

- Ένα από τα πρόσωπα που έλαμψαν ήταν ο προπονητής της Αλγερίας Βαχίντ Χαλίχοζιτς, παλιός γνώριμός σου...

«Εξαιρετικό παιδί. Υπήρξαμε συμπαίκτες για δύο-τρία χρόνια στη Βελέζ, στην Εθνική δεν συμπέσαμε. Είναι πιο μικρός από εμένα σε ηλικία. Πολύ καλός προπονητής...».

- Πετυχημένος, όπως και ο Σάντος...

«Μεγάλος προπονητής ο Σάντος, πρόσφερε πολλά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αρχικά και περισσότερα τώρα στο Μουντιάλ. Μεγάλη προσωπικότητα».

- Στη Βραζιλία ολοκληρώθηκε και το κεφάλαιο Καραγκούνης. Πιστεύεις θα λείψει από την Εθνική;

«Ξέρουμε όλοι ποιος είναι. Είναι αποκλειστικά θέμα δικό του αν θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο ή όχι. Οσο μπορεί και αισθάνεται ότι έχει δυνάμεις, γιατί όχι».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ