ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μανιάτης: "Το κλίμα γύρισε στην Αυστραλία"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ / ΜΑΝΙΑΤΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μανιάτης EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι στα φιλικά της Αυστραλίας άλλαξε το… τσιπάκι της Εθνικής και έγινε πάλι ομάδα, ενώ πιστεύει πολύ σε πρόκριση στο Μουντιάλ.

Ο Γιάννης Μανιάτης εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ (10/10, 21:45), που θα... σφραγίσει την πρόκριση στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Μεταξύ άλλων, είπε πως στα φιλικά στην Αυστραλία έκατσαν οι παίκτες να μιλήσουν μεταξύ τους και εκεί γύρισε το κλίμα, ενώ ανέφερε ακόμα πως η γαλανόλευκη μπορεί να περάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για το κατά πόσο δύσκολο ήταν να περιμένει αποτελέσματα άλλων αγώνων η Εθνική, ανέφερε:

«Είναι πολύ δύσκολο το να περιμένουμε άλλα αποτελέσματα. Ήμασταν τυχεροί και όλα ήρθαν όπως θέλαμε. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και κάναμε το ένα βήμα που χρειάζεται. Αύριο να νικήσουμε και να πάμε εκεί που αξίζουμε, στα μπαράζ. Ήταν ανοιχτά κινητά, τηλεοράσεις, όλα και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μια νίκη μακριά από το στόχο μας».

Για το πότε άλλαξε το κλίμα στην ομάδα, σχολίασε:

«Αυτό που έπρεπε να διορθώσουμε και το κάναμε γρήγορα μετά τα φιλικά στην Αυστραλία. Εκεί συζητήσαμε και γίναμε ξανά ομάδα. Βρήκαμε τη λύση και γρήγορα μπορούμε να ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν στις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις. Στην Αυστραλία ξεκίνησαν όλα. Ήταν σημαντικά φιλικά για τη νοοτροπία μας και την ψυχολογία μας. Εκεί ήταν το κομβικό.

Τα καταφέραμε και στο Βέλγιο όπου παραλίγο να νικήσουμε και εδώ που χάσαμε στις λεπτομέρειες. Βλέπουμε τους πάντες στα μάτια και δείχνουμε ότι μπορούμε να παίρνουμε προκρίσεις. Μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια και να κάνουμε καλές πορείες».

Για το τι κάναμε λάθος και το βελτιώσαμε αυτή την διετία, τόνισε:

«Το τι δεν πρέπει να ξανακάνουμε, δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Το θέμα είναι ότι γίναμε ομάδα. Έπρεπε να γίνουμε ξανά οικογένεια και το κατορθώσαμε, παλιοί και καινούργιοι. Σε κάθε ματς και σε κάθε προπόνηση, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εκπροσωπούμε όλη τη χώρα και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Οι εθνικές πρέπει να είναι οικογένεια, διότι μαζευόμαστε για λίγο. Έτσι έρχεται η επιτυχία, με το οικογενειακό κλίμα».

Για το ματς με την Κύπρο και το ποια ματς θα πρέπει να έχουμε ως βάση για τα μπαράζ, απάντησε:

«Επειδή σκεφτόμασταν πολύ το Βοσνία – Βέλγιο, δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην αρχή. Μας ξύπνησε το γκολ και πεισμώσαμε, έτσι το γυρίσαμε. Μάλιστα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες μετά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μετά, είναι να έχουμε ως οδηγό τα δυο ματς με το Βέλγιο ή το εκτός έδρας με την Βοσνία. Αυτή την εικόνα πρέπει να δείξουμε και θα το κάνουμε. Είμαστε για τα δύσκολα».

Για την πίστη του για πρόκριση στο Μουντιάλ, ανέφερε:

«Να περάσουμε αύριο και στα μπαράζ πιστεύω ότι είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα. Είμαστε έτοιμοι για να πάμε στη Ρωσία. Έχουμε τους παίκτες για να το κάνουμε. Μας σέβονται όλες οι ομάδες και το θέλουμε όλοι να βρεθούμε στη Ρωσία και να ξεχαστεί η κακή παρένθεση».

Για το αν χρειάζεται προπονητής ακόμα και σε ματς όπως με το Γιβραλτάρ, απάντησε:

«Πάντα χρειάζεται προπονητής και να μην υποτιμήσουμε το Γιβραλτάρ. Με τα Νησιά Φερόε χάσαμε εδώ και απαγορεύεται να υποτιμούμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Να μπούμε από το πρώτο λεπτό δυνατά και να τελειώνουμε γρήγορα το ματς. Το πληρώσαμε στο παρελθόν».

Για το ποια στιγμή κρατάει από τα προκριματικά, είπε:

«Το ματς με την Βοσνία εδώ και το γκολ του Τζαβέλλα. Ήταν το πιο σημαντικό απ’ όλα. Θα ξέφευγε η Βοσνία, αν τα καταφέρναμε».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ