ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τέλος ο Ρανιέρι από την Εθνική

Τέλος ο Ρανιέρι από την Εθνική
Ρανιέρι INTIME SPORTS

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν από την Εθνική ομάδα, αφού μίλησε και τα βρήκε με τον Γιώργο Σαρρή για να λυθεί η συμφωνία. Η αποζημίωση και η επόμενη μέρα.

"Τίτλοι τέλους" θα μπουν οριστικά στη συνεργασία του Κλάουντιο Ρανιέρι με την ελληνική Ομοσπονδία μετά την ήττα-ντροπή από τα Νησιά Φερόε το βράδυ της Παρασκευής στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016.

Η "γαλανόλευκη" είναι στον "πάτο" του ομίλου της με μόλις ένα πόντο σε τέσσερα ματς, τρεις εντός έδρας ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς να σημειώσει έστω ένα γκολ και αυτό αποτελεί ιστορικό χαμηλό. Μια συγκομιδή που δεν την αντικρίζαμε ούτε στα "πέτρινα" χρόνια, όταν η Εθνική μας βρισκόταν σε πλήρη ανυποληψία.

Έτσι, λοιπόν, ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Ιταλό προπονητή, έστω και αν ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν έδειξε καμία διάθεση να παραιτηθεί. Ήταν και το θέμα της αποζημίωσης στη μέση (1,6 εκ. ευρώ) που έκανε δύσκολα τα πράγματα, επομένως η κατάσταση θα περνούσε πλέον στον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος θα έπρεπε να πάρει γενναίες αποφάσεις.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με την πλευρά της ΕΠΟ να τονίζει πως αυτό θα συμβεί μετά το φιλικό της Τρίτης (18/11) με την Σερβία στα Χανιά. Ο ίδιος συνομίλησε σε φιλικό κλίμα με τον Γιώργο Σαρρή σε συνάντηση που είχαν το Σάββατο και αποφάσισαν πως δεν μπορούν να πορευτούν μαζί από 'δω και πέρα.

Αυτό σημαίνει πως θα βρεθεί η "φόρμουλα" για την αποζημίωση του κόουτς και των συνεργατών του (θα λάβει ένα μέρος από τα χρήματα), με τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας να καλείται να βρει τον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει στην τεχνική ηγεσία και θα την καθοδηγήσει στον αγώνα με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η δήλωση του Γιώργου Σαρρή μετά τον αγώνα με τα Νησιά Φερόε ότι φέρει την ευθύνη για την αποτυχημένη επιλογή του προπονητή και ότι θα δρομολογήσει τις αλλαγές που απαιτούνται, έδωσε το... στίγμα της επόμενης μέρας. Τελικά, η απόφαση πάρθηκε, η συζήτηση έγινε και ο Ρανιέρι αποχωρεί οριστικά και αμετάκλητα από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά το επικείμενο φιλικό.

Από 'κει και πέρα, η ΕΠΟ πρέπει να βρει έναν άνθρωπο, ο οποίος θα μπορέσει να μαζέψει τα κομμάτια, να επαναφέρει την ηρεμία και να δουλέψει μεθοδικά, ώστε η ομάδα να δείξει επιτέλους ένα αγωνιστικό πρόσωπο εφάμιλλο του ονόματος που έχει χτίσει την τελευταία δεκαετία και που αποδομείται παιχνίδι με το παιχνίδι. Η πρόκριση για τα τελικά του EURO έχει απομακρυνθεί για τα καλά, αλλά τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα γίνει αυτό που πρέπει, δηλαδή αλλαγή στην τεχνική ηγεσία...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ