ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Μετρ της τακτικής ο Μαρκαριάν"

"Μετρ της τακτικής ο Μαρκαριάν"

Ρικάρδο Ταβαρέλι και Φρανσίσκο Άρσε, ποδοσφαιριστές του Σέρχιο Μαρκαριάν στην εθνική Παραγουάης, μιλούν στο Sport24.gr το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας.

Τον ξέρουν πολύ καλά και τους ξέρει κι αυτός, το ίδιο. Ο Ρικάρδο Ταβαρέλι και ο Φρανσίσκο Άρσε συμφωνούν στο Sport24.gr για την ορθότητα της επιλογής της ΕΠΟ στο πρόσωπο του Σέρχιο Μαρκαριάν και αναλύουν τα στοιχεία του Ουρουγουανού, νέου τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας.

- Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Σέρχιο Μαρκαριάν;

Ταβαρέλι: "Το κύριο χαρακτηριστικό του Σέρχιο είναι ότι διαβάζει πολύ τον αντίπαλο. Κάνει την ομάδα ευέλικτη, ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στον κάθε αντίπαλο που έχει την εκάστοτε φορά. Είναι πολύ έξυπνος προπονητής και κυρίως, επιμένω σε αυτό, διαβάζει πολύ. Μπορεί να βγάζει το καλύτερο, από κάθε ποδοσφαιριστή. Μιλά με καθέναν ξεχωριστά, και θα έλεγα κάνει μαθήματα ψυχολογίας. Αλλά, δεν παραμερίζει την τακτική. Είναι βαθύτατος γνώστης της τακτικής. Θα έλεγα ότι είναι επαρκής, για οποιαδήποτε εθνική ομάδα, γιατί το δυνατό του σημείο είναι οι μεγάλες διοργανώσεις."

"Μετρ της τακτικής ο Μαρκαριάν"

Άρσε: "Με κάνετε πολύ χαρούμενο με αυτή την είδηση. Το είχα στην στην εθνική Παραγουάης, στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης. Ο Σέρχιο με έχει σημαδέψει σαν άνθρωπο, όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστή. Είναι πολύ καλή η επιλογή που κάνατε. Είναι πολύ δυνατός τακτικά. Μελετά πολύ και μπορεί να εντοπίζει εύκολα τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου. Περισσότερο είναι της τακτικής, παρά της ψυχολογίας, Μπορεί να αφιερώσει μία ολόκληρη προπόνηση στην τακτική."

- O Σέρχιο Μαρκαριάν προτιμά να δουλεύει με νέους ή με έμπειρους ποδοσφαιριστές;

Ταβαρέλι: "Δεν κάνει διαχωρισμό, μεταξύ νέων και παλιών, ποδοσφαιριστών. Ουσιαστικά κάνει ένα "πάντρεμα" νέων και παλιών ποδοσφαιριστών. Πάντως, μην αναμένετε να αλλάξει πολλούς ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που θα κατασταλάξει σε κάποια ενδεκάδα."

Άρσε: "Νομίζω δουλεύει περισσότερο, με νέους ποδοσφαιριστές. Θέλει να τους αναδεικνύει και έχει αυτό που λέμε, διορατικότητα. Δηλαδή, έβγαλε πολλούς παίκτες από εμάς και παίξαμε στην εθνική."

Francisco Arce, Paraguay
Francisco Arce, Paraguay EMPICS SPORT

- Πως είναι, σαν άνθρωπος, ο Σέρχιο; Ποια είναι η πιο δυνατή σας ανάμνηση από την συνύπαρξή σας μαζί του;

Ταβαρέλι: "Δεν θυμάμαι κάποια ιστορία. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, και πίστεψέ με σε αυτό που σου λέω, αλλά είναι σαν "πατέρας" σε μία ομάδα. Εννοώ, ότι ο σεβασμός που εμπνέει, δεν διαπραγματεύεται από κανέναν, είναι "πατέρας" και θα φωνάξει, και θα μαλώσει τα "παιδιά" του. Αλλά, τα αγαπά."

"Μετρ της τακτικής ο Μαρκαριάν"

Άρσε: "Θυμάμαι, μόνο θετικά πράγματα από τον Σέρχιο. Νομίζω, ότι δεν μπορείς να θυμηθείς και κάτι αρνητικό. Μιλάμε για έναν εξαιρετικό επαγγελματία και σωστό άνθρωπο. Σωστός προς εσένα, προς όλους. Δεν αδικεί, κανέναν."

- Ποιο είναι το σύστημα που προτιμά ο Σέρχιο Μαρκαριάν;

Ταβαρέλι: "Νομίζω ότι το σύστημα εξαρτάται, περισσότερο από το υλικό που έχει στη διάθεσή του. Εδώ, στη Νότιο Αμερικής έχει δουλέψει και τα δύο συστήματα. Και το 4-4-2 και το 4-3-3."

Αρσε: "Νομίζω, ότι προτιμά το 4-4-2 με δύο επιθετικούς κορυφής. Βέβαια, αυτό αλλάζει, αλλά νομίζω ότι με αυτό το σύστημα πορεύεται. Αυτό του αρέσει πιο πολύ."

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ