ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μαυρίας: "Θέλαμε τη νίκη για να πάρουμε ψυχολογία"

Μαυρίας: "Θέλαμε τη νίκη για να πάρουμε ψυχολογία"

Ο Χάρης Μαυρίας, αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων και σκόρερ δυο τερμάτων στο ματς με το Λιχτενστάιν, μίλησε στο Sport24.gr για την επικράτηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τη δική του παρουσία αλλά και την έλευση του κ. Σκίμπε στην Εθνική Ανδρών.

Η Εθνική Ελπίδων ε πικράτησε άνετα την Πέμπτη με 5-0 του Λιχτενστάιν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να επιστρέφει στις νίκες και να παίρνει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και του αγώνα με την Ουγγαρία τη Δευτέρα (16/11).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και σκόρερ δυο εκ των πέντε τερμάτων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησε στο Sport24 για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος, το ματς με την Ουγγαρία, αλλά και την προσωπική του απόδοση.

Καλή εμφάνιση και πέντε γκολ από την Εθνική σε μια αναμέτρηση που παίξατε και καλό ποδόσφαιρο;
" Από την αρχή ξέραμε ότι σε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε τον έλεγχο και θα κυριαρχήσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα έπρεπε να φανούμε αποτελεσματικοί. Το κάναμε στον αγώνα, βάλαμε πέντε γκολ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες.

Αυτό το παιχνίδι το είδαμε περισσότερο σαν ένα ματς που θα μας έδινε ψυχολογία γιατί στο προηγούμενο ματς είχαμε χάσει 4-0 από την Πορτογαλία και θέλαμε να ανέβει η ψυχολογία μας γιατί την Δευτέρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Ουγγαρία".

Τι γνωρίζεις για την ομάδα της Ουγγαρίας, πως περιμένεις την αναμέτρηση της Δευτέρας;
" Είναι μια από τις δυνατές ομάδες του ομίλου, θέλει πολύ προσοχή. Θα την μελετήσουμε σίγουρα τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι".

Εσύ είχες πολύ καλή απόδοση, πέτυχες δυο γκολ ενώ είχες και μια ασίστ, και παρά το γεγονός ότι δεν παίρνεις ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα της Σάντερλαντ δείχνεις σε καλή κατάσταση; "Προσπαθώ όπου βρίσκομαι να κάνω τη δουλειά μου, να προπονούμαι σκληρά και από εκεί και πέρα να μπορέσω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία μέσα στους αγώνες να βγάζω αυτό που ξέρω".

Στα τελευταία παιχνίδια είσαι και αρχηγός, το περιβραχιόνιο της Εθνικής, έστω και της Ελπίδων σου προκαλεί επιπλέον... βάρος;
"Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι αρχηγός αλλά από εκεί και πέρα όλα τα παιδιά βοηθάνε την ομάδα και δεν θεωρώ ότι είναι βάρος γιατί όλοι έχουμε να σηκώσουμε το βάρος της Εθνικής μόνο και μόνο που φοράμε τη φανέλα με το εθνόσημο".

Τόσο εσύ όσο και αρκετά άλλα παιδιά σίγουρα προσπαθείτε σε αυτά τα ματς να δίνετε κάτι παραπάνω προκειμένου να σας δει και ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ο κ. Σκίμπε. Τι πιστεύεις για τη νέα αρχή που θα γίνει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο οποίο ήσουν μέλος; "Σίγουρα αφού βρισκόμαστε στην Ελπίδων ξέρουμε ότι είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν την Εθνική Ανδρών. Αυτό όμως δεν μας καθησυχάζει, πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε φορά ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και πόσο μάλλον τώρα που έχει έρθει ένας καινούριος προπονητής που δείχνει, έστω από την πρώτη του κλήση, να υπολογίζει στα νέα παιδιά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ