ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μαρκαριάν: "Καραγκούνης και ΕΠΟ πρέπει να βρουν ένα δρόμο"

Μαρκαριάν: "Καραγκούνης και ΕΠΟ πρέπει να βρουν ένα δρόμο"
INTIME SPORTS

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν τόνισε μετά το "χαστούκι" από τις Νήσους Φερόε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα και ξεκαθάρισε πως δεν μπορείς να έχεις καλή Εθνική ομάδα αν δεν δημιουργείς καλούς παίκτες.

"Δεν αρχίσαμε καλά τα πρώτα δέκα λεπτά. Δεν περπατήσαμε το γήπεδο με ενέργεια και ποιότητα, οι αντίπαλοι ήταν πιο επιθετικοί από μας. Όταν κοντρολάραμε τον αγώνα και ήμασταν καλύτεροι, δεχθήκαμε το γκολ σε μια φάση που ξέραμε πως θα το έκαναν, είχαμε δουλέψει για να το αντιμετωπίσουμε. Δεχθήκαμε γκολ όταν ήμασταν καλύτεροι. Μετά έκαναν άμυνα που έπρεπε να κάνουν και πέρναγε ο χρόνος.

Ο διαιτητής τους άφηνε να χάνουν χρόνο, Προσπαθήσαμε στη συνέχεια, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Είχαμε 7-8 φάσεις για γκολ. Κάναμε τις αλλαγές που έπρεπε να κάνουμε. Μήτρογλου και Καρέλης έχουν μαζί τριάντα γκολ, οι καλύτεροι στην Ελλάδα, είχαν ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ.

Τελικά βάλαμε τον Νίνη που πήγε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Βάλαμε και παίκτες για να μας βοηθήσουν επιθετικά και χάσαμε μια καλή ευκαιρία. Το αποτέλεσμα της Ουγγαρίας το έκανε ακόμα πιο δύσκολο και χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Δεν ξέρω αν έχουμε μαθηματικές ελπίδες αλλά δεν το πιστεύω.

Είναι κακή στιγμή. Αλλά πρέπει η ΕΠΟ και ο Καραγκούνης να σκεφτούν να βρουν έναν δρόμο. Έχει πολλά προβλήματα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να έχει καλή Εθνική αν δε δημιουργείς καλούς παίκτες κι αν δεν έχεις καλό πρωτάθλημα.

Οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν έξω. Πρέπει να κάνει σωστή ανάλυση η Ομοσπονδία, να δουλέψει πιο πολύ με τους μικρούς και να θέτει τόσο άμεσους στόχους αλλά και μακροπρόθεσμους, όπως η Ρωσία. Πρέπει να δουν πιο μακριά.

Δεν μπορεί στην Ελλάδα ένας παίκτης να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα έχοντας παίξει μόλις 60 παιχνίδια. Ενώ στην Ουρουγουάη και την Ολλανδία για παράδειγμα έχουν ήδη παίξει 200 παιχνίδια", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ουρουγουανός τεχνικός μετά την ήττα με 2-1 από τις Νήσους Φερόε , ενώ στη συνέχεια απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Αναλυτικά τα σχόλιά του:

Υπάρχουν τέσσερα διαδικαστικά παιχνίδια που πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Τί κάνουμε από εδώ και πέρα. Αρχής γενομένης από το ματς με την Πολωνία;

"Το φιλικό δεν μπορεί να δείξει τί θα κάνουμε στο μέλλον. Το φιλικό είναι για να ξεχάσουμε το τί έγινε και να παίξουν κι άλλα παιδιά. Αυτό δεν είναι λύση. Από εδώ και πέρα πρέπει να παίξουμε σοβαρά και δυνατά και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια. Για να βρούμε ένα δρόμο για την Ρωσία. Για εκεί πρέπει να αποφασίσουμε μερικά πράγματα. Εδώ παίζει μεγάλο ρόλο Γιώργος και η ΕΠΟ."

Είπατε ότι οι καλύτεροι Έλληνες παίζουν στο εξωτερικό οι οποίοι δεν παίζουν εδώ και ενάμιση μήνα. Πως και δεν πήρατε παίκτες από τα play off;

"Αυτό το αποφασίζω εγώ, εσείς μπορείτε να με κρίνετε. Μπορεί να κάνω λάθος, το καταλαβαίνω αυτό."

Πως θα το διαχειριστείτε όλο αυτό;

"Εγώ δεν ξέρω άλλον δρόμο για να βρούμε την λύση για το κοντινό μέλλον αλλά και για το πιο μακρινό μέλλον. Χωρίς πλάνο δεν μπορούμε να περπατήσουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν σημαίνει ότι με ένα καλό πλάνο θα κερδίσεις. Απλά είσαι σίγουρος ότι ο δρόμος είναι σωστός. Δεν υπάρχει σιγουριά στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν θα είμαστε όπως σήμερα που ήμασταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης."

Κόουτς η Ελλάδα είχε βρει τον δρόμο της επιτυχίας. Για μας το ζητούμενο είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στο κοντινό παρελθόν. Τί θέλετε να κάνετε εσείς;

"Συμφωνώ, Σάντος και Ρεχάγκελ είναι καλύτεροι προπονητές από μένα. Όταν εγώ ήρθα η Ελλάδα ήταν τελευταία με έναν βαθμό. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα για να βάλουμε πολλά γκολ δεν προλαβαίναμε. Το καταλαβαίνω από αυτό που λες, αλλά έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο στην φάση που βρήκα την Ελλάδα. Έπρεπε να ψάχνουμε το αποτέλεσμα. Είναι πιο εύκολο αν παίζουμε πίσω. Αλλά δεν ξέρω πως θα βάζαμε γκολ αν παίζαμε πίσω. Η προσπάθεια που κάναμε στα δύο παιχνίδια, ήταν 15-20 φάσεις για γκολ. Δεν ήταν κακή η λειτουργία τη επιθετική αλλά δεν βάλαμε γκολ. Μπορώ να συμφωνήσω ότι αν αρχίσουμε από μηδέν η Ελλάδα πρέπει να παίξει από το μηδέν, πρέπει να παίξει ένα ποδόσφαιρο ισορροπίας."

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ