ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μόσνικοβ στο Sport24.gr: "Ατού δικό μας το κρύο, της Ελλάδας ο Σκίμπε"

Μόσνικοβ στο Sport24.gr: "Ατού δικό μας το κρύο, της Ελλάδας ο Σκίμπε"

Ο Σέργκει Μόσνικοβ μιλά στο Sport24.gr και θεωρεί τις χαμηλές θερμοκρασίες στο Ταλίν ως πλεονέκτημα για την Εσθονία, ενώ χρίζει τον Σκίμπε ως το αντίστοιχο της Ελλάδας. "Θα πρέπει όλοι να παλέψουν για να φύγουν με βαθμό/ούς από εδώ".

Εκ των σκόρερ στην επιβλητική επικράτηση της εθνικής Εσθονίας, με 4-0 στο Ταλίν επί της αντίστοιχης του Γιβραλτάρ, για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, όσον αφορά στην ευρωπαϊκή γεωγραφική ζώνη.

Ο 28χρονος διεθνής Εσθονός μέσος της Infonet μιλά στο Sport24.gr για το ματς με την Εθνική Ελλάδας, τη Δευτέρα(21:45) στη "Le Coq Arena" του Ταλίν.

Ο Σέργκει Μόσνικοβ τονίζει ότι το ματς είναι σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Εσθονία, η οποία θέλει να κάνει το "θαύμα" και να παλέψει για τη δεύτερη θέση, ενώ θέτει ως φαβορί κατά σειρά τις Βέλγιο, Ελλάδα και Βοσνία με τις δύο τελευταίες να μοιάζουν ως ομάδες.

Θα έλεγα ότι τα φαβορί με σειρά είναι Βέλγιο, Ελλάδα και Βοσνία

"Για εμάς το ματς είναι σημαντικό τόσο, όσο και για την Ελλάδα. Η Εσθονία έχει τη φιλοδοξία να παλέψει για τη δεύτερη θέση του ομίλου και μία εντός έδρας νίκη επί της Ελλάδας, θα μας βοηθήσει να το καταφέρουμε. Εγώ, να είμαι ειλικρινής, θα έλεγα ότι τα φαβορί με σειρά είναι Βέλγιο, Ελλάδα και Βοσνία. Βοσνία και Ελλάδα μοιάζουν ως ομάδες".

Μπορεί θεωρητικά ή/και πρακτικά η εθνική Εσθονίας, μια όχι παραδοσιακή ποδοσφαιρική δύναμη, να παλέψει για τη δεύτερη θέση και να βρεθεί στα γήπεδα της γειτονικής (για την ίδια), Ρωσίας; Ο αμυντικός της Infonet ανάγει σε μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Εθνικής Ελλάδας τον ίδιο τον ομοσπονδιακό τεχνικό της, Μίχαελ Σκίμπε, ενώ ως πιο επικίνδυνους παίκτες της, τους Κώστα Μήτρογλου και Κώστα Μανωλά.

Μόσνικοβ στο Sport24.gr: "Ατού δικό μας το κρύο, της Ελλάδας ο Σκίμπε"

"Εμείς, βέβαια, ελπίζουμε να κάνουμε το θαύμα, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολύ δύσκολο. Για να το καταφέρουμε θα πρέπει να παίξουμε πάνω από το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε ματς.

Νομίζω ότι το δυνατό σημείο της Ελλάδας είναι ο προπονητής της, Μίχαελ Σκίμπε. Επίσης, το γεγονός ότι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται σε top ομάδες στην Ευρώπη. Για εμένα το αδύνατο σημείο της Εθνικής Ελλάδας είναι ότι μπορεί να έχει προβλήματα όταν ο αντίπαλος έχει γρήγορους παίκτες όπως και το τρανζίσιον από την επίθεση στην άμυνα.

Νομίζω ότι το δυνατό σημείο της Ελλάδας είναι ο προπονητής της, Μίχαελ Σκίμπε

Γενικά η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά πιο επικίνδυνους θεωρώ τον Κώστα Μήτρογλου και τον Κώστα Μανωλά. Όταν έχει τη σωστή νοοτροπία, είναι δύσκολη ομάδα να αντιμετωπίσεις. Οι δύο νίκες στα δύο πρώτα ματς δείχνουν μια ομάδα επικεντρωμένη στο να παλέψει για τη δεύτερη θέση".

Η νίκη επί της εθνικής ομάδας του Γιβραλτάρ σημαντική για πολλούς λόγους. Εντός έδρας, με 4-0, το καλύτερο "φάρμακο" για τη ψυχολογία μετά τη βαριά ήττα στη Ζένιτσα από τη Βοσνία (5-0) για την 5η αγωνιστική. Γιατί ήρθε στο ντεμπούτο του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Μάρτιν Ρέιμ, οποίος αντικατέστησε τον Σουηδό, Μάγκνους Πέρσον. Ποια αναμένεται να είναι η προσέλευση στη "Le coq Arena" της εσθονικής πρωτεύουσας; Τι γνωρίζει το κοινό της χώρας της Βαλτικής για την Εθνική Ελλάδας;

Μόσνικοβ στο Sport24.gr: "Ατού δικό μας το κρύο, της Ελλάδας ο Σκίμπε"

"Το Γιβραλτάρ είναι η πιο αδύναμη ομάδα, αλλά μπορεί να κάνει κάποια έκπληξη στην έδρα του εάν δεν του δώσεις τη δέουσα προσοχή. Γενικά τα γκολ απέναντι στο Γιβραλτάρ έχουν σημασία γιατί οι ομάδες που θα παλέψουν για την πρόκριση μπορεί να τα χρειαστούν στην ισοβαθμία.

Στην έδρα μας, όλες οι ομάδες θα πρέπει να παλέψουν για να πάρουν βαθμούς

Έχουμε νέο ομοσπονδιακό προπονητή, Μάρτιν Ρέιμ, η ψυχολογία έχει αλλάξει και περιμένουμε η "Le Coq Arena" στο Ταλίν να είναι γεμάτη. Θα έχει κρύο (σ.σ η μετεωρολογική πρόβλεψη κάνει λόγο για 8-9 βαθμούς Κελσίου) κι αυτό θα είναι το πλεονέκτημα για εμάς. Προφανώς και όλοι οι Εσθονοί φίλαθλοι στο άκουσμα της εθνικής ομάδας της χώρας σας έχουν στο μυαλό τους, τους Έλληνας ήρωες του Euro 2004. Εμείς ελπίζουμε να σκοράρουμε κι όχι μόνο μία φορά.

Ο στόχος σε αυτό το ματς είναι να παίξουμε επιθετικά και δείξουμε πάθος. Θέλουμε να νικήσουμε, αλλά και η ισοπαλία θα έλεγα ότι είναι ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα. Στην έδρα μας, όλες οι ομάδες θα πρέπει να παλέψουν για να πάρουν βαθμούς".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ