ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με την ίδια "συνταγή" ο Σκίμπε, επιστροφή Ταχτσίδη

Με την ίδια "συνταγή" ο Σκίμπε, επιστροφή Ταχτσίδη
Σκίμπε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βγήκε η αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα δυο παιχνίδια με την Κύπρο (7/10) και την Εσθονία (10/10) για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Μόνη αλλαγή η επιστροφή του Ταχτσίδη αντί του τραυματία Σάμαρη.

Το 4-1 με το Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας ανήκει στο παρελθόν και η Εθνική ομάδα κοιτάζει πλέον μπροστά και τα δυο επικείμενα ματς με την Κύπρο (7/10) και την Εσθονία (10/10). Η γαλανόλευκη θέλει να πάρει το απόλυτο σε αυτά τα δυο παιχνίδια και κάνει το "3 στα 3".

Ο Μίχαελ Σκίμπε, βλέποντας την ομάδα του να προέρχεται από τρεις σερί νίκες, συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών με Αυστραλία (το δεύτερο) και Ολλανδία, δεν θέλει να αλλάξει την επιτυχημένη "συνταγή" και με τη λογική του "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει", θα πορευτεί και στα δυο επόμενα παιχνίδια.

Έτσι, λοιπόν, η μόνη αλλαγή στην αποστολή είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος επέστρεψε στην Εθνική αντί του τραυματία, Ανδρέα Σάμαρη. Μάλιστα, προέρχεται από 90λεπτη παρουσία στο 2-1 της Κάλιαρι με την Σαμπντόρια. Από 'κει και πέρα, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις κλήσεις του Γερμανού ομοσπονδιακού εκλέκτορα.

Μέσα και οι Μανιάτης, Τζιόλης, Μάνταλος

Μεταξύ άλλων, στις επιλογές του προπονητή βρίσκονται για μια ακόμη φορά και οι Μανιάτης, Τζιόλης, ασχέτως αν δεν αγωνίζονται καθόλου και δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό αυτή την περίοδο. Ο Σκίμπε τούς εμπιστεύεται και τους θεωρεί πολύτιμους για το παιχνίδι της Εθνικής, ενώ κάλεσε και τον Μάνταλο, δείχνοντας ότι δεν τον επηρέασε ο πρόσφατος τραυματισμός του στη μύτη (θα παίζει με προστατευτική μάσκα).

Οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε, είναι οι Καπίνο, Καρνέζης, Γλύκος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Οικονόμου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Πέτσος, Χολέμπας, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γιαννιώτας, Φορτούνης, Διαμαντάκος, Καρέλης, Μήτρογλου και Βέλλιος.

Το πρόγραμμα προπονήσεων

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα (3/10, 14:00) και την ίδια ημέρα θα προπονηθεί στις 17:00 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, με την πρόσβαση για τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ να είναι ελεύθερη. Την επόμενη μέρα (4/10), η προπόνηση θα είναι κλειστή και θα γίνει στις 17:00 στον Άγιο Κοσμά.

Στις 5/10 το πρόγραμμα έχει δύο προπονήσεις, αμφότερες κλειστές για ΜΜΕ και φιλάθλους, στις 10:30 και στις 17:30 στον Άγιο Κοσμά. Την Πέμπτη (6/10), η προπόνηση των διεθνών θα γίνει στις 17:00 στον Άγιο Κοσμά και θα είναι ανοικτή τα πρώτα 15 λεπτά για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει για το Ταλίν το Σάββατο (8/10, 17:00) με πτήση τσάρτερ. Στην πρωτεύουσα της Εσθονίας θα προπονηθεί τη Δευτέρα (9/10, 18:00) στην "A. Le Coq Arena", όπου και θα διεξαχθεί ο αγώνας με την Εσθονία την Τρίτη (10/10, 21:45).

Με την ίδια "συνταγή" ο Σκίμπε, επιστροφή Ταχτσίδη
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ